Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Declaraţie de presă a ministrului Oprea pe tema recalculării pensiilor militare

oprea foto antena3.ro

La ora 14.01 ministrul Apărării Naţionale, Oprea Gabriel, şi-a început declaraţia de presă din sediul MApN, declaraţie menită a risipii îndoielile privind procesul de recalculare a pensiilor militare.

Principalele idei exprimate de Oprea:

– mulţumeşte celor 5000 de persoane din MApN care au contribuit la procesul de recalculare a pensiilor militare;

– cele 5000 de persoane procesează zilnic 1000 de dosare;

– munca acestora a fost ponegrită de diferite persoane manipulate şi de presă. Oprea a afirmat “să le fie ruşine celor care i-au atacat pe aceştia”;

– se face un atac sistematic asupra procesului de recalculare a pensiilor militare;

– persoanele care participă direct la procesul de recalculare a pensiilor militare aplică doar legea;

– urgenţa “0” este să se pună capăt dezinformării;

– baza de date privind recalcularea pensiilor va fi publicată pe site-ul MApN fiind actualizată zilnic. (Întrucât site-ul MApN este foarte greu de accesat baza de date valabila la 19.01.2011 ora 14.00 poate fi accesat aici http://dl.transfer.ro/Tabele_pensii_militare_18-01-2011-transfer_RO-19jan-dd9d99.zip Mulţumim comentatorului care a postat lşink-ul);

– numărul 0800808880, gratuit, este pus la dispoziţia tuturor pensionarilor foşti militari pentru a se putea informa despre detaliile recalculării propriei pensii;

– din totalul de aproximativ 82.000 de pensionari foşti militari 66.389 au depus la centrele militare cerere de eliberare a adeverinţelor de venit;

– 52.000 de dosare de pensionare sunt la DFC din care 25.698 au fost procesate;

– din cele 25.698 dosare procesate 22.526 sunt pensii fără stagiul complet restul cu stagiul complet;

- şi-a ţinut promisiunea: pensiile sub 3000 de lei cu stagiu complet nu vor scădea (promisiunea era pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea n.r.)

- pensionarii care au trecut în rezervă înaintea îndeplinirii vârstei de pensionare cu drept de pensie au primit solde compensatorii în baza legii, un maior obţinând peste 1 miliard de lei vechi, lucru de care trebuie ţinut cont;

– cei care au primit pensiile recalculate în baza salariului mediu pe economie vor primi retroactiv pensiile recalculate în baza adeverinţelor de venit;

– pensionarii foşti militari sunt manipulaţi împotriva propriilor lor interese;

– pensionarii foşti militari să se prezinte la centrele militare pentru a completa cererea de recalculare pentru eliberarea adeverinţelor de venit (a vrut să spună să ceară eliberarea adeverinţelor de venit);

– în privinţa deciziei ICCJ şi CA Cluj de suspendare a HG 735/2010 MApN a cerut avizul Ministerului Justiţiei care a decis că procesul de recalculare poate continua.Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

34 Responses to “Declaraţie de presă a ministrului Oprea pe tema recalculării pensiilor militare”

 1. Dragos says:

  Stimati domni si doamne,
  oprea nu a gresit cerand ce a cerut. A introdus o noua sintagma, asa cum a introdus-o pe cea cu stagiul complet, iar tiberiu fratila va iesi pe toate posturile sa ne spuna ca trebuie sa facem acel lucru pentru ca mapn este o institutie care executa intocmai legile. Cat despre platile compensatorii primite de militari….sa spunem doar ca si alte categorii sociale au beneficiat de plati compensatorii. (stiu caz concret ca inca se beneficiaza). Minciuna sfruntata a presedintelui, premierului, ministrului oprea, incalcarea Constitutiei, a normelor europene, bataia de joc la adresa cadrelor militare sunt realitati! Unul din cei care au castigat procesul de la Cluj – dl. col. Iulian Patca – desi a primit suma nemodificata pe card, rasul lumii oameni buni, a primit decizie cu pensia scazuta. In ce balamuc traim? (iertati “minuscurile” dar nu pot sa mai scriu anumite substantive proprii cu litere mari).

 2. Altfel says:

  Asta minte si cand doarme!

 3. Munteanu says:

  1. Nu ma simt reprezentat de numitul Oprea Gabriel.
  2. Mesajul transmis a fost pentru urechirea opozitiei, presei, a celor care “l-au suparat”
  3.Nu spune nimic despre ce se intampla cu zecii de ani negasiti in arhive pentru completarea adeverintei de venit!
  4. Nu da un termen cand se vor finaliza recalcularile, se vor trimite deciziile si pensionarii isi vor primi pensiile “calculate” plus restantele.
  5. Tonul si atitudinea de dulau pus pe rupt oase nu mai impresioneaza pe nimeni.
  6. Este aceiasi sluga prea plecata a lui Basescu.
  7. Nu am incredere in justitie. daca un ministru infirma si interpreteaza o hotarare judecatoreasca definitiva, nu mai vorbim de justitie ci de o gluma.

 4. Gigi53 says:

  Ma asteptam sa isi ceara scuze pentru ca mi-a bagat mana in buzunar si mi-a luat jumatate din pensie cu promisiunea ca o sa mi-o restituie candva., in conditiile in care am trimis adeverinta de venituri si cererea (anexa 1a) pe 14.12 pentru ca atunci am primit-o de la CMZ. In rest, tupeu fara margini!

 5. CopperNick says:

  1.Am vazut tabelele. Sunt o multime de generali cu multe stele iesiti la pensie de la 42 de ani in sus….cred ca sunt de la SPP, STS, altii… Mai sunt colonei si comandori cu foste pensii peste 10.000…cred ca sunt de la UNAP majoritatea…
  Daca stau si ma uit la atatea grade si pensii mari ma gandesc ca am facut umbra pamantului degeaba in armata…
  2.Ce nu stiu este daca cuantumul pensiei in plata cum spun ei este brut sau net…..
  3.Tot ei au zis ca pana la 31.12 au prelucrat aprox 22.000. Azi au spus ca au un ritm de 1000 pe zi dar cifra totala de pe 18.01 e aprox 26.000. Unde e adevarul? Care e ritmul?

  19 ianuarie 2011, 15:55

 6. Dragos says:

  P.S. Imi cer scuze, am uitat ceva la prima postare. Rusine sa-i fie lui oprea! General facut la apelul bocancilor! (La acest apel chiar a participat. A mai participat si la apelul schimbarii sulurilor de hartie igienica pe la diferiti generali – prietenii, si nu numai, stiu de ce!)

 7. voinea says:

  Sunt col(r)ing.Voinea Ion pensionar militar cu vechime completa (40ani)si cu adeverinta de venit trimisa la DFC.In aceste conditii pensia mi-a scazut prin recalculare de la 3800 la 1600. L-am urmarit pe dl.Oprea si am ramas stupefiat de tupeul acestui individ. Nu a venit cu nici o justificare plauzibila la aceasta mascarada de recalculare a pensiilor militarilor.Am intrat de curiozitate pe site-ul M,Ap.Niciunul din tabele nu poate fi accesat.In tabele nu apare numarul dosarului pensionarului.Sunt facute special sa adoarma vigilenta presei si a pensionarilor militari. Daca puteti obligati-i sa treaca in tabele numarul dosarului de pensie al fiecarui caz procesat.
  Eu sunt hotarat sa merg in justitie si sa particip la toate manifestatiile de protest organizate de asociatiile pensionarilor militari.
  Cu stima si respect,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 8. Ionel says:

  Dovezi de minciuna si manipulare:
  “- cele 5000 de persoane procesează zilnic 1000 de dosare;” ??? -inseamna 0,2 dosare/zi/persoana
  “- pensionarii care au trecut în rezervă înaintea îndeplinitrii vârstei de pensionare cu drept de pensie au primit solde compensatorii în baza legii, un maior obţinând peste 1 miliard de lei vechi, lucru de care trebuie ţinut cont;” – nu trebuie tinut cont, si civilii care au fost disponibilizati au primit plati compensatorii.
  “- pensionarii foşti militari să se prezinte la centrele militare pentru a completa cererea de recalculare pentru eliberarea adeverinţelor de venit ” – a stiut ce spune; pe formular scrie ca adeverinta se elibereaza pentru aplicarea L119
  Sa-i dea d-zeu tot ce-i doresc eu!!!

 9. cosmin says:

  minciuni , necontracarate de nimeni . au avut timp sa calculeze 80.000 de pensii din oficiu dar nu au avut timp sa le calculeze corect , conform veniturilor reale .

  in baza legii , nimeni nu poate primi retroactiv nimic , decat daca contestati dciziile primite , calculate ilegal .

  restul sunt povesti .

  actuala recalculare , invocata de ei , conform qrt.10 alin1 din Hg 735/2010 , presuoune aplicarea legii unitare a pensiilor .

 10. Arnautu says:

  MINCIUNA DEVOREAZA ROMANIA IAR ROMANII SUNT IN EXTAZ,STRIGAND CU SATISFACTIE:CAPRA VECINULUI A MURIT!POPORUL CARE L-A VOTAT PE BASESCU CHIAR SI-L MERITA!FRATILOR ,SA IESIM CAT MAI MULTI PE 24 IANUARIE SI SA INCERCAM SA TREZIM ACEST POPOR!DOAMNE AJUTA!

 11. colonelul says:

  ASA NE TREBUIE. VOI A-TI CREZUT CA DREPTURILE LE VOM CASTIGA PE BLOGURI SI LA TELEVIZIUNI. M-AM SATURAT DE TOTI MANIPULATORII DIN ASOCIATII SI SINDICAT. MAINE MA DUC SI IMI DEPUN ADEVERINTA DE VENIT . SA SE STEARGA LA C…UR DOGARU SI CELALTI CU ABURELILE DE FIECARE ZI HAI PA!

 12. Valentin says:

  Un nenorocit ordinar, un tradator, un mincinos de cea mai joasa speta, asta este marele general si ministru oprea.Un

 13. corect says:

  am studiat tabelele.senzational ce diferente mari intre pensii cu vechime egala/acum se vede adevarul.oameni la 38-40 de ani sa aiba mai mult ca cei de 50-60?ies la iveala invirtelile facute,abia acum ia fiecare dupa cum a muncit ca nu a fost maior,colonel sau general toata voiata.legea face dreptate.

 14. mos teaca says:

  bazaconii ! rusine! inca o palma data rezervistilor!
  si nu e ultima!

 15. disponibilizat says:

  Au inceput sa apara postacii oranjgutani pe aici….ala ,,corect ” ce limba adaptata are….il gadila pe oprea…

 16. De la tara says:

  Corectule, esti prost de impungi.Ce-ai vazut astazi este o josnica manipulare si dezinformare, pentru ca cei ca tine sa se inflameze si sa emita …judecati de valoare.Pentru vita din tine, fa calcul pe situatia mea: maior, 40 de ani, decembrie 1984, ianuarie 1014. Legea face dreptate? Dar de ce a trebuit schimbata legea? De ce ma faci pe mine pensionar civil, acum, dupa ce am iesit din sistem? Tipule, esti virusat de propaganda portocalie, esti un zombi care ori va muri ori se va trezi dupa noiembrie 2012, bineinteles cu expresia lui Bobu..ca ce prost am fost. Tu nu vezi decat bani, eu vad nerespectarea legii, a constitutiei, eu vad inselatorie, vad dispret, vad intelegeri nerespectate, vad hoti, sarlatani politici la cel mai inalt nivel, mincinosi asa cum respira.
  Il revad acum pe oprea la tv.. si-i zic (ca tampitul isi face si cruce), ca si tie, asa sa-i ajute Dumnezeu

 17. CopperNick says:

  Oprea a zis ca se recalculeaza 1000 de dosare pe zi. Deci diferenta pana la 80000 va fi rezolvata in 55-60 de zile?
  Tot el a zis ca pe siteul ministerului situatia va fi actualizata zilnic.
  Maine ma uit sa vad daca au facut o mie in plus sau nu!

 18. ANDERSON says:

  CopperNick> sa fii convins ca dupa demonstratia de la Constanta,dupa presiunile mediatice,zilnice si nu in ultimul rand avand in vedere Mitingul planificat din 24 ian.din Bucuresti si din judete,vor marii ritmul procesarii dosarelor noastre,de asemenea vor publica zilnic datele sintetice la sfarsitul zilei…Cred ca abia in zilele astea si-au dat seama ca necesarul de buget pe 2011 este mai mare decat cel din 2010…si amu nu au cum s-o mai intoarca…E RASU-PLANSU !

 19. voinea says:

  Anderson,nu mai posta in culoare portocalie.De ce in tabelele lui Oprea nu apare numarul dosarului procesat?Se vede de la o posta ca este manipulare ordinara.
  Pe cine credeti ca pacaliti?

 20. ANDERSON says:

  voinea> nu sunt neica portocaliu…sunt total apolitic,am fost si voi ramane asa…dar fii si matale mai cu picioarele pe pamant,nu mai cersi aproape zilnic pe la toate colturile,doar,doar se vor inscrie mai multi fraieri in sindicatul lui Peste!

 21. Trec peste faptul ca aveti credibilitate zero! Urmariti de fapt un singur obiectiv! Sa adormiti vigilenta militarilor rezervisti, sa taraganati virarea efectiva a diferentelor de bani de la salariul mediu spre cea comparata cu adeverintele si asa destul de ambigue si sa determinati ca oamenii care nu au cerut recalcularea conform legii 119 sa o faca mai repede pana nu se incep procesele! Stiti foarte bine ca sentintele nu se vor da rapid dar va e frica de impactul asupra puterii politica din care face parte! Problemele de ordin moral vor fi rezolvate de opozitia ce va va matura cu sprijin popular! Dar ii va fi greu sa repare atatea distrugeri facute de puterea dvs! Deci nu ati mintit cand ati spus ca dati banii retroactiv! Dar foarte tarziu! Aveti curajul sa spuneti ca in februarie veti rezolva problema? Macar pentru cei care au adus adeverintele! Dar si acolo sunt probleme! Ani intregi pieduri la unii! De aia va situati in sfera penalului refuzand sa dati curs hotararii judecatoresti care cere sistarea recalcularii! Si cu asta ati fost demascat!

 22. arti 78 says:

  Asa, certati-va ca Clipici (ghinaralul cu 4 astri) de-abia asteapta.
  ESTE O MARE FACATURA !!!
  Analizati tabelele cu mare atentie:
  – tab. 1 si tab. 3, care cuprind pe cei care au cariera completa, NU AU VARSTA IESIRII LA PENSIE, pentru ca s-ar dovedi ca sintagma “cariera completa” este un shit de-al lui madam Lupu
  -chiar credeti, la tab. 1, ca un col. cu vechime completa are pensia 2693 lei!?!?
  – uitati-va, la tab. 1, cati col. au pensia 2693… da-o incolo de koincidenta…
  Mergem mai departe ?
  E CLAR MANIPULARE !

 23. Gourkha says:

  @ arti 78. Sa mai si glumim: in stanga cea veche la net, in dreapta cea noua la brut. In plus – suntem in anul 2011, EU – NATO – trebuia transparenta, nu nume – de acord, ci nr. dosar pensie. Stat bolsevic! Pe moarte, e prea clar. In plus – ca nu e numai cauza noastra, sunt zeci sau sute de focare de alte nemultumiri si pe alte planuri. Se incheie sigur – fler de cercetas.

 24. Gourkha says:

  Herr Minister! Am o problema – eu sunt de acord cu pensia unitara, dar calculata la ore ca la unitari, adica OZU cu OZU care exista in arhive si sa stabilim clar: ce am lucrat peste 8 ore, retributie retroactiva dubla la acele ore. Mai departe e logic, venituri mai mari, contributii mai mari, pensii mai mari. Ai inteles dl. Oprea? Unitarii sunt platiti la ore, nu la 24 de ore. Foarte simpla problema! Sau mata nu stii ca unitarii, la ce depasesc 8 ore de luni pana vineri au aceasta facilitate – esentiala la venituri, contributii si pensii? Pe bune acum – mai stii alti unitari sa mearga o luna 24 de ore din 24 la inundatiile din Moldova pe aceleasi venituri si aceleasi contributii? Care sunt acei fraieri? Niciunul – militarii doar.

 25. A.R says:

  Calculand si calculand uitati esentialul, o lege noua are efect doar pentru viitor.
  Maine putem pierde casa cumparata acum douazeci de ani, ne pot fi anulate studiile incheiate acum 20-30-40 de ani, ba prevalandu-se de acest precedent se poate da o lege prin care sa ni se modifice data nasterii , sa fim intineriti cu 10-15 ani si trimisi la munca fara drept de pensie pana la implinirea varstei de 75-80 de ani cine mai stie.Si cum locuri de munca se mai gasesc doar la salubritate…
  Daca nicaieri in Europa,din care inca se pare ca mai facem parte, nu exista o astfel de lege de ce noi trebuie sa acceptam anomalia?!!!
  Inca odata subliniez n-avem voie sa acceptam incalcarea Constitutiei Romaniei sub nici un pretext!

 26. Comentariu oprit de la publicare din cauza folosiri in mod reptat a unor pseudonime diferite de catre aceeasi persoana

 27. trintorul55 says:

  Comentariu oprit de la publicare din cauza folosirii in mod repetat a unui alt pseudonim de catre aceeasi persoana

 28. mari says:

  1. Mai dragă cel de la redacție…..nu prea înțeleg asta cu “Comentariu oprit de la publicare din cauza folosirii in mod repetat a unui alt pseudonim de catre aceeasi persoana”, dar ma rog, tu esti seful.

  2. Tabelele lui Oprea ne arată că, din păcate, niciunul dintre cei care a participat la redactarea lor nu a citit, nici măcar de curiozitate, Legea 80/1995. Dacă ar fi făcut-o, ar fi realizat că, la art.92, se precizează stagiul de vechime în grad, iar dacă ar fi coroborat acest articol cu art.85, nu ar mai fi scris aberații potrivit cărora, unui maior oarecare i-a scăzut pensia pentru că nu a avut stagiu complet, întrucât a trecut în rezervă la 53 de ani. NUMAI PENTRU ACEȘTI NEȘTIUTORI, SĂ SE ȘTIE, CĂ PENTRU UN MAIOR, STAGIUL DE VECHIME ÎN GRAD ESTE VÂRSTA DE 50 DE ANI!!!!!!!. Deci, dacă au comis o astfel de prostiee, cum să-i mai cred că au fost în stare să calculeze pensiile corect, mai ales că eu, personal, mă îndoiesc asupra posibilității MApN de a disloca pentru recalculare 5.000 de finanțiști. HA,HA, HA, vai de noi!!!!!!!!!!!!

 29. Valentin says:

  Stimati domni/colegi, ce s-a intamplat cu actiunea din 24.01? Sindicatul a schimbat total planul, incepeam la 12.00 in P-ta.Victoriei,acum la 10.00. in P-ta Revolutiei, era un mars,acum pleaca doar delegatii, veneau colegii din provincie,acum stau in fata Prefecturilor…etc.Ce-i cu haosul asta,poate cineva sa lamureasca treburile astea???

 30. Valentin says:

  @D-nul col. ing.Voinea Ce se intampla cu actiunea, s-a speriat Sindicatul si am trecut pe o linie secundara?Macar sa fim anuntati si sa protestam alaturi de alte categorii sociale/sindicate sau pe cont propriu/grupuri de prieteni,persoane,rude,vecini,etc.Daca asa se vor rezolva si marile actiuni in justitie,chiar ca-i de tot rahatul(scuze pentru sensibili) acest sindicat!

 31. voinea says:

  Valentin,
  Pentru atat s-a obtinut aprobare de la Primarie si Jandarmerie.Vor sa manifestam ca o turma de oi manata la muls.
  Din experienta mitingurilor anterioare s-a considerat ca este prea obositor sa plecam de la Piata Victoriei.
  Acesta este Planul A.
  Functie de situatie este pregatit si Planul B.
  Va rog din suflet sa veniti cat mai multi, sa va luati mancare, apa si medicamente.Grupati-va in jurul comandantilor de detasamente care vor primi ordinile de actiune pe canalele secrete.Sa le demonstram nemernicilor ca suntem militari si stim sa ne batem.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 32. Valentin says:

  @D-nul col. ing.Voinea – Va multumesc pentru raspuns.Momentan ma aflu in provincie (lipsa semnal in unele retele tel.) si am vrut sa aflu daca se mai tine mitingul, sa nu bat drumul degeaba pana la Bucuresti.Inca o data, multumesc.

 33. marina says:

  AM asistat cu totii la actiunea :EU OPREA IL PUP IN F… PE BASE SA MA VADA MAMA SI O TARA INTREAGA

 34. Valentin says:

  “Vreau să-i mulţumesc în mod deosebit preşedintelui Traian Băsescu pentru faptul că a fost alături de militari şi a arătat că România este capabilă să-şi respecte contractul pe care îl are cu Armata română şi cu militarii români…Vă asigur că voi continua să mă bat pentru drepturile acestor oameni excepţionali din Armata Română. Aşa să-mi ajute Dumneazeu!”ASA SA-TI AJUTE SI SA AI PARTE DE TOATE URARILE NOASTRE – GUNOIULE!