Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Departamentul american al Apărării a cerut preşedintelui Obama să nu reducă efectivele din Afganistan până 2012

Liderii de la Pentagon au solicitat preşedintelui SUA, Barck Obama, ca acesta să renunţe la planul iniţial de readucere în SUA a celor 33.000 de militari americani suplimentari din Afganistan şi să-i păstreze în această ţară până în toamana lui 2012.

Militarii încearcă să fie pregătiţi pentru ofensiva insurgenţilor şi grupărilor teroriste prognozată pentru anul viitor.

De asemenea ei speră să se concentreze, concomitent, asupra violenţelor din zona de frontieră cu Pakistanul.

Mai mult, militarii apreciază că retragerea din 2012 va oferi un atu electoral important preşedintelui american, care la acea dată se va afla în plină campanie elctorală pentru un nou mandat.

Preşedintele Statelor Unite a făcut apel la o retragere semnificativă în iulie, dar nu a precizat în ce constă şi când aşteaptă ca retragerea celor 33.000 de militari suplimentari americani din Afganistan să se încheie.

sursa: The Wall Street Journal

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.