Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

DGIA are un nou şef

Directorul General al DGIA gl lt Ilie Bostos foto mapn.ro

Potrivit site-ului oficial al MApN, Direcţia Generală de Informaţii a Apărării are un nou director general în persoana general-locotenentului Ilie Botoş.

Acesta l-a înlocuit pe generalul-locotenent Gheorghe Savu. Numirea a fost făcută de către ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, potrivit Mediafax.

Conform Legii privind organizarea şi funcţionarea MApN, directorul general al DGIA este numit de către ministrul Apărării, cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Funcţia de director general este asimilată funcţiei de secretar de stat.

Ilie Botoş a fost din iulie 2010 şef al Direcţiei Infomaţii Militare.

În perioada 2003-2006, a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie funcţie din care a demisionat după ce Omar Hayssam, condamnat pentru terorism a fugit din ţară ca urmare a unor neglijenţe ale Parchetului General.

UPDATE

generalul Gheorge Savu a fost numit reprezentantul  MApN în cadrul Reprezentanţei Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană de la Bruxelles.

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “DGIA are un nou şef”

 1. LoremIpsum says:

  Mda!
  Un tanar promitator, daca la 46 de ani a ajuns general cu trei stele fara sa fi urmat vreo institutie militara de invatamant sau cariera militara, ce poti sa mai zici.
  Acesta este un exemplu clar de ce nu se doreste sub nici o forma implementarea “Grupa Majora:0(Fortele Armate)” in COR chiar daca este obligatorie, naravul avansarilor arbitrare nu dispare o data cu persoana, chestia aia cu lupul si parul.

 2. dracula2 says:

  Nu cred ca in SUA ofiterii de justitie militara au , toti , studii la West Point …
  Primesc grade pentru functiile (in domeniul justitiei militare) pe care le indeplinesc … ocolind (de-al dracului) accesul presupus de tine in Grupa majora 0 …
  Iar , acesti ofiteri nesimtiti , au si soldele mai mari ca subofiterii americani …

 3. tupak amaru says:

  in sua nu se amesteca parchetul militar cu parchetul civil .
  cu atat mai putin , se amesteca justitia cu serviciile secrete .
  niciodata , intr-o tara civilizata , unui om , nu i se vor da atatea functii “sensibile ” . tocmai pentru a preveni accesul la prea multa putere ( informatii ) . de aceea exista si mandate limitate in timp .
  dar mai grav este faptul ca acest individ dubios , aservit lui basescu , are acum aces la informatii , dupa ce a fost implicat in dosare de terorism .
  numirea este cel putin ciudata .
  botos , kovesi , morar – nemuritori ! aceasta este reforma statului , realizata de basescu .

 4. Lorem Ipsum says:

  mos muppets, vrei te rog sa fi un pic mai explicit, de unde ai informatiile alea cu West Point si primitul de grade pentru functii, etc.
  Eu cred ca esti un mosnegut artagos caruia i s-au luat jucariile

 5. Stelian P. says:

  Nu inteleg. Ce are “basescu” cu numirea lui Botos ? Dobrotoiu e sluga lui Basescu ?

 6. tupak amaru says:

  dupa cum se comporta , cam are aceleasi apucaturi , de lepra :

  – botos , fratila , toti consilierii alesi – personaje indoielnice ;
  – mizeria cu legitimatiile ;
  – nimic rezolvat sau macar tratat serios privind pensionarii ;
  – fumigena cu avansarea “coloneilor ” -, urmata de o avansare la fel de “imorala ” a propriului consilier ;
  – bataia de joc la adresa absolventilor promotiei 2012 ;
  – aberatiile privind folosirea presei militare ca factor de presiune , la adresa politicienilor ( pe tema inzestrarii ) ;
  alaturi de rus , la interne , o alta piatra de moara in guvern .

 7. gheo says:

  Mda, oare cand vom pricepe ca orice “fost”, fara legatura cu expresia “fost militar” ci cu fost “coleg” indiferent de grad si functie, odata “contaminat” politic, il vom gasi cu “creierul prospat spalat” si programat sa asculte si urmeze “dogmele” celui pe care il slujeste ?, uitati-va bine in jurul vostru, avem fosti “colegi in-cartiruiti” la tot spectrul politic si … cu, convingeri … de ramai “cracanat”, pe care nu i le stiai dare care “i-au fost programate” intre timp de actualii stapani …!.

 8. indisciplinatu says:

  Ati uitat cu totii cum a fost “ascuns” dl. botos la MApN??…din ce functie??..nu cumva fusese procuror general??…
  A stat “la cutie” ani de zile…si acum i-a venit din nou randul, simplu!!!

 9. gigimarga says:

  Acesta este mai tare ca zisu!

 10. Schwartzkopff says:

  Bafta Ilie!!!

 11. nedumeritul says:

  Oare Savu a fost inlocuit ca urmare a incompatibilitatii intre el si ceva rude care lucreaza prin DGIA? S-o fi reactivat ordinul prin care sot sotie, fratze sora etc nu pot lucra in aceeasi structura? Pacat, ca doar il anulase chiar el după ce tot el ii facuse pe plac lui Radici sustinandu-l.

  Sau o fi vreo problema de coloana vertebrala? (discopatie, spondiloza etc)

 12. Adrian says:

  Cum pot lua legatura cu dl.Botos?

 13. iustin says:

  Cadre noi sau la vremuri noi TOT NOI!!!ZISU eNOULCDT.CDM.logistic !!!Traiasca de 3ori!!!