Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dezbatere în Germania privind dislocarea de trupe speciale în Afganistan

Publicarea a aproximativ 91.000!!! de documente militare americane secrete privitoare la războiul din Afganistan, a reaprins în Germania discuţiile despre desfăşurarea de trupe speciale în această ţară.

Documentele armatei americane publicate de platforma “Wikileak” conţin, printre altele, şi informaţii referitoare la trupele speciale “Task Force 373″, staţionate în nordul Afganistanului, în aceaşi zonă în care se află şi armata germană. Se pare că trupele americane de elită au permisiunea de a ucide în mod individual liderii talibanilor.

Partidele de opoziţie din parlamentul de la Berlin doresc să afle dacă armata germană acordă ajutor trupelor speciale americane.

Ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg a declarat că trupele speciale germane aflate în Afganistan sunt responsabile strict cu arestările insurgenţilor.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.