Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Detaşamentului KAIA Lead Nation, rotaţia a doua, gata de plecare în Afganistan

Aeroportul din Kabul foto www.roaf.ro

La sediul Flotilei 90 Transport Aerian de la Otopeni, a avut loc miercuri 14 septembrie, ceremonia militară de plecare în misiune a Detaşamentului KAIA Lead Nation, rotaţia a doua.

Militarii care compun detaşamentul vor participa în următoarele şase luni la operaţii în sprijinul păcii, sub comanda NATO/ISAF , în cooperare cu celelalte forţe, coordonând activitatea pe Aeroportul Internaţional Kabul din Afganistan.

România este prima ţară care a primit de la NATO această misiune pentru un mandat cu durata de un an.

Referitor la carecterul misiunii, comandantul grupului de operaţii aeriene din cadrul Detaşamentului KAIA, căpitan comandorul Peter Marius, a precizat că principala misiune a acestui detaşament este conducerea activităţilor care se desfăşoară pe Aeroportul Kabul Afganistan cu primordialitate a celei de coordonare a activităţilor aeroportuare.

Potrivit comandorului Peter Marius, detaşamentul va asigura dirijarea traficului aerian, partea de siguranţă aeriană, partea de asigurare meteorologică şi cea de informare aeronautică, asigurare a sprijinului logistic al acestor operaţii aeriene şi operaţii aeroportuare.

O a treia componentă este cea legată de protecţia forţei, Force Protection, de misiunile de Poliţie Militară, şi de Force Support Team, o structură specială care se ocupă de protecţia demnitarilor.

Cea mai mare parte din personalul care va fi diclocat în Afganistan a fost implicat în misiuni internaţionale, inclusiv în teatrul de operaţii Afganistan, în special cei care încadrează funcţii de conducere, care au experienţă internaţională la comandamente NATO, misiuni ONU, parte din ei fiind chiar la a doua misiune în Afganistan.

sursa: Radio România Actualităţi

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.