Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Deşi fondatorul Wikileaks este arestat site-ul va continua difuzarea de noi documente

Fondatorul site-ului Wikileaks, care a făcut publice sute de mii de documente secrete legate de razboaiele din Irak si Afganistan şi 250.000 de telegrame ale corespondentei diplomatice americane, Julian Assange, a fost arestat marţi 07 decembrie în Marea Britanie în baza unui mandat european emis de Suedia.

Australianul este acuzat de “infracţiuni sexuale”, după ce două femei au depus plângeri împotriva sa.

Assange a amenintat recent ca va dezvalui parola unui fisier “asigurare” pe care l-a pus la dispoziţia vizitatorilor site-ului începând cu luna iulie, în cazul în care autorităţile încearcă să îi întrerupă activitatea.

Purtătorul de cuvânt a WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, a declarat că arestarea fondatorului site-ului, australianul Julian Assange, nu va opri difuzarea de noi documente, informează AP.

Totodată, Hrafnsson a calificat arestarea lui Assange de către poliţia britanică drept un atac la adresa libertăţii presei, care nu va împiedica organizaţia să continue să difuzeze secrete pe internet.

mai mult

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.