Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Deputatul George Scutaru i-a cerut lui Boc să nu diminueze cu 25% salariile militarilor din teatrele de operaţii

Deputatul PNL George Scutaru i-a cerut, marţi, premierului Emil Boc ca la rectificarea bugetară pe care Guvernul intenţionează să o adopte în perioada imediat următoare să nu dispună reducerea bugetului MApN, precum şi să excepteze de la reducerea cu 25% salariile militarilor din teatre.


“Ştiu că încercaţi să reduceţi cheltuielile ministerelor şi că, din disperare de cauză, intenţionaţi o scădere consistentă a sumelor de care dispun ministerele în exerciţiul bugetar pe acest an. Vă rog, însă, să aveţi un dram de raţiune şi să nu operaţi reduceri financiare care să afecteze buna funcţionare a Armatei”, îi transmite Scutaru premierului Emil Boc.

“Vă cer cât mai rapid să exceptaţi de la reducerea cu 25% a salariilor bugetare pe militarii români care luptă în teatre externe de operaţii”, adaugă Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Scutaru arată, în declaraţia sa, că Ministerul Apărării Naţionale are cel mai scăzut buget de la intrarea României în NATO, de doar 1,33% din PIB din care 0,03% reprezintă fonduri obţinute din venituri proprii ale ministerului. “Datoriile pentru înzestrare depăşesc sumele alocate, în acest an circa, 70 % din fondurile Armatei fiind direcţionate pentru plata salariilor şi pensiilor. În plus, România s-a angajat să aibă un contingent de 1700 militari în Afganistan, principala noastră preocupare trebuind să o constituie protecţia trupelor care luptă în afara ţării”, susţine Scutaru.

El îi mai aminteşte premierului că are datoria să pună la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale mijloacele financiare necesare pentru asigurarea tehnicii de luptă care să protejeze trupele din teatre. “Aţi menţinut cuantumul diurnei de care beneficiază militarii ce luptă în afara graniţelor, dar le-aţi redus salariul din ţară. Nu cred că aţi procedat nici corect, nici raţional, pentru că aţi uitat că fiecare militar are în spate o familie de întreţinut, obligaţii şi rate la bănci”, se mai arată în declaraţia lui Scutaru.
“Vă solicit, totodată, să nu diminuaţi bugetul Armatei pentru că altfel aţi pune în pericol nu doar buna funcţionare a acestei instituţii, ci şi viaţa românilor care luptă în afara ţării”, mai scrie deputatul PNL.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Deputatul George Scutaru i-a cerut lui Boc să nu diminueze cu 25% salariile militarilor din teatrele de operaţii”

 1. Lucian* says:

  la cati militari sunt in toata armata romana nu o sa ma convinga nimeni ca o sa fie o mare reusita pt guvernul Romaniei. Cred ca obtin astia bani cat consuma armata Romaniei numai din eliminarea plartirii slariului intreg la clientela politica numita prin consiliile de administratie la tot felul de regii nationale. Aia se prezinta la 3 maxim 5 sedinte pe an dar incaseaza salarii de 10000 RON pe luna de parca ar lucra acolo cate 8 ore ion fiecare zi. Ar trebui plata pt fiecare sedinta.
  Oricum sunt penibili!
  In primul razboi mondial armata romana a fost prinsa in razboi fara echipament. In al doilea razboi mondial a fost exact identic si soldatii au ajuns sa aibe inclusiv uniforme de celofibra.
  Acm se repeta din nou. Saomnul ratiunii naste monstrii, iar somnul natiunii naste imbecili care se cred atotstiutori si care nu le pasa de nimeni si de nimic.
  Vorba unui pensionar militar: oare cat ar costa o lada de cartuse ca sa scape cu un PM in parlament la o sedinta reunita. Toti avem vise…

 2. micutzul says:

  @ Lucian
  Cu un credit la banca se poate rezolva…. Dar sunt si oameni care doresc sa faca donatii. Eu i/am explicat pe blog lui Sever Voinescu ca incepe partida de sah….

 3. Socrate says:

  Oare acest politician , gras si frumos , nu a votat ,in Camerele reunite ale Parlamentului, legile austeritatii asa cum le-a declarat constitutionale Curtea Constitutionala a Romanei ?. Daca da , atunci este un ipocrit si interventia lui post vot este un act de demagogie poltica fiindca de la bun inceput actiunrea lui reste sortita esecului. Mascaricii politici se trezesc mereu cu mintea romanului cea de pe urma , dar tot de geaba. Stai , politicianule in balariile tale fiindca stai bine si acolo tie locul cel mai potrivit !.