Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Declaratii belicoase în Peninsula Coreeana

Într-un comunicat al armatei nord-coreeane se afirma ca, Coreea de Nord a amenintat ca va lansa “un atac generalizat” asupra sistemelor de amplificare sonora sud-coreene instalate la granita, folosite pentru a duce un razboi psihologic împotriva regimului de la Phenian.

“Fortele armate revolutionare ale DPRK (Coreea de Nord) vor lansa un atac militar generalizat pentru a distruge dispozitivele de razboi psihologic”, a precizat Statul Major General al Armatei populare nord-coreene.

“Trebuie sa fie bine înteles faptul ca raspunsul militar al Coreei de Nord este o lovitura fara mila, incluzând chiar si transformarea Seulului, bastion al grupului de tradatori, într-un ocean de flacari”, adauga comunicatul oficial.

Coreea de Sud a reinstalat recent sistemele de amplificare în 11 zone de la granita militarizata, cu intentia de a relua emisiunile împotriva regimului de la Phenian, suspendate în 2004. Decizia a fost luata dupa scufundarea unei nave militare sud-coreene, în urma unui atac nord-coreean.

Statul Major General nord-coreean considera ca decizia reprezinta “o declaratie de razboi directa” si “o încalcare flagranta” a declaratiei de pace si reconciliere intercoreene semnate în 2000.

sursa: KCNA

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.