Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Despre posibilitatea modificării Legii pensiilor şi a punctului de pensie

pensionari militari la protest - puterea

pensionari militari la protest – puterea

În urmă cu o zi, actualul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a fost invitată la postul România TV, unde a prezentat intenţiile noului guvern privind sistemul naţional de pensii şi salarizarea bugetarilor până la sfârşitul anului 2016.

Din interviul acordat de Rovana Plumb am reţinut următoarele:

Există posibilitatea modificării Legii pensiilor.

Cred că un obiectiv fundamental al unei noi Legi a pensiilor ar fi principiul contributivităţii, dar şi reducerea decalajului între cele mai mari şi cele mai mici pensii. Avem cetăţeni care ies la pensie cu o pensie inadmisibil de mică şi alţii care ies cu o pensie foarte mare şi pentru standardele europene. Orice nouă lege a pensiilor are ca obiectiv o reducere a decalajului, iar pentru asta trebuie să fim foarte atenţi la poziţia CCR. CCR ne-a zis că nu avem voie să reducem pensiile de serviciu. Din punctul meu de vedere trebuie discutată cu CCR că altfel o dăm degeaba”, a apreciat Ponta.

Guvernul pregăteşte schimbări majore în privinţa pensiilor. Potrivit noului program de guvernare trimis la Parlament, vor apărea conturi individuale de economisire pentru pensionari şi se va introduce un nou pilon de pensii.

Astfel, programul prevede introducerea sistemului facultativ de pensii ocupaţionale (Pilonul IV) bazat pe contribuţia asiguratului şi a angajatorului, pornind de la specificul unor profesii sau domenii de activitate, eliminându-se astfel nedreptăţile create beneficiarilor pensiilor speciale de noua lege a pensiilor şi totodată se creează posibilitatea pentru stimularea pe termen lung a profesiilor cu grad mai mare de uzură.

Ministrul Muncii  a declarat că “proiectul privind introducerea pensiei ocupaţionale trebuie rediscutat pentru a vedea dacă nivelul contribuţiei, în prezent de maxim 15 la sută din venitul salarial brut lunar, nu poate ajunge până la 50 la sută”.

Întrebată la cât s-ar putea ridica contribuţia la pensia ocupaţională, Rovana Plumb a precizat:

“Trebuie să rediscutăm şi să vedem şi cu organismele internaţionale, dar în special, din punctul meu de vedere, cu tot ce înseamnă parteneri sociali, pentru că discutăm aici de sector, de ramură, de unitate, în aşa fel încât să vedem dacă nu putem să mergem la un plafon maximal chiar până la 50 la sută din venitul sau salariul pe care îl obţine cetăţeanul”, a spus Plumb.

La întrebarea “cine poate contribui la pensia ocupaţională?”, Plumb a răspuns că “orice cetăţean din România care se află într-o relaţie contractuală de muncă cu un angajator – care poate fi persoană fizică sau persoană juridică – poate contribui şi poate avea această pensie ocupaţională”.

Ea a mai precizat că nivelele de contribuţii se vor stabili “în baza unui contract colectiv încheiat între angajator şi angajat, fie la nivelul unităţii respective, fie la nivel de sector, fie la nivel de ramură”.

Pensia ocupaţională este o pensie suplimentară, facultativă, la nivel de categorie profesională.

Totodată, Ministrul Muncii, a anunţat că există posibilitatea ca valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 4-4,5%.
“Există o discuţie cu toate organismele internaţionale pentru majorarea punctului de pensie la 4-4,5% a punctului de pensie în 2015″, a anunţat Plumb.

Intenţia de majorare a fost confirmată de premier care a avut totuţi reţineri să se pronunţe asupra cuantumului exact al majorării.

Sursa: România TV, MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

25 Responses to “Despre posibilitatea modificării Legii pensiilor şi a punctului de pensie”

 1. Onestul says:

  Punctul de pensie ,se va majora din…..2015!Dupa alegerile europarlamentare si Prezidentiale!……..Promisiuni au fost,promisiuni sunt,promisiuni vor mai fi multe si de acum incolo.Important este sa se gaseasca fraierii care “sa puna botul” si sa voteze asa cum li se promite…….Celor care nu le-au ajuns “dreptatea pana la capat(Sfantu asteapta!) si nu s-au saturat de “marea cu sarea(sarea amara!) promise,li se ofera inca o data posibilitatea de “a pune botul”.Lista este deschisa! Votati Ponta!Votati PSD,PC,UDMR,PDL,PMP !…..Daca mai aveti chef!

 2. cenzurati tot in afara de Horvath says:

  Mafia psd minte cum respira.Dracul ii mai crede dupa ce au promis o lege unitara a pensiilor militare iar acum se fac ca au utat..

 3. cenzurati tot in afara de Horvath says:

  Erata utat=uitat

 4. Va rog nu mai cenzurati [exceptie Hortvath] says:

  Numai minciuni PSD sau pacaleli ”dogaresti ”

 5. szilard says:

  Pensie : MARE MARE MARE !, trebuie sa si o merite…

 6. coopernick says:

  Principiul contributivitatii este in contradictoriu cu reducerea decalajului intre pensia cea mai mare si cea mai mica. Si aici ma refer la pensiile calculate pe L263 sau pe L119/OUG 1 nu la cele ale magistratilor, etc., care oricum sunt de neatins.
  Sa fie majorare punct de pensie sau indexare conform legii? Iar calculele aritmetice arata ca ar trebui sa fie vorba de 4,54%.
  Pensiile ocupationale nu seamana cu pensia suplimentara?
  Ce ar trebui sa faca noua ministresa? Sa faca o diferentiere intre cei care au muncit si au o pensie minima si cei care nu au muncit si au venit mediu garantat de nivel aproximativ cu pensia minima. Altfel va incuraja nemunca si neplata asigurarilor. Apoi sa stabileasca o formula cat de cat legata de cifre oficiale pentru calculul punctului de pensie. Altfel o viata intreaga platim pentru pensie procente stabilite prin lege iar la pensie primim o pensie al carei punct de pensie inlclus in calcul este stabilit in functie de buget.
  Nu cred ca va apare o nou lege a pensiilor militare daca declaratia politica e pe contributivitate.

 7. Cip says:

  Hei! Da voi chiar “va radeti” de mine?

  Vreti sa-mi spuneti ca turcul, britanicul, olandezul si ceilalti doi purtatori de chipiuri frantuzesti sunt “pensionari militari la protest”?

 8. anonim says:

  Onestule@daca tu nu votezi o sa voteze pentru tine, cei ce primesc ,1l de vin ,o bere,un mic,o galeata etc.Daca ai minte ,inscrie-te intr-un partid si lupta sa candideze oameni si nu javre.

 9. anonim says:

  Oricum ,mafia pdl si basistii ,detine recordul la a mintii.Ciocul mic ca nu tine

 10. Dani says:

  Si au modificat hotii psd legea aberanta a lui ”Roberta care nu stie sa adune” ?Ba au bagat alte 30 de taxe noi sau le-au marit pe celelalte ..Toti politicienii romani sunt la fel si se supun doar lojelor iluminatilor..

 11. chiorubetivmustdie says:

  pai 100% din cei a caror pensie a crescut dupa desfiintarea pensiilor militare,nu o merita.
  guvernul are nevoie de bani,singura solutie este ca toti cei care au primit bani in plus fatza de decembrie 2010 sa ii inapoieze.

 12. VALICA says:

  Nu aveţi încredere în angajatorul M.Ap.N.
  La data de 21.02.2014, Direcţia Pentru Relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică, prin consilierul juridic Comănescu Florina Roxana, aparţinând Asociaţiei Consilierilor Juridici ”Fidelis Legis”, depune la Dosarul nr. 692/3/2014 o Întâmpinare, care naşte multe semne de întrebare asupra modului în care M.Ap.N. înţelege să respecte şi să protejeze interesele pensionarilor militari. Redau un pasaj din acest document:
  “ Cu privire la susţinerile reclamantului în ceea ce priveşte încălcarea principiilor ocrotirii drepturilor dobândite şi încălcarea dispoziţiilor Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, înstanţa nu se poate aprecia decât în sensul respingerii acestor aprecieri.
  Învederăm instanţei că, aceste principii nu au fost avute în vedere la acordarea acestui tip de pensie, respectiv acordarea pensiei pe baza contribuţiilor private suplimentare ale reclamantului sau pe baza unei convenţii între angajator şi angajat cu privire la acordarea unei compensări pentru asumarea riscurilor profesionale.
  Pensia de serviciu este un tip de pensie consacrat exclusiv de legile române, care nu este garantat de nici un principiu comunitar şi nu se încadrează în nici unul din dintre tipurile de pensie recunoscute de normele comunitare.
  Asumarea funcţiei de cadru militar în Ministerul Apărării Naţionale, nu a fost determinată de prefigurarea unei compensaţii din partea statului constând în acordarea pensiei de serviciu după retragerea din activitate, neputând reprezenta cauza exercitării funcţiei.
  Cu totul alta ar fi fost situaţia dacă, la momentul accederii în profesie, angajatului i-ar fi fost prezentat prin contract, riscurile profesiei şi totodată în considerarea acestui risc, i-ar fi fost garantată o despăgubire viitoare din partea angajatorului sub forma unei prestaţii viitoare lunare , în urma deschiderii drepturilor de pensie. Numai aşa am putea discuta despre existenţa unui drept câştigat.
  Apreciem că, apariţia Legii nr.164/2001 privind pensiile militare de stat poate fi privită ca un act benevol din partea statului, de a-şi asuma anumite cheltuieli din bugetul propriu prin care să contribuie la majorarea drepturilor de pensie pentru anumite categorii profesionale alese după criterii proprii , fără însă a garanta perpetuarea acestui act al său pentru viitor.
  Pe cale de consecinţă, apreciem că în speţă nu poate fi vorba de un drept câştigat în accepţiunea reclamantului ,ci mai degrabă de un drept acordat temporar de către stat în limita posibilităţilor sale economice.
  În ceea ce priveşte nerespectarea principiului neretroactivităţii, suntem în măsură a aprecia că Legea nr. 119/2010 nu dispune pentru trecut şi nu intervine asupra drepturilor deja dobândite, pensiile încasate în temeiul vechii legi nefiind afectate, procesul de recalculare privind doar cuantumul pensiei de care va beneficia reclamantul pe viitor, deci prestaţiile viitoare, nefiindu-le afectate drepturile dobândite în baza unei legi.
  Având în atenţie acest principiu, statul poate oricând, interveni, pentru viitor, cum a mai făcut-o de altfel şi în trecut, cu ocazia fiecărei recalculări, de care cu siguranţă a beneficiat şi reclamantul.
  Prin urmare ,modificările privind cuantumul pensiei nu afectează dreptul de proprietate,”bunul garantat”, fiind dreptul la pensie, nu cuantumul acesteia”.
  Acest document este elaborat de Direcţia Pentru Relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică din M.Ap.N. , condusă de generalul bg. dr.Florin Maciu.
  Acesta după o experienţă de 9 ani comandant de subunitate şi ofiţer cu activitatea de personal la un batalion de transmisiuni(1981-1990), odată cu absolvirea Facultăţii de Drept a avut o carieră ascendentă, ca jurist, numai la eşaloanele superioare ale Armatei Române. A fost avansat general de brigadă, completând lotul format din eminenţi jurişti, intendenţi, finanţişti, medici (chirurgi, stomatologi, oftalmologi, etc.) cu care s-a pricopsit armata română, după 1990. Deosebit de semnificativ este faptul că în perioada 2010-2012, atunci când s-a declanşat ofensiva decisivă împotriva “nesimţiţilor” de pensionari militari, a fost detaşat în funcţia de director adjunct la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Domnul ministrul Gabriel Oprea ştie de ce. Pentru faptele sale de arme a fost decorat în anul 2004 cu Ordinul naţional “Steaua României, în grad de cavaler”. În acelaşi an, ca o coincidenţă, a fost decorată cu acelaşi înalt ordin şi gl. bg. Maria Lupu, o altă personalitate militară de excepţie. Aici s-ar impune totuşi o întrebare – de ce nici un comandant de batalion care a acţionat cu deosebit profesionalism în teatrele de operaţii din Irak sau Afganistan şi făcând cinste ţării nu a fost decorat cu acest ordin?
  Documentul elaborat de subordonaţii gl. bg. Maciu Florin este ruşinos pentru M.Ap.N. şi într-o armată normală el ar trebui urmat de demiterea acestuia de urgenţă.
  Prin acest document se recunoaşte existenţa unui standard dublu în relaţia angajator(M.Ap.N.) şi angajat (cadrele militare). Cadrelor militare – aflate permanent în slujba naţiunii, 24 de ore din 24, singura categorie profesională care era obligată să îşi sacrifice viaţa atunci când apărarea ţării o cere – au fost obligate să îşi respecte integral obligaţiile asumate. Orice abatere se sancţiona cu îndepărtarea din sistemul militar.Pentru angajator situaţia este cu totul alta. Conducerea politică a statului , prin M.Ap.N. ca angajator, poate oricând schimba regulile privind asigurarea dreptului la pensie. Aceasta poate benevol, potrivit acestui document, să mărească pensile, care ulterior pot fi scăzute funcţie de interesele unui grup politic, aflat întâmplător/ accidental la putere.Prevederea conform căreia statul poate garanta doar pensia militară, nu şi cuantumul acesteia este profund imorală. Aşa cum obligaţiile cadrelor au fost respecate integral, nu benevol, tot aşa şi statul român trebuie să respecte îndatoririle asumate referitoare la cei mai oneşti cetăţeni ai săi.
  Prevederea conform căreia pensia militară este un bun câştigat, doar dacă angajatorul ar fi garantat o despăgubire viitoare sub forma unei compensaţii vitoare lunare , ca o recunoaştere riscurilor profesiei, este hilară. Oare de ce M.Ap.N. nu a făcut un astfel de demers? Am vrea să ştim cine a împiedicat M.Ap.N. să acţioneze cu onestitate în favoarea angajaţilor săi. Poate juristul gl. bg. dr. Maciu Florin ne va lămuri.
  Eu ştiu un singur lucru, că în naivitatea şi idealismul meu, la începutul carierei militare când am semnat singurul contract cu M.Ap.N, nici nu m-am gândit la perspectiva pensiei militare. Eram bucuros pentru profesiunea aleasă şi speram că buna mea credinţă va fi recompensată aşa cum se cuvine de către cei din conducerea M.Ap.N .La fel au gândit şi colegii mei. Realitatea, atunci când am părăsit sistemul militar, s-a dovedit a fi o mare mizerie, în care statul, oricând şi oricum, după opinia subordonaţilor gl. bg. dr. Maciu Florin, îmi poate diminua sau mări aleatoriu un drept care are în spatele lui mulţi ani plini de împliniri profesionale, dar şi de sacrificii personale.
  După anul 2002 conform art.41din Legea 80/1995, modificată prin O.U.G. nr.90/2001 s-au încheiat noi contracte care în esenţă prevedeau:
  – Perioada contractului;
  – Posibilitaea înoirii sau nu a contractului;
  – Pe timpul executării contractului părţile au drepturile şi obligaţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare.
  La data respectivă, Legea 164 prevedea:
  – Art. 1- Dreptul la pensii şi asigurări sociale pentru cadrele militare este garantat de stat şi se exercită în condiţiile prezentei legi.
  – Art. 2 -Sistemul pensiilor militare de stat şi asigurărilor sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale acoperă riscurile activităţii militare
  – Art. 4 -În sistemul pensiilor militare de stat şi asigurărilor sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale se acordă următoarele prestaţii:
  a) pensii militare de stat;
  La rândul ei Legea nr. 80/1995 la art. 11 prevedea :” Cadrele militare trecute în rezervă sau direct în retragere au dreptul la pensie militară potrivit legii.
  A apărut , în urmă elaborării în perioada 2010-2012 a noii legislaţii privind pensiile,o problema foarte gravă pentru M.Ap.N. De ce nu a respectat contractele perfect legale întocmite după 2002 şi cine este responsabil de această situaţie.
  Tot Legea 164/2001 la art.1 prevedea că M.Ap.N. “asigură aplicarea reglementărilor referitoare la pensiile militare de stat”şi “iniţiază propuneri de acte normative în domeniu”. Foarte interesante prevederile acestui articol. Nimeni nu ne-a lămurit încă care a fost rolul M.Ap.N. în emiterea Legii 119/ 2010, O.G. nr. 1/2011 şi Legii nr. 263 /2010. Singurul care ne poate lămuriri este un alt jurist, avansat general cu patru stele, Gabriel Oprea, la vremea respectivă ministrul al apărării naţionale.
  Dacă M.Ap.N. recunoaşte prin acest document că nu a acţionat în favoarera cadrelor militare, prin neintroducerea în textul contractului a prevederii referitoare la acordarea unei compensaţii viitoare lunare în urma deschiderii drepturilui de pensie, acum nu are nici o justificare pentru neintroducerea acestei prevederi în textul contractelor în vigoare şi a celor care vor fi întocmite în viitor. Îi sfătuiesc pe colegii activi să solicite de urgenţă acest lucru, pentru a evita umilinţele la care noi, naivii anilor 1960-2010, am fost supuşi în ultimii patru ani. Nimeni nu poate avea încredere în bunacredinţă a conducerii M.Ap.N.!
  În timp ce subordonaţii gl, bg.dr. Maciu Florin făceua aceste demersuri în justiţie, Victor Ponta , primul ministru al României, ne asigura că va rezolva cu prioritate problema pensiilor militare. În acelaşi timp Mircea Duşa, ministrul apărării naţionale, asigura pensionarii militari că noul proiectul al legii pensiilor militare va fi discutat de urgenţă în parlament, iar de la 1 ianuarie 2014, nouă lege va fi pusă în aplicare. Suntem în aprilie 2014, aţi mai auzit ceva despre această lege, al cărui proiect nici nu se mai ştie unde se află?Minte primul ministru, minte ministrul apărării, mint subordonaţii acestuia! Noi pensionarii militari cu ce suntem vinovaţi să suportăm aceste mizerii? Cu siguranţă viitorul pe care ni-l pregătesc aceşti domni nu ne va fi favorabil .Tocmai de aceea trebuie să fim uniţi şi să putem reacţiona cu fermitate la încercările acestor conducători nedemni!
  Col.(r.) Remus Macovei
  domnilor si doamnelor functionari din DRPAJ / M.Ap.N.!
  doamnelor si domnilor din SCMD si ANCMR!

  Fac cunoscut public NEADEVARUL sustinut de consiliera Comanescu Florina Roxana,din subordinea d.lui Maciu din DRPAJ/ MAp.N, potrivit caruia…>> Pensia de serviciu este un tip de pensie consacrat exclusiv de legile romane, care nu este garantat de nici un principiu comunitar si nu se incadreaza in nici unul dintre tipurile de pensie recunoscute de normele comunitare<>PUNCT DE VEDERE cu privire la incadrarea pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor in schemele ocupationale ( PROFESIONALE ).<<
  In acelasi timp, pentru inducerea instantei de judecata acest NEADEVAR ,ca motiv de judecata, va cer IMEDIAT DEMISIA! Daca nu, ministrul Apararii Nationale sa dispuna masuri de cercetare si de indepartare a dv.stra dintr-un sistem privigeliat pe care il dezonorati! Si pentru reaua credinta vadita, a carei determinare nu o inteleg, impotriva cadrelor militare din rezerva, sugerez institutiilor abilitate, ca aceasta perioada de serviciu din cariera dv.stra, sa NU fie luata in considerare la pensie! Nici atata lucru nu stiti, ca un drept de pensie, indiferent de domeniu, se naste pe o lege! Dreptul nostru de pensie s-a nascut pe Legea 164/2001 si 179/2004. Si nu comunitatile stabilesc legi ! Tot in legatura cu aceasta minciuna de ''unicitate''a Romaniei in domeniul pensiilor de serviciu, mai este un document in care se vorbeste despre sistemele de pensii ( diferite de sistemele publice), care se aplica in tarile UE, pentru personalul din serviciile publice.
  domnule ministru,
  Daca la acest nivel, aveti in structuri astfel de subordonati, atunci, MAp.N are mari probleme!
  Asa se explica si situatia incredibila si intolerabila de la CPS, in NEpunerea in executare a HJD, in procesele de recalculare a pensiilor militare!
  NU va cerem voua nimic domnilor si doamnelor! Cerem Institutiei abilitate a MAp.N / CSP, DECIZIA DE PENSIONARE IN BAZA LEGII PE CARE S-A NASCUT DREPTUL FIECARUIA DE PENSIE! PUNCT!
  Presedintele Filialei 1 Pitesti
  Victor Popescu

 13. coopernick says:

  Ar trebui ca in cadrul intalniriii televizate din turul doi de scrutin la prezidentiale sa fie pusa intrebarea celor doi participanti referitor la modul cum privesc argumentatia acestei juriste cum ca relatia dintre militar si MApN nu cuprindea referiri la protectia sociala.

 14. Dani says:

  Mare dreptate ai..

 15. nicav says:

  Din pacate cind nu se vrea ceva se gaseste si ”argumentatie”. Acesti ”bine pregatiti” prin tot felul de facultati spiro-haretiste aparute dupa 90 au avut cred ca prima preocupare binele lor si intrarea in jocul murdar al politicienilor. Numai asa poti sa avansezi rapid in demnitati inalte de unde apoi sa influentezi acordarea unor drepturi nejustificate pentru domeniile lor de activitate,vezi- conditii speciale pentru seful de personal ( alias Manciu) sau financiar (Lupu)- la egalitate in calculul pensiei cu pilotul de supersonic (+50%/punct)sau alte categorii din AC. Chiar au orbul gainii de la ministru pina la acesti habarnisti platiti de stat.
  Halal hahalere ordinare intesate prin fruntea ministerelor inclusiv al apararii. La asa conducatori ,asa ordine ,asa corectitudine!!!!

 16. E durere says:

  Asa e si la MAI .Toti din birouri la personal au grupa 1 iar plebea din operativ grupa 2 sau deloc

 17. Orestezeanu says:

  Nu avem politicieni si nici reprezentanti care sa “reprezinte poporul,binele cetatenilor,eu nu am vazut ca un politician sa faca ceva in beneficiul unui cetatean.Dar in Republica Moldova se poate,acolo chiar lucreaza in favoarea cetateanului,anul trecut pensiile au fost indexate cu 9 %,acum cu 7 %,..oare la ei se poate si la noi numai firimituri????????????……..halal de cei care lucreaza pentru cetateanul de rand …..

 18. milit. says:

  va rog daca stie cineva ?.Sunt nascut in 1964 si intentionez sa ies la pensie la 50 de ani(miliar),de ce exista acel 25,8 ,ce inseamna,se imparte cumva punctul de pensie?Multumesc

 19. valica says:

  Ponta à la PSD returneaza sumele retinute in cazul pensiilor numite speciale! Cu o exceptie – nu si militarilor si politistilor!

  STIREA ESTA FALSA! MILITARILOR SI POLITISTILOR NU LI SE RAMBURSEAZA SUMELE RETINUTE!

  Intr-o stire difuzata ieri de Digi 24 HD, a aparut o informatie din care rezulta ca PSD a initiat un proiect de lege prin care li se vor rambursa sumele de bani retinute abuziv de statul roman, fostilor beneficiari ai pensiilor de serviciu (asa numitele cu scop propagandistic – “pensii speciale”). Stirea in cauza trece ca primi beneficiari ai unei astfel de legi, militarii si politistii.

  Problema este insa ca in ceea ce ii priveste pe militari si politisti, stirea este complet falsa. Proiectul de lege la care a facut referire postul TV mentionat, exista, insa de reparatia in cauza nu beneficiaza militarii si politistii, ci toti ceilalti fosti beneficiari ai fostelor pensii de serviciu – altii decat militarii si politistii. Mai exact, proiectul de lege se adreseaza exclusiv beneficiarilor proveniti din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instantelor judecătoresti si al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic si consular, din rândul functionarilor publici parlamentari, din rândul deputatilor si senatorilor, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civilă și din cadrul Curtii de Conturi.

  Proiectul L. Nr. 951/11-12-2013 ii excepteaza pe militari si politisti de la rambursarea sumelor cuvenite

  Dovada este exact proiectul de lege in cauza cu Nr. 951/11-12-2013, si care poate fi studiat aici. A fost initiat de parlamentari ai PSD, cu sprijinul si a unui parlamentar PDL. Dupa cum se observa, proiectul nu prezinta absolut nicio referire la militari si politisti. Proiectul este o noua demonstratie a faptului ca regimul Ponta, dupa modul cum trateaza militarii si politistii, este doar un continuator fidel al politicii de exterminare asupra categoriile mentionate, politica intiata de regimul Boc-Basescu. Este interesant nivelul de ipocrizie la care au ajuns politicienii PSD. Ca orice proiect de lege mentionat, si proiectul cu nr. Nr. 951/11-12-2013 are si o expunere de motive, bineinteles! Expunerea poate fi studiata aici. Stiti la ce se rezuma expunerea? La faptul ca o lege similara a fost emisa si pentru militari si politisti, actul in cauza fiind Legea Nr. 241/2013. Numai ca legea mentionata nu a prevazut niciodata si nu prevede rambursarea sumelor retinute militarilor si politistilor, fapt pt. care nu s-a returnat nimic nimanui. Pentru cei care nu cunosc, Legea Nr. 241/2013 este si o capodopera a ipocriziei politice romanesti, care simuleaza faptul ca militarilor si politistilor li s-ar fi reintregit pensiile diminuate incepand cu luna octombrie 2013. In realitate, legea este o mare cacealma marca Ponta-Antonescu-Oprea-D. Constantin (USL). Dupa cum se observa in lege, prin art. 1 (1) au fost reintregite cu adevarat pensiile diminuate, insa respectivele sume sunt returnate din nou statului incepand cu data de 1 ianuarie 2014 de catre cei in cauza, in baza prevederilor art. 1 (4), prin neactualizarea pensiilor respectivilor precum altor pensionari – in cele mai multe cazuri pe viata. Efectul este inghetarea pensiilor de catre regimul Ponta a cca. 26500-70000 de militari si politisti, pana cand statul isi recupereaza reintregirile acordate, ceea ce inseamna ca cei in cauza sunt in realitate tot cu pensiile diminuate, diferind doar metoda matematica a diminuarii impuse de fostul regim Boc-Basescu. Cat despre rambursarea sumelor retinute militarilor si politistilor in perioada 01.01.2011-01.10.2013, Legea Nr. 241/2013 nu are pur si simplu, nicio prevedere.
  In concluzie, stirea prezentata la Digi 24 HD este absolut falsa in ceea ce ii priveste pe militari si politisti, fiind o noua mostra de intoxicare via mass media exercitata asupra militarilor si politistilor. Pe de alta parte, ramane de notorietate cum politicienii marca PSD isi justifica in mod ipocrit (de remarcat in interviu, atitudinea de ne znaiu a lui Liviu Pop care nu corecteaza in niciun mod stirea) actiunile legislative, bagand in fata reparatii imaginare la adresa militarilor si politistilor, in conditiile in care am demonstrat deja ca nici unui militar si nici unui politist nu i s-a rambursat niciodata nimic, iar proiectul de lege prezentat nu face nicio referire la militari si politisti.
  Publicat de R-26500

  In Romania sunt 3 tipuri de pensie: in sistem public, de serviciu si in sistem privat. Pe oricare il desfiintezi dupa acordarea lui, tot abuz se cheama. Militarilor li s-a desfiintat dreptul la pensie de serviciu, noua in acest sistem ni s-a deschis drept de pensie. Celor 5 milioane de civili li s-a deschis drept de pensie in sistemul public si nu le-a desfiintat nimeni acest drept. Cand recalculezi o pensie, o recalculezi dupa regulile sistemului in care ai iesit la.pensie, nu a altui sistem de pensie. Deci, in cazul militarilor nu a fost nicio recalculare a pensiei militare, ci o desfiintare a acestui drept, camuflata cu inlocuirea pensiei militare cu una in sistem public.
  Normal ca.daca recalculezi pensiile dintr-un sistem dupa regulile altui sistem, se intampla ceea ce s-a intamplat militarilor. De fapt, si Av. Poporului a constatat ca nu s-a recalculat nimic, fiind vorba in fapt despre desfiintarea pur si simplu a dreptului la pensie de serviciu.
  Referitor la cei 5 mil. civili. Lor nu le-a adus nimeni atingere dreptului la pensia in sistemul public. Insa, asa cum militarii au fost trecuti nedemocratic dintr-un sistem in altul – politicienii si CCR afirmand ca tot drept de pensie este, pe viitor toti putem fi trecuti oricand in sistem privat, intrucat politicienii si CCR vor constata ca tot drept de pensie este. Ca vom avea toti cuantum zero dupa recalcularea dupa regulile sistemului privat – ce mai conteaza? Avem drept de pensie, avem!

  pensionarii militari nu au cotizat niciodata la pensie(prima declaratie a lui seitan despre pensiile militare a fost asa: militarii trebuie sa primeasca pensie ca si cum ar fi contribuit la sistemul de pensii). pentru a recalcula pensiile militare dupa sistemul inventat de seitan ar fi nevoie de vreo 15-20 de ani.
  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante-personale/pensiile-militarilor-ar-putea-scadea-cu-pana-la-69–182492
  Ioana Muntean. “Realizarea bazei de date pentru aproximativ 82.000 de pensionari presupune o perioada de timp de peste 15-20 de ani, pentru consultarea statelor de plata aflate în arhivele militare din teritoriu”
  Cum poti sa crezi tu ca s-a recalculat corect?
  totul a fost o frauda. doar hazardul a facut ca unele pensii sa creasca si altele sa scada.plus ca,nu poti sa aplici o lege retroactiv.

  Pe aici s-a infiltrat un anonim atipic pt. mentalitatea militarilor de cariera. Nu injura, deci e acceptat! Dar, combate intr-un mod complet bizar. Anonimule – cel care arunci cu laturi. Esti de acord sa te combati fata in fata (cu nume, prenume si nr. de telefon) cu un colonel pensionat in 2008, cu pensia diminuata, cu 38 de ani de vechime efectiva? “Faultat” prin L. 119 care asa de chioara este incat nu a mai facut deosebirea financiara intre 2 grupe de munca, respectiv AC din care face parte colonelul (cercetare in dispozitiv – adica, parasutare, scafandrerie, alpinist – deci tacam complet) – iese la 80 de ani vechime in total, lejer, si grupa secunda CS in care Oprea a introdus si popi, si juriste si toate majoretele? De aceea, i-a scazut pensia colonelului – comandant si de 2 ori in teatrele de operatii. Din cauza unor idioti politici la a caror doctrina este evident ca te-ai alaturat.
  Colonelul e asa de renumit in breasla, incat precis prin calitatile sale de comandant – recunoscute nativ, nu doar pe hartie, devine precis sef de stat major de armata sau de comandant de armata (minim). Nu am ajuns toti la nivelul acestuia de comanda, dar toti am fost umiliti tot ca el.
  Pe cale de consecinta, colonelul e din generatia NATO. Ca multi de aici! Americanii care ne-au educat in stil militar, nu in stil de colhoz cum te-a educat cine stie pe tine, ne-au invatat astfel: daca unui militar american i s-a acordat drept de pensie militara dupa 10 ani de serviciu – aceea este legea lui, daca unui militar american i s-a acordat drept de pensie militara dupa 15 ani de serviciu – aceea este legea lui, iar daca daca unui militar american i s-a acordat drept de pensie militara dupa 20 ani de serviciu – aceea este legea lui. Prin urmare, statul american ne-a invatat ca isi respecta cetatenii, fapt pt. care isi respecta cuvantul dat, chiar daca apar cetateni diferiti, cu legi diferite. Mai ales in fata militarilor. Ar fi culmea nesimtirii dupa model Boc ca S.U.A. sa incerce sa ingroape drepturile acordate deja militarilor sai, sub pretextul ca dupa acordarea respectivelor drepturi, S.U.A. s-au razgandit si si-au mintit cetatenii. Nu exista asa ceva.
  Si vii dumneata acum, si ce incerci sa faci? Sa ne astupi mintile deschise de altii? Nu tine, orice ai incerca! Am invatat nu doar sa fim militari, ci am invatat si faptul ca in alte state isi respecta cetatenii, mai ales pe militari. Tu nu vezi ce absurd esti? Ai pretentia ca este corect ca dupa acordarea dreptului la pensie militara, statul roman sa il retraga? Fii atent ce iti doresti! Daca gandesti astfel, inseamna ca acorzi statului roman si dreptul de a retrage pensia in sistem public si sa ti-o inlocuiasca cu una in sistem privat, dupa cat ai cotizat la ING.
  Diversi useri au incercat sa iti deschida mintea! Dar tu pana la urma, ai minte? Sau ce vrei sa faci?

  Ponta ne-a dat MUE si atat!!!Doar un idiot nu observa daca citeste art. 1(4) din legea 241/2013 ca Tonta i-a prostit pe rezervisti cu ceasu’ de la gara. Le-a reintregit pensiile prin art. 1(1), iar prin art. 1(4) le ia reintregirea inapoi.Iar prin proiectul de mai sus,Tonta mai da o MUE militarilor.Doar grefierii si diplomatii primesc si diferentele inapoi, nu si militarii…Retardatule!!!

  De ce nu se ramburseaza sumele retinute si militarilor si politistilor? Intr-un fel se razbuna stupiditatea acelor lideri din cadrul organizatiilor de pensionari militari, care au fost convinsi de USL via Oprea sa sustina Legea nr. 241/2013 fara sa revendice si returnarea sumelor retinute in perioada 01.01.2011-01.10.2013. Fapt pt. care liderii in cauza au inaintat propuneri de proiect pt. L. 241/2013 fara aceasta revendicare, de altfel – elementara. Prin urmare, nici liderii ANCMRR, nici cei ai SCMD nu au mai inclus aceasta revendicare, fiind fie “pacaliti”, fie convinsi sa nu o faca – cu buna stiinta pt. ce va urma . Ca dovada este de notorietate propunerea de proiect de lege inaintata Parlamentului de catre SCMD de aici [http://actualitateasindicala.blogspot.ro/2013/03/normal-0-false-false-false-en-us-x-none.html] in care este evident ca liderii SCMD nu au inclus aceasta revendicare, desi puteau sa o faca – fiind o simpla propunere de proiect, fiind treaba USL daca o agreeaza sau nu. Prin urmare, din cauza acelor lideri – Ponta si ce a mai ramas din USL, ne vor da oricand cu tifla in cazul unei astfel de revendicari sub sloganul: “Noi v-am dat prin L. 241, exact ceea ce ati cerut. Ati cerut voi prin vreun document sa rambursam si sumele retinute, si v-am refuzat noi? Nu! Si atunci ce mai vreti acum?” Ne mai aducem aminte ca senatoarea C. Anghel a intervenit special pe aceasta tema, solicitand adoptarea legii doar prin includerea unui amendament privind returnarea sumelor respective. Acel amendament a fost retras la insistentele presedintelui SCMD.
  Cine a spus ca domnia si prostia se platesc intotdeauna, mare dreptate a avut! Acum ca e prostie, domnie sau tradare, nu mai conteaza. Materialul de mai sus prezinta dovada cum cei 26500-70000 cu pensii diminuate (acum “inghetate) am fost luati de “fazani” pana la capat.

 20. stefan says:

  ne pare rau dar se minte tare de tot …dl dusa nu stie ca dl ponta a zis ,la inaugurarea cresein din sect 3 ca va creste pensia minima la 400 in 2015, si ca lege pensii militare este -in situatia actuala – imposibila ,, si ca asta este ddecat o problema de orgoliu …alooo dle dusa auziti???vorbiti cu ponta ca nu e bine dle ministru nu e bine …adio voturi ,militarii famillile lor si copii lor nema voturi……nici macar discriminarea din legea 263=2010 pentru militarii fara drept de pebnsi e la plecare in rezerva mai precis nu ati specificat gh 14=2008 care eliminase aceasta discriminare pai astia sant pe drumuri au varsta si nu pot iasi la pensie de la ultimul loc de munca care a fostARMATA atentie ca se minte rau de tot ..cu bine asteptam raspuns televizat

 21. marin says:

  Si sa-i dea la dogarieni care pe linga IC si SM si-au mai tras si grupa de munca identica cu a artileristului caruia focoasele i-au retezat citeva degete.

 22. gica says:

  DL Ponta nu vrea sa deranjeze electoratul militar carora le-a acordat pensii pe principiul contributivitati avand stagiul complet de cotizare 20 de ani,deci cei iesiti in baza oug 1/2011,daca nu se aplica aceasta ordonanta discriminatorie sigur erau bani pentru cei cu pensii foarte mici,dar principiul a fost altul ,smecherii cu pensii mari poate fi oricand buni manipulatori in campaniile electorale.

 23. Dan says:

  Ce tot mancati cu polonicul ..Dupa 28 de ani de armata[si 3 boli grave] am o pensie ca maistru militar de 1412 lei [325 euro] Va place sa va victimizati atacand armata..

 24. stefan says:

  alooooooooooooo casa sectoriala de pensii ce face dosare depuse pentru limita de varsta nici un raspuns nici la prima contestaii //ce se intamplaq acolo pentru ei nu e lege?

 25. Te grabesti degeaba says:

  Dureaza cam un an si jumatate si ai sa primesti ajutorul social [pensie militara nu mai exista dupa ”legea Roberta”]