Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Declaraţie de presă a Preşedintelui României privind recalcularea pensiilor militare

Preşedintele a subliniat în repetate rânduri că opinia publică este manipulată de membrii sindicatului (?!)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut duminică seara, 23 ianuarie, o declaraţie de presă referitoare la procesul de recalculare a pensiilor militare, ţinând cont de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de suspendare a HG 735/2010

Potrivit declaraţiei Preşedintelui, acesta a avut în cursul zilei de duminică 23 ianuarie, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu primul, ministrul Justiţiei, ministrul Finanţelor, ministrul Muncii, ministrul Apărării Naţionale, un secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, directorul SRI şi directorul SIE.

În urma întâlniri cu persoanele amintite s-a concluzionat:

– decizia ÎCCJ trebuie respectată, ca urmare se suspendă HG 735/2010 privind procesul de recalculare a pensiilor militare;

– Legea 119/2010 se află în plin proces de aplicare aceasta fiind baza legală de recalculare a pensiilor militare;

– HG 735/2010 prevedea doar metodologia de aplicare a L119/2010.

Conform declaraţiei Preşedintelui în urma întâlnirii de la Cotroceni s-au luat următoarele decizii:

1. Guvernul va emite o Ordonanţă de Urgenţă care va prevedea prelungirea termenului de recalculare a pensiilor militare până la 31.12.2011.

2. Pensiile recalculate în baza L119/2010 şi comunicate pensionarilor prin decizii de pensie rămân valabile atât cele care au crescut, cât şi cele care scad. (?!)

3. Pensionarii militari cărora nu li s-a recalculat pensia în baza L119/2010 vor primi pensia la valoarea din decembrie 2010, urmând să primească retrocativ suma restantă.

4. Guvernul va emite o nouă HG de aplicare a L119/2010 care să ţină cont de hotărârea instanţei ÎCCJ, beneficiarii pensiilor urmând să aibă un rol redus în procesul de dovedire a veniturilor. Datele privind veniturile şi vechimea vor trebui obţinute de stat pentru a respecta hotărârea ÎCCJ.

Pe parcursul declaraţiei, Preşedintele a făcut referiri la:

– manipularea mediatică pusă la cale de trusturile Antena (Intact – Voiculescu) şi Realitatea (Vântu) la care s-au raliat politicieni şi ofiţeri în rezervă;

– pensionarii disponibilizaţi cu 1 miliard de lei au întoxicat opinia publică pentru a nu le scădea pensiile;

– legea 119/2010 vine în avantajul pensionarilor cu carieră completă şi pune în valoare coloneii şi generalii cu carieră completă şi-i aduce unde le e locul pe cei care au plecat atunci când au dorit;

– beneficiari ai creşterii sunt în bună măsură subofiţeii care trebuie apreciaţi ca fiind baza Armatei!

InfoMondo Militar

23 ianuarie 2011

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

52 Responses to “Declaraţie de presă a Preşedintelui României privind recalcularea pensiilor militare”

 1. Marlon Juvet says:

  @oldyoung: daca moral sunteti de acord cu “majurul”, atunci cum ramane cu “As vrea sa cred ca nu IQ -ul…”. Io cred ca sunteti exact din categoria aia care, cum ziceti, nelucrand in unitatile operationale + vechea si etarna mentalitate a noastra a romanilor, aia cu “nu ii dam de lucru lui X, ca nu il duce capul, mai bine il incarcam pe Y”, v-ati planificat din timp iesirea la pensie si acum, in baza unei diplome luate probabil pe la Herculane (stiti sloganu’- “te duci turist, te intorci jurist”) va simtiti lezat si faceti aprecieri despre un om pe care nu l-ati vazut si nu il cunoasteti.

 2. oldyoung says:

  @Marlon Juvet: Doar doua intrebari:
  -Cum de ma cunoasteti asa bine incat mi-ati descris detaliat ultima parte a vietii? Intamplator eu nu aveam voie sa-mi exprim parerea despre un om pe care nu-l cunosc..
  -Din punctul dvs de vedere ce mesaj razbate din postarea ” majurului”? La ultima intrebare va expun si parerea mea: e un comentariu al unui om invidios care s-ar simti bine daca fostul sau coleg ar avea pensia diminuata. Din orice perspectiva ai privi un om cu capul pe umeri nu ar trebui sa gandeasca asa. E doar parerea mea si s-ar putea sa ma insel. Dar ce asteptari sa mai avem atunci de la ceilalti romani daca noi ne dorim raul unul altuia?
  (Fac. civile absolvite UBB si SNSPA, poate nu era interesant am vrut doar sa ma laud)
  E ultima postare in care mai dialoghez cu dvs. Toate cele bune!