Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Deputatul Vlase a primit “Emblema de Onoare a Armatei României”

În cadrul unei ceremonii oficiale organizate la Ministerul Apărării Naţionale, ministrul Apărării a oferit deputatul băcăuan Petru-Gabriel Vlase, “Emblema de Onoare a Armatei României”.

“Emblema de Onoare a Armatei României” este conferită de ministrul apărării pentru fapte deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României: personalului militar şi civil, structurilor Armatei României, rezerviştilor, veteranilor de război, precum şi altor persoane fizice şi juridice române; militarilor străini, structurilor militare, precum şi altor persoane fizice şi juridice din străinătate. Propunerile pentru acordarea Emblemei de Onoare a Armatei României sunt înaintate ministrului apărării de secretarii de stat, şeful Statului Major General şi şefii celorlalte structuri centrale ale ministerului la propunerile ierarhice ale şefilor/comandanţilor structurilor subordonate.

În ultima perioadă de timp “Emblema de Onoare a Armatei României” a fost oferită de Oprea şi lui Traian Băsescu şi Emil Boc.

Gabriel Vlase este preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SIE şi raportor din partea României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Nu se cunoaşte care sunt meritele lui Vlase pentru a primi această distincţie.

Poate faptul că Vlase este doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii unde este şi cadru didactic asociat, iar Oprea este profesor Universitar, conducator de doctorat la aceeaşi instituţie să-i apropie pe cei doi.

Sau poate nevoia de noi recrutări în UNPR (cunoscut şi ca partidul trădătorilor) declanşată de Oprea, următoarea ţintă urmând a fi Vlase, pesedist din Bacău.

Oricum este remarcabil cum Vlase a obţinut 4 diplome universitare în numai 2 ani!, timp în care era si deputat.
– 2005 – Facultatea de Drept, Universitatea “Spiru Haret”, Bucureşti;
– 2004-2005 – Institutul Naţional de Administraţie – Program de perfecţionare pentru înalţi funcţionari publici;
– 2004 – Colegiul Naţional de Apărare;
– 2004 – MBA, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi;

Cât despre faptul că în CV-urile oficiale îşi trece “absolvent al Facultăţii de Drept, Bucureşti” în loc de “absolvent al Facultăţii de Drept, Universitatea “Spiru Haret”, Bucureşti” o punem pe seama grabei cu care deputatul este preocupat de adăugarea de diplome în CV-ul său. Că între respectivele facultăţi o fi ceva diferenţă.

Despre modul în care Vlase a preluat brandurile „Monitorul de Brăila” si „Monitorul de Neamţ”, puteţi afla mai multe aici.

Despre activitatea lui Vlase ca sef al comisiei de verificare a activitatii SIE, puteti afla mai multe de aici.

sursa: Observatorul de Bacau

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Deputatul Vlase a primit “Emblema de Onoare a Armatei României””

 1. Zexe says:

  Este pentru prima si ultima oara cand voi scrie pe acest site…pentru ca imi este rusine ca odata am fost militar. Nu vreau sa fac din aceasta interventie un act de bravura…dar sincer mi-e sila..de tot ceea ce se discuta, de tot ceea ce se diseca fara a se lua o decizie ferma. Sunt unul din cei al caror nume este inscris in Doctrina Armatei Romaniei, editia 2008, dar acum imi este rusine pentru “umila mea contributie” , alaturi de acei “specialisti” la elaborarea acestui document….Biblia Armatei Romane…Imi cer scuze tuturor acelora care au crezut in onoare, demnitate si jertfa pentru tara …NIci nu ma mai intereseaza ce pensie voi avea…UN singur lucru stiu…ca mi-am servit tara asa cum am putut maI bine…NU conteaza ca cei care se afla la conducere acum au scoala cat am avut eu , odata, vacanta….Candva, speram ca tot ce reprezinta valoare, urmeaza ca prin efort propriu, sa reuseasca, in viata asta , mult prea dificila pentru multi. Am fost un loial adept al statului , al doctrinei si onoarei militare…pana acum. Sa dea Dumnezeu ca generatiile viitoare de ofiteri sa fie mult mai buni ca noi, ca toti cei care, creduli, am servit interesele reale ale Romaniei, si, acum suntem umilii supusi, al uni sistem “civil”, in care toti sunt mai specialisti ca specialistii. Pacat, mare pacat!!!!!
  Dar niciodata nu am sa uit cuvintele unui adevarat general…poate ultimul al Armatei Romane: TEAM:” Toghether we achive more”

 2. Stelian P. says:

  Sincer, ma umple de mindrie patriotica genialitatea debordanta a romanilor care judeca pe oricine de la inaltul lor nivel de scolarizare (unic, evident) si care dau gratuit lectii oricui si in orice domeniu. Nu reusesc insa sa inteleg de ce nu isi aplica genialitatea aici in Romania demonstrindu-le tuturor ca ei stiu sa-si aleaga cei mai buni conducatori si nu in permanenta niste tradatori de neam si tara, agenti KGB , betivi, hoti, turnatori, securisti, fanfaroni, etc., etc.

 3. Marlon Juvet says:

  Aici chiar nu ai dreptate, Stelian P. Nea Caisa asta care face obiectul articolului este exact genul de idiot cu pene de care s-a cam umplut spatiul public romanesc. Handicapati cu !Q de 80 – inteligenta liminara, blindati cu diplome luate la apelul bocancilor, genul Nuti Udrea, Oprea, Igas (si si ca sa nu fiu acuzat de partizanat, sunt destui si pe la pesedeu’ da’ iote ca nu-mi vin in minte acum… ). Mireiile Radoi? Lista ramane deschisa. Sau ca Zisu “al nostru”. Ori ala caruia mi-e sila sa-i pomenesc si numele, actualmente mare profesor de Geopolitica pe la Craiova.

 4. Marlon Juvet says:

  Aici chiar nu ai dreptate, Stelian P. Nea Caisa asta care face obiectul articolului este exact genul de idiot cu pene de care s-a cam umplut spatiul public romanesc. Handicapati cu IQ de 80 = inteligenta liminara, blindati cu diplome luate la apelul bocancilor, genul Nuti Udrea, Oprea, Igas (si si ca sa nu fiu acuzat de partizanat, sunt destui si pe la pesedeu’ da’ iote ca nu-mi vin in minte acum… ). Mireille Radoi? Lista ramane deschisa. Sau ca Zisu “al nostru”. Ori ala caruia mi-e sila sa-i pomenesc si numele, actualmente “mare” profesor de Geopolitica pe la Craiova.

 5. Stelian P. says:

  Marlon Juvet
  Nu-l cunosc pe nea Caisa (e posibil sa ai dreptate) si nu la el m-am referit in comentariul meu.

 6. Eu says:

  Vlase este deputat PSD de Bacau, colegiul 10.
  Aceasta distinctie pregateste trecerea la PD-L sau UNPR?

 7. Altfel says:

  Nu va faceti iluzii! “Lucru in echipa” este si lozinca lui Oprea. Strigatul de lozinci este la moda. In spatele lor…vidul. Dupa ce a tipat “Lucram impreuna”, Oprea i-a lasat cu ochii-n ceata pe cei pe care i-a pus sa se ocupe de recalcularea pensiilor. Aia, si acuma, dupa aproape o juma de an, muncesc si noaptea dar, sarmanii, NU inteleg ce trebuie sa faca! Pentru ca, la Oprea si la altii ca el, “Lucram in echipa” NU il include si pe el! Ar fi prea simplu sa-l acuz ca nu cunoaste conjugarea verbelor si nu stie terminatiile, si, vezi Doamne, de aia nu s-a exprimat corect cand a zis “lucram”. Ar fi prea simplu, dar n-ar fi departe de adevar. Astia NU sunt doctori in nici o stiinta, chiar daca-l deranjeaza pe Stelian P. afirmatia asta. Astia sunt niste amarati de brancardieri ai limbii romane. Atat!

 8. Stelian P. says:

  Altfel
  Azi e luni (deci ai liber la bautura) asa ca trebuie sa-ti fac desene. Nu ma deranjeaza doctoratul nimanui. Ma deranjeaza comentariile unora care au “mai multa vacanta decit scoala pe care o au conducatorii” (e plural, nu-i asa ?), care pun “specialisti” intre ghilimele vis-a-vis de valoarea lor incomensurabila, care la fel ca si alti gargaragii au in fata lor numai TARA si PATRIA pe care numai ei si numai ei le-au slujit cu credinta. Unde esti maestre Caragiale ? Astia te-au trimis in exil ?

 9. Croma says:

  Pentru Altfel
  Parerea mea este ca nu ar mai trebui sa-l bagi in seama pe acest Stelien P. El este un vesnic complexat, este un postac de serviciu (il vad pe, mai pe peste tot), el da note la toti, el este alfa si omega, el, are o problema personala cu (…..liber la bautura), el are un monitor( cica…ne monitorizeaza pe toti) care ii emana permanent aburi bahici, asa zice el textual – probabil ca-l are conectat la damigeana de sub masa, el vrea mereu sa deseneze, poate face harti……noaptea…Vroia sa-mi faca si mie …niste ….desene, odata, eventual sa-si deseneze siesi un cerc si sa se duca cu cercul, sa ne lase cu toate complexele lui.
  Mai concentrat, cum ii plac lui lichidele, acest Stelien P, este de acord cu incalcarea normei juridice, privind neretroactivitatea legii….s.a.m.d……….
  Iertati-l, ca nu stie ce face…… cand se va trezi, va fi prea tarziu pentru el, …un sustinator al actualei (viitoare foste) coalitii.

 10. Copernic says:

  Azi am descoperit cu oarece uimire ca detin si eu aceasta emblema, de fapt doar diploma care atesta primirea…Nu i-am acordat atentie la vremea respectiva fiindca am primit-o, fara nicio ceremonie, de la un lucrator de birou, ca si cum ar fi fost o adeverinta………Contextul primirii m-a facut sa uit hartia respectiva in asa zisa arhiva personala. Pana azi….
  Oricum am altceva mai bun de facut…sa verific adeverintele de venituri!

 11. Ari3s says:

  Apreciez conduita pe care o aveti fata de sistemul militar si fata de acest neam, dar nu uitati ca in randurile militarilor mai exista soldati, maistri si subofiteri. Chiar daca ati trecut in rezerva, nu este prea tarziu sa intelegeti ca acel general pe care l-ati citat nu a reusit sa sublinieze esenta colaborarii. Adevarat, impreuna, este o conditie estentiala, dar mai important este intelegerea diferentelor. Din diferente se obtine PUTEREA! Ati facut referire la generatia de ofiteri, probabil, gandindu-va la educatia militara, insa, Hitler (parintele razboiului modern) a demonstrat ca mai exista si altceva, cu totul diferit, dar la fel de important ca si educatia: calitatile native. Cand acest popor va reusi sa inteleaga diferentele existente la tot pasul, vom obtine adevarata putere, adevarata unitate. Pana atunci, ne prostim cu medalii si beneficii, aruncate in stanga si in dreapta, de regula, in baza unor criterii politice, meschine, alterand semnificatia meritelor obtinute in drept, distrugand sistemul de diferente.

 12. un oarecare says:

  Azi e miercuri. Este ziua portilor deschise la GAZ-ul unde ai fost tartor. Deci poti sa aluneci cu gingasie in nostalgie.