Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Deşi cedează cazarmă după cazarmă gratis MApN nu poate să-şi menţină Centrul de Sănătate de la Vaţa de Jos

Guvernul României a aprobat, în data de 28 aprilie 2010, prin HG nr. 431, desfiinţarea Centrului de sanatate din subordinea Ministerului Apararii Nationale de la Vaţa de Jos.

Motivaţia:

Centrul de sănătate de la Vaţa de Jos nu dispunea de spaţii de cazare şi tratament proprii, activitatea Centrului desfăşurându-se în imobile care nu erau proprietatea M.Ap.N, ci aparţin S.C. Romtelecom S.A., fiind folosite de militari în baza unui contract de comodat. Pentru aceste imobile, MApN plătea o chirie de aproximativ 300.000 de euro pe an, pe care ministerul nu îşi permite să o plătească în actualele condiţii bugetare, iar Centrul de sănătate nu a reuşit să asigure aceasta sumă din venituri proprii.

Centrul de Sănătate de la Vaţa de Jos era destinat pentru refacerea şi recuperarea capacităţii de luptă a personalului Ministerului Apărării Naţionale, în special al celui participant la misiuni în teatrele de operaţii.

Ministrul apărării a dispus ca refacerea şi recuperarea capacităţii de luptă a personalului Ministerului Apărării Naţionale să fie asigurate în Sanatoriul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală “Dr. Dimitrie Cantemir” din Bălţăteşti, judeţul Neamţ şi în celelalte facilităţi de recuperare pe care le deţine M.Ap.N.

Directorul Centrului de recuperare, Florin Posteuca, considera ca facilitatile oferite la Vata de Jos sunt cele mai moderne din tara, numai in ultimul an 1400 de militari tratandu-se la acolo.

” Centrul de la Vata este superior fata de toate celelalte care mai sunt prin tara, nu stiu sa mai fie astfel de centre cu ape termale care fac minuni. La noi au venit pana acum aproximativ 1400 de oameni, peste 90% apartinand MApN.

In ultimele patru luni, am avut noua cazuri de oameni care au venit in carucioare si au plecat pe picioarele lor, inclusiv soldatul Butoi ranit in Afganistan, dar care si el a inceput sa simta si sa aiba niste miscari, desi era paralizat”, afirma directorul Centrului.

Rămâne nedumerirea: cum se face că Armata cedează, teren după teren, cazarmă după cazarmă în baza unor superficiale promisiuni ale ministerului lui Udrea sau unor oficialităţi locale de aiurea, dar în schimb nu poate beneficia de o facilitate medicală absolut indispensabilă militarilor care participă la misiuni în tetrele de operaţii şi nu numai?

Probabil cei 300.000 de euro pot fi acoperiţi din economii elementare, gen maşini de servici, turism militar prin TO şi alte zone, ca să nu vorbim că se puteau obţine aceşti bani de la exact aceia care beneficiază de terenurile pe care le dă MApN gratis.

Să fie acesta semnul că agenţia imobiliară “Oprea- MapN” funcţionează prost şi pentru alte interese decât ale Armatei?

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Deşi cedează cazarmă după cazarmă gratis MApN nu poate să-şi menţină Centrul de Sănătate de la Vaţa de Jos”

 1. indisciplinatu says:

  GATA!! A pus-o gabitza de un “turism de welness” cu panarama de udrea!!!
  Afaceri, adica furaciuni dupa furaciuni!!!!

 2. indisciplinatu says:

  ….si inca ceva,…ori chirie ori comodat,..ceva nu se leaga cu aia 300 de mii de euroi,…la comodat este folosinta cu titlu gratuit,..parca!!!???
  Gura nepriceputului adevar graieste!!!!

 3. cocolino says:

  inca o teapa portocalie!!!
  o imbirligatura (ROMTELECOM,MAPN,OPREA/NUTI)care confera facilitati nenchipuite
  vor sa puna gheara pe acest complex hotelier evident cu bani putini si investitie000
  unde este ministrul turismului ?de ce nu ne explica ea ca profesionist ce este ce se va intimpla in viitor….
  sint multe companii romanesti sau straine care ar prelua astfel de afacere profitabila……
  chiar si asta se trece cu vederea….