Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Despre demersurile locotenentului (r) Alexandru Gheorghe de a fi primit înapoi în Armată

Alexandru Gheorghe, locotenent în rezervă, i-a adresat ministrului Apărării naţionale, Mircea Duşa, cererea de a fi reîncadrat în Armată. În urmă cu un an, locotenentul a fost exclus din armată,  pentru că, printre altele, a protestat îmbrăcat în ţinută militară în Piaţa Universităţii.

Ulterior, Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă, pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat că ofiţerul este “vinovat”, deoarece ar fi încălcat prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare dar şi alte prevederi ale regulamentelor militare.

Tot atunci, Consiliul a propus, trecerea în rezervă a acestuia.
Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost găsit “vinovat” de către Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană erau urmatoarele:
– participarea în data de 23.01.2012 la mitingul din Piaţa Universităţii-Municipiul Bucuresti, faptă interzisă de regulamentele militare;
– purtarea uniformei militare pe timpul participării la miting;
– neînştiinţarea comandantului despre deplasarea şi în alte localităţi pe timpul părăsirii garnizoanei.

Acum, după mai bine de un an de la evenimentele respective, locotenentul în rezervă a postat pe reţeaua de socializare Facebook care a fost urmarea demersurilor sale de a fi reîncadrat în Armată.

“Mai jos va voi detalia intalnirea de acum 2 saptamani si evolutia ulterioara a cazului meu:
Sunt primit intr-adevar de ministrul Apararii, impreuna cu un secretar de stat.Dupa 10 minute, in care nu s-a discutat nimic concret referitor la reincadrare, domnul ministru mi-a replicat ca “sper ca nu va asteptati sa va dau un raspuns pe loc”, ca mai apoi sa fiu “predat” spre discutii domnului secretar de stat. Impreuna cu acesta si cu inca 2 colonei juristi am continuat discutiile. Desi dansii au cerut sa analizam punctual problemele cazului, niciunul nu si-a notat absolut nimic, si niciunul nu a vrut sa ofere vreun raspuns la vreo intrebare punctuala pe care am adresat-o. Si bineinteles ca nici nu aveau cum, cand acum un an de zile, ei fusesera cei care cautasera chichite in lege ca sa fiu dat afara. Deci sunt trimis sa discut cu exact aceeasi oameni care intocmisera documentele prin care am fost exclus. Singurul lucru pe care si l-a notat o doamna jurista, colonel a fost lista cu cei carora le voi intenta proces pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu in forma continuata, fapte penale. La finalul discutiilor, toti grabindu-se pentru a ajunge la protocol, secretarul de stat mi-a cerut un ragaz de 2 saptamani pentru a analiza cazul, cu mentiunea ca voi primi un raspuns la expirarea acestora.

Vineri, in data de 08.02.2013 sunt sunat de aceeasi doamna colonel, care imi comunica faptul ca sunt asteptat marti, 12.02.2013 de catre secretarul de stat, pentru a mai discuta “cu bune si rele” aspecte ale cazului, eventual sa fac si o petitie catre secretarul de stat la care acesta imi va raspunde in termenul legal de 30 de zile. In acest moment, vazand cum sunt plasat din nou de la Ana la Caiafa, si iar se trage de timp, i-am raspuns doamnei colonel, ca am facut destule petitii un an de zile, ca refuz sa mai fiu pus pe drumuri jumatate de tara, degeaba si ca nu voi fi prezent in data de 12.02.2013.

Fiecare sa judece dupa cum va dori. Am scris aceste randuri pentru cei care timp de doua saptamani m-au intrebat ce s-a rezolvat.
Mai mentionez ca intalnirea avuta cu domnul Dobritoiu in vara, pe cand era Ministrul Apararii a durat o ora jumatate si s-a terminat cu rugamintea de a face un raport pentru reincadrare.

Refuz sa mai fiu tratat la acest mod, dupa ce un an de zile am fost pus pe drumuri de foarte multe ori, in speranta unei concilieri pe cale amiabila. Va multumesc.”

Oare ce răspuns concret ar trebui să i se dea locotenentului în rezervă Alexandru Gheorghe?

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

55 Responses to “Despre demersurile locotenentului (r) Alexandru Gheorghe de a fi primit înapoi în Armată”

 1. Relutu says:

  Pentru sindromul stelici,dodoizi si gheoizi, in toata istoria omenirii s-a administrat preparatul de funie trasa pe dupa gat.

 2. gabriel says:

  Daca ai atata scoala si militara stii ca armata e pe regulamente si le ai incalcat cum mai ai tupeu sa ceri reincadrare.cu ce a gresit CONSILIUL DE ONOARE ?CU NIMIC SI A FACUT DATORIA FATA DE UN OFITER CE A INCALCAT REGULAMENTELE IN VIGUARE RUSINE SA VA FIE DOMNULE OFITER IN REZERVA

 3. gabriel says:

  Bravo dodo oricine esti asa gandesti bine mare greseala fac CEI DIN MAPN DACA IL ACTIVEAZA avem nevoie de ofiteri capabili nu de scamatori

 4. anonim says:

  Nu stiu ce promotie esti,nu stiu ce arma esti ,nu stiu ce pregatire militara ai.Sunt sigur ca am o varsta care impune respect.,Sigur am o pregatire militara cel putin egala cu a ta.Sunt absolvent al liceului militar in 1964.Am terminat sc.ofiteri in 1968 si am luat licenta in studii militare in 1975.Am trait momente cruciale din istoria Romaniei cum ar fi trecerea la aparare pe frontiera de stat a tarii in 1968,inundatiile din 1970,cutremurul din 1976,evenimentele din dec.1989.Asta nu inseamna ca ca sunt detinatorul adevarului absolut.Te vad foarte activ in a impune punctul tau de vedere.Nu am ideie ce te mana in acest demers fapt care ma determina sa-ti ofer spre analiza urmatoarele:
  -in conditiile in care sper ca vei mai trai cel putin 30 ani in ce masura te va avantaja decuplarea de cresterile salariale a personalului militar?Sunt pensionar incepand cu 1997 avand la data pensionarii 840 000 rol la o vechime de juramant militar de 31 ani..In 2000 aveam pensie cu 200000 rol mai mare decat un strungar si cu aceeasi suma mai mica decat un frigotehnist.Tot in 2000,general fost comandant de armata avea pensia cu putin mai mare decat solda unui plutonier adjutant sef activ.Gandeste in viitor si spune-mi este mai buna o lege speciala?
  -Cert este ca locotenentul a gresit.Privind in perspectiva insa daca se va orienta orice rau este spre bine.Fata de noi are avantajul tineretii si poseda ceva inteligenta.Nu stiu daca ai auzit de uniunea javrelor batrane ?Pacat este ca nu a stiut sa se feresca de ele.Se poate angaja in orice armata straina pe 2 dolari si nu pe 2 lei, cu perspectiva a trata de la egal la egal cu cei ce acum il judeca.Depinde de el si numai de el.Personal daca as avea varsta lui altfel mi-as construi viitorul privind cariera militara.
  -in 1989 m-am expus nu stand ascuns in cazarma.Am facut-o nu obligat de nu stiu ce ordine ci din proprie initiativa din ura fata de regimul de atunci.Ce avantaj mi-a adus?Copii au fost de nevoie obligati sa plece din tara luand cetatenie straina si depunand juramant de credinta unei alte tari.
  -multumita lui Stanculescu si Spiroiu mi s-a interzis a dezvolta o afacere in timp ce bisnitarii au prosperat.Mi-au zis ca o asemenea ocupatie este incompatibila cu onoarea si demnitatea de ofiter.Analizeaza pe fiecare fost si actual parlamentar numai dupa declaratia de avere.Multi dintre ei cumuleaza pensia cu indemnizatia de parlamentar in timp ce noi trebuie sa renuntam la pensie daca vrem sa fim bugetari.
  -Critici SCMD.Spune-mi un singur gest,numai unul facut de ANCMRR in apararea membrilor ei ca doar nu toti sunt posesorii unei pensii marite.
  -Il aperi pe Oprea.Daca Oprea iesea de la guvernare PDL mai era partid de guvenamant?In asemenea situatie bugetarii mai “beneficiau”de scadere a salariilor cu 25%.

 5. anonim says:

  Nu stiu daca e drept sa-i ceri sa-i fie rusine.Poti in schimb sa-i spui ca i-a lipsit stapanirea de sine.Fii sincer cu tine si recunoaste ca pe timpul carierei militare ai simtit ca esti neindreptatit dar ai tacut din spirit de conservare ,sa nu spun din lasitate.De cate ori diversi sefi de la alte esaloane te-au facut direct sau indirect prost si ti-ai inghitit lacrimile?