Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

DGIA are un nou şef: generalul-maior Marian Hăpău

Direcţia Generală de Informaţii a Apărării are un nou şef  în persoana generalului-maior Marian Hăpău, fost şef al contraspionajului militar.Acesta l-a înlocuit pe generalul Ilie Botoş.

Ilie Botoş a fost prim adjunct al DGIA până în august 2012, când a fost numit şef al Direcţiei de fostul ministru al Apărării, Nicolae Dobriţoiu.

Botoş a ocupat funcţia de procuror general al României în timpul guvernării Năstase.

A demisionat, împreună cu şefii serviciilor secrete de la acea vreme, în iulie 2006, după fuga lui Omar Hayssam, condamat în dosarul jurnaliştilor răpiţi în Irak.

 

Sursa: Hotnews

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “DGIA are un nou şef: generalul-maior Marian Hăpău”

  1. indisciplinatu says:

    Felicitari, Mariane!!!

  2. Radu G. says:

    Felicitari, domnule general – maior. Nu vreau sa stiu decat ca, sub conducerea dvs, structurile din dgia, isi vor face treaba foarte bine si pentru Romania. Aveti mare grija de profesionistii din structuri, de cei de la BOS – Tg. Mures si BIM – Buzau. Mare atentie la capacitatea celor de la analiza… Daca DIA (Defense Intelligence Agency) si-a “imbunatatit” performantele cu infiintarea “Defense Clandestine Service”, cu punerea accentului pe humint, tot asa ar trebui sa procedeze si DGIA… SUCCES!