Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Demonstrație de forță: Pakistanul a testat cu succes o nouă rachetă balistică

racheta pakistaneza Ababbel foto dawn.com

racheta pakistaneza Ababbel foto dawn.com

Ministerul pakistanez al Apărării a anunțat că forțele armate pakistaneze au testat cu succes o rachetă balistică care este capabilă să transporte mai multe focoase nucleare și poate lovi mai multe ținte cu precizie la o distanță de aproximativ 2200 de kilometri.

Racheta “Ababeel” are, conform declarației purtătorului de cuvânt al forțelor armate pakistaneze, general maior Asif Ghafoor, “capacitatea de a se angaja ținte multiple, cu mare precizie, depășind radarele inamicului.”

Testul a fost precedat la începutul lunii de lansarea de pe un submarin pakistanez a unei rachete “Babur-3″, capabile să transporte încărcături nucleare la o distanță de 450 de kilometri.

Testele survin pe fondul creșterii tensiunilor cu India, militari din cele două state fiind angajați recent în ciocniri de-a lungul frontierei care separă Kshmir-ul.

sursa: Global Security

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Demonstrație de forță: Pakistanul a testat cu succes o nouă rachetă balistică”

  1. Lola says:

    Jucarii, cu rachete balistice (adica cad unde o vrea Domnul …Dragnea), se pune mai mult combustibil si cade mai departe

  2. Lola says:

    Rachete nucleare poate sa faca oricine : se ciocnesc 2 bucati(prin explozie) de 30 kg de uraniu 235 ce-i asa greu ?, americanii au si gloante(30 mm) cu uraniu pe avionul A- 10 folosite in razboiul din Irak, Yugoslavia

  3. Lola says:

    Mai greu e cu precizia : armele antisatelit sint la moda acum