Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Din declaraţia de presă a preşedintelui Băsescu, după şedinţa CSAT

declaratia de presa a lui Traian Basescu, dupa CSAT foto dcnewsŞedinţa CSAT din 2 februarie, a.c., a fost urmată de o declaraţie de presă a preşedintelui Traian Băsescu. Din declaraţia de presă a preşedintelui, referitoare la accidentul aviatic din Apuseni, am reţinut următoarele:

“După accidentul din 20 ianuarie din Apuseni s-a creat în mod nedrept impresia că statul roman nu este capabil să acţioneze în stare de urgenţă”.

“Acţiunea din Apuseni nu a fost coordonată în conformitate cu reglementările în vigoare. De aceea a fost un eşec, aşa cum a definit-o şi primul-ministru. În aceste zile s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni, ideea că STS trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului.

“În aceste zile, s-a instalat public, prin persistenţa unor minciuni, ideea că STS-ul trebuia să facă localizarea exactă a locului accidentului. Este o minciună, STS-ul nu are nici echipamente pentru aşa ceva, nu are nici dreptul legal să facă mai mult decât a făcut”.

“Prin reglementările legale, STS-ul preia, pe linia de apeluri de urgenţă, informaţiile de la operatorii de telefonie. STS-ul are capacitatea să spună exact punctul din care s-a făcut apelul telefonic, în momentul în care acest apel se face de pe un telefon fix.

“În momentul în care apelul la 112 se face de pe un telefon mobil, STS-ul primeşte indicativul celulei sau al sectorului celulă de la operator, dacă este Orange sau Vodafone, sau alt opertator de telefonie mobilă. Ceea ce STS-ul primeşte şi transmite imediat, către structurile care, conform procedurilor, trebuie informate, este un spaţiu de identificare pe telefonie mobilă, care arată aşa: aici sunt cei aproape 200 de kilometri pătraţi, pe care STS-ul i-a furnizat ca informaţie, tuturor structurilor, conform procedurilor stabilite în astfel de cazuri. Coordonatele foarte apropiate ale locului accidentului ar fi trebuit furnizate de Centrul de Supraveghere de la Moscova, dacă apelul în frecvenţa de 406 ar fi fost lansat”.

“Apelul nu a fost lansat de la bordul aeronavei prăbuşite.

“Nu fac comentarii de ce, este treaba specialiştilor să stabilească. În aceste zile, am asistat la o minciună publică, lansată de politicieni, care este de natură să discretizeze o instituţie a statului, care, pur şi simplu, şi-a făcut datoria, iar eu nu pot intra în jocul demiterilor, numai pentru că dă bine ori la public, ori la politicieni”.

“Ar fi însemnat să accept că STS-ul putea să facă mai mult decât să transmită informaţia cu privire la sectorul în care s-a prăbuşit avionul. Şi, aici, pot să fac şi eu o corecţie: şansa – operatorul a transmis că aeronava se află în acest sector – şansa a fost că a avut semnal şi dincolo de sectorul pe care l-a dat, pentru că avionul s-a prăbuşit puţin în afara acestui sector, dar semnalul a funcţionat şi în afara sectorului”.

Repet, STS-ul nu are niciun mijloc tehnic de indentificare a telefoanelor mobile. Ceea ce s-a spus public este o minciună. Dacă verficaţi legislaţia în vigoare, veţi vedea că operatorii de telefonie din România nici nu au dreptul să facă localizări la o dimensiune mai mică decât sectorul dat de antena în raza de acţiune a căreia s-a produs accidentul. Sigur, va fi o mare dezamăgire pentru cei care au propagat minciuna: oameni politici şi oameni care au apărut la televizor. Oricât mi-ar plăcea să dau o soluţie radicală, nu pot să fiu necinstit. Acest lucru este rezervat acelora care mint că, pe telefonie mobilă, STS-ul putea să dea mai multe informaţii”.

“Repet, atunci când se face o coordonare interinstituţională, instituţiile statului român sunt capabile să facă faţă oricărui tip de acţiune necesară în caz de salvare”.

“Din informaţiile pe care le-am strâns în această perioadă – şi vă asigur că este un volum enorm de informaţii – trebuie să vă spun că dacă s-ar fi lucrat instituţional şi la Ministerul de Interne s-ar fi constituit comandamentul din care fac parte un mare număr de instituţii ale statului, când pui la un loc informaţiile de la STS, SRI, un alt operator decât cel care a furnizat prima informaţie, deci acest operator, şi să fiu scuzat că le-am folosit numele. Deci, la un moment dat, pe un alt telefon s-a mai prins un semnal”.

“Dacă se puneau la un loc şi informaţiile de la Aviaţia Militară, informaţiile radar şi dacă se puneau în acelaşi loc şi informaţiile de la ROMATSA, cu certitudine localizarea s-ar fi putut restrânge la un perimetru foarte mic”.

“Din păcate, comandamentele – o să le spun comandamente, ele au nume foarte pompoase – comandamentele cerute de lege nu s-au constituit nici la Ministerul Transporturilor, nici la Ministerul de Interne”.

“Repet, acum, în birou la mine, dacă pun la un loc informaţiile care s-au dat în primele 30 – 35 de minute, pot face localizarea fără nicio problemă. Totul este să se lucreze coordonat, cu un înalt demnitar în capul mesei şi cu instituţiile în stânga şi în dreapta, iar informaţia să curgă în flux continuu, cu grupul de analiză care să pună la un loc toate informaţiile”.

“Nu voi intra însă în niciun fel de detaliu, pentru că cazul este în ancheta Parchetului. Informaţiile pe care le am eu, cu certitudine le au şi procurorii. Vreau să cred că vom avea răbdare până la terminarea anchetei procurorilor, pentru a primi un punct de vedere avizat şi bazat pe lege, pe respectarea sau nerespectarea regulamentelor de intervenţie în astfel de situaţii.

Repet, am coordonat aceste structuri multiinstituţionale ale statului pentru obiective mult mai grele şi au funcţionat perfect, niciodată nu a existat un rateu. Dar trebuie coordonate, pentru că au capabilităţi”.

 

Sursa: comunicat de presă al Preşedinţiei României

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

50 Responses to “Din declaraţia de presă a preşedintelui Băsescu, după şedinţa CSAT”

 1. ION says:

  Concluzia, desi stiuta de noi militarii, este si mai trista cand se spune din interiorul CSAT: avem legislatie, avem proceduri, insa a lipsit conducerea, coordonarea si, foarte grav, a lipsit comanda unica. Mai mult, niciunul din cele doua comandamente legale, la interne si transporturi, obligatoriu a fi constituite si a functiona, nici macar nu s-au constituit. Si atunci ce sa functioneze? Trist, foarte trist. Noi militarii cunoastem importanta comenzii si mai ales a comenzii unice.

  Inca ceva… S-a spus de catre prim-ministru ca armata nu a participat la deszapezire, ci numai la salvarea de vieti omenesti. Ce parere au cei care s-au luptat atatea zile cu viscolul naprasnic? Eu ma simt insultat. Este plina presa de materiale scrise, vorbite, poze si imagini cu participarea armatei la deszapezire pe sosele, strazi, localitati si chiar autostrazi. Doar un mic exemplu: http://www.mediafax.ro/social/reportaj-sinistrati-la-capatul-puterilor-fara-apa-alimente-si-cu-zapada-pana-la-acoperisuri-galerie-foto-11998429

 2. coopernick says:

  Normal ca nu a participat la deszapezire, pentru motivul ca nu a existat nicio actiune de deszapezire. Au fost niste actiuni de tip hei rup rupte de intreg, locale, necoordonate. Ceea ce pare a fi uitare sau negare e de fapt un adevar rostit cu jumatatte de gura. Eu nu inteleg de ce nu se infiinteaza niste companii regionale de deszapezire, functie de zonele care au istoric si probabilitate anuala de blocare din cauza nametilor si a viscolului. In subordinea companiei de drumuri respectiv a unei filiale regionale. Daca se face un calcul, e posibil sa se constate ca in 3 -5 ani se amortizeaza cheltuielile de functionare si dotare.

 3. ION says:

  Exista alele companii regionale de deszapezire. Sunt sectiile CNADR. Ce ar trebui cu adevarat sa se faca, ar fi perdelele de protectie forestiere. S-ar putea face si cu salcie energetica, la margine de sat si pe marginea drumurilor, acolo unde, cum bine se stie, sunt probleme.
  Daca facem un mic efort de memorie, ne amintim ce vedeam din avion, pe alte meleaguri. Suprafete mai mari sau mai mici de pamant plat, inconjurate de un careu de cateva randuri de copaci sau pomi. Iarna pamantul din careu beneficiaza de zapada, nu ramane gol din cauza vantului/viscolului, iar vara umiditatea se pastraza in acele careuri de sol, pentru ca vantul este oprit si nu usuca pana la desertificare respectiva portiune de campie.

 4. Robert Horvath Sua says:

  Basescu a scapat ocazia de a scapa de puscarie. Putea sa scape si de Ponta.

 5. szilard says:

  Concluzie :
  Vinovati pentru accidentul aviatic din muntii apuseni :
  1. Ministerul Transporturilor,
  2. Ministerul de Interne,
  3. Prim-Ministrul, care trebuia sa supervizeze acel comandament si sa ceara ajutor de la Ministerul Apararii.
  Daca ministrul respectiv nu era disponibil(!?), atunci urmatoarea persoana din ierarhie trebuia sa participe la acel comandament.
  Sper ca Basescu sa valorifice acest avantaj la sah(Ponta e aproape de MAT).

 6. Va rog nu cenzurati daca sunteti romani says:

  De S T . ai uitat sluga basita..

 7. Va rog nu cenzurati daca sunteti romani says:

  De ce sa scape de perciunatul plagiator care e un bun executant al consiliului Iluminatilor..?Doar pentru ca e din alta loja? Amandoi sunt perciunati si au aceasi TORA

 8. anonim says:

  Vorbesti in dodii.Ai o minte foarte intortocheata.

 9. Rusineee says:

  În primul rând, procurorii şi-au dat seama că vinovatul numărul 1 pentru ce s-a întâmplat, mai precis pentru „degringolada din Ministerul Transporturilor”, ar fi nimeni altcineva decât directorul Direcţiei de Transport Aero-Naval, pe numele său Constantin Voicu. Acesta ar fi trebuit să activeze Centrul Operativ al ministerului, informându-l pe ministru şi transmiţând datele necesare către Comitetul pentru situaţii de urgenţă din cadrul aceleiaşi instituţii. Persoana în cauză era la curent şi cu faptul că staţia avionului nu funcţiona pe frecvenţa care ar fi permis localizarea rapidă a avionului.
  Faţă de pasivitatea de care a dat dovadă ilustrul specimen de care au atârnat vieţile tuturor celor şapte victime – într-un fel sau altul – ale accidentului, atenţia ziariştilor s-a îndreptat asupra domnului director, pentru a-şi da seama cam ce hram poartă acest individ.
  Ei bine, datele lui personale sunt absolut incredibile, conform celor relatate în ziar. În primul rând, se spune aici, Direcţia de Transport Aero-Naval a fost înfiinţată numai şi numai de dragul acestuia, care a câştigat prin „concurs” postul de conducere, la finele anului 2013. Omul fusese până în momentul respectiv unul dintre pensionarii de lux ai României. Potrivit legii (şi ne întrebăm cu cea mai îndreptăţită uimire cum de există asemenea legi într-o ţară super-săracă precum a noastră), spun ziariştii, pensia se calcula la 80 la sută din veniturile încasate în ultimele trei luni (când nouă militarilor de rand ni se iau în calcul absolut toţi anii intr-o viaţă de om!). Astfel, în lunile iulie – septembrie 2008, Voicu a făcut câte 400 (!?!) de ore zboruri pe lună, ajungând astfel la pensia respectivă.
  Halucinant, nu? Împărţind 400 la 30 de zile pe lună, obţinem 13,13 ore de zbor pe zi, presupunând că ar fi zburat zi de zi în lunile respective. Dacă scoatem zilele nelucrătoare, facem aceeaşi operaţie după ce scădem, să zicem, 8 zile pe lună. Rezultatul ar fi şi mai fantasmagoric, decurgând că ar fi zburat 18,18 ore în fiecare zi lucrătoare, timp de 3 luni de zile. Mai aflăm că numitul Constantin Voicu e liberal, înscris în Clubul oamenilor de afaceri PNL, unde face, probabil, o figură de om cinstit.
  Continuând firul investigaţiilor, s-a descoperit că preacinstitul director şi-a făcut şi o echipă pe măsură. A numit ca director general la Şcoala Superioară de Aviaţie un instructor de zbor fără studii superioare, Ştefan Sârbu, a cărui singură calitate e că a fost coleg cu acest Constantin Voicu. Domnul Sârbu are în sarcină aprobarea misiunilor de zbor şi a echipajelor care le execută. Mai aflăm că la Aeroclubul României a fost numit şef Stelian Cojocaru, alt fost coleg al aceluiaşi, numai de partid însă, şi cu studii în domeniul naval.

  În 2009, Constantin Voicu, la momentul respectiv director general al Aeroclubului României, a fost destituit de ministrul Radu Berceanu, în urma nenumăratelor nereguli constatate, printre care şi modul fraudulos în care şi-a făcut dosarul de pensie.

  Va spune cineva că e un caz izolat? N-aş crede. Sute şi mii de asemenea promovări bazate nu pe merite, ci pe relaţii, sunt la ordinea zilei, de la vlădică până la opincă, aşa cum se spunea altădată. Ele nu sunt excepţii, dimpotrivă, sunt chiar regula, lucru pe care îl ştiu şi copiii de grădiniţă. Ne-am obişnuit, pe timpul guvernelor pedeliste, să spunem că doar Igaş şi Funeriu, ca să nu-l mai punem la socoteală pe profesorul universitar de drept constituţional Emil Boc, ale cărui legi erau trântite una după alta de CCR, adevărate creaţii ale lui Băsescu, au fost posibili în funcţiile lor, graţie acestui domn despre care vorbim din ce în ce mai puţin. Şi iată că acum se repetă aceleaşi lucruri absolut reprobabile, Ponta şi Crin Antonescu promovând în guvern oameni incompetenţi sau corupţi (proaspăta condamnare la 5 ani a unuia dintre ei e o nouă dovadă), după aceleaşi criterii, rezultatele fiind socotite în vieţi omeneşti şi sume imense de bani pierdute degeaba. Ca să nu mai vorbim despre legile lui Dragnea pe care, în premieră absolută, tot Curtea Constituţională, despre care se spune că ar fi deja în majoritate a USL, le trânteşte şi nu oricum, ci cu voturi în unanimitate.

  Cât de absurde pot fi aceste legi care îi fac chiar pe fidelii regimului să voteze împotrivă? Şi cât de absurd poate fi întregul sistem ce ne guvernează, dacă însuşi Băsescu, acest cadavru politic în urma referendumului pentru demitere, s-a ridicat la luptă împotriva ticăloşiei care, în locul lui Bombonel ce ne trimitea în Congo în eventualitatea succesului, poartă acum numele Ponta?

  Un rictus amar ne schimonoseşte obrazul…

  P.S. Scandalul Codurilor Penale se învârte, pentru că asta îl doare pe Băsescu, doar în jurul interceptării telefoanelor. Problemele cu adevărat grave, printre care neîncadrarea la genocid a crimelor săvârşite de torţionarii din închisorile comuniste,si genocidul gazelor de sist pare să nu intereseze pe nimeni. Ambii actori, Băsescu şi Ponta, dansează din buric, după propriul interes al lojelor din care fac parte (ca să nu-i zicem muzică) în jurul interceptărilor, iar noi stăm gură-cască şi-i admirăm, pe unul sau pe celălalt.

 10. szilard says:

  Doream sa spun : Vinovati pentru decesul ofiterului Aura Ion vinovatii sint :…,
  Si inca un lucru : cind e vorba de salvarea unei vieti nu se merge pe jos, la pas, pe munte ca in excursie(dupa7 ore) ci : CU MIJLOACELE CELE MAI RAPIDE !
  De aia s-au inventat elicopterele !
  Iar elicopterele militare de cautare-salvare sint mult mai solide si mai sofisticate, iar in aceea situatie numai ele puteau interveni : adica elicopterele militare.

 11. Lunetistu' says:

  CNI, SRI, DNA, DGA, DIPI, STS, SPP, DIA – deţin aparatură de interceptare, în diverse forme – fie telefonică, fie ambientală. Interceptează chiar şi emanaţii – cred c-o fac olfactiv.
  STS-ul este urechea dreaptă sau strâmbă a lui Băşescu.
  1982 – 2004 16 ani de la două steluţe la un bolovan
  2004 – 2008 4 ani de la un bolovan la trei bolovani
  Fiecare dictator are un cîine – ăsta cred că-i dulău.

  Apropos de emanaţii.
  “Aţi văzut prea bine că la consultaţii
  Doctorii te-ntreabă despre emanaţii.
  Vor să stie totul: abundenţa, faze,
  Unii le zic “vânturi”, alţii le zic “gaze”… George Topârceanu – Balada băşinii

 12. szilard says:

  UNA E INTERCEPTAREA SI ALTA E LOCALIZAREA !

 13. szilard says:

  Diferenta intre Ponta si Basescu :
  Ponta abia acum realizeaza ce pirghii(sfori) are(s-au a avut), si deabia acum il vad incruntat.
  Basescu a evoluat impecabil si cu lectiile facute(pina acum), si a stiut cum sa-si conduca trupele spre victorie(impotriva lu Pontea), dar al 3-lea inamic survoleaza linistit cimpul de lupta : ANTONESCU !

 14. szilard says:

  Si pe Dusa(ministrul apararii) il vad foarte linistit si sigur pe el, …

 15. ION says:

  Fa un efort si amintesteti de triangulatie si goniometrie.

 16. szilard says:

  Desigur Procuratura va da verdictul, dar nici intru-un caz favorabil lu PONTEA !, pentru ca atunci va interveni familia AUREI si o sa plateasca STATUL !(si apoi o sa se gaseasca vinovatul care nu poate fi decit unul : PONTEA).

 17. anonim says:

  Fii sincer.Chiar il idolarizezi pe Basescu?

 18. Lunetistu' says:

  Chiar si daca minte tot il cred…
  Pe Ceausescu l-au pupat in fund si apoi l-au impuscat.

 19. anonim says:

  Actualul STS inainte de 1989 facea parte alaturi de securitate,militie,contrainformatii,trupe de securitate din Ministerul de Interne.Ei erau cei ce asigurau secretizarea convorbirilor telefonice la un anumit nivel.In fond nu vad dece nu ar face parte din MAI ca doar paza lor e asigurata de Jandarmerie.Treaba ca prin asta ar fi politizat mi se pare aiurea atata timp cat armata ,politia,jandarmeria sunt politizate ca doar ministri sunt oameni politici.Ca i se mai ia lui Basescu o jucarie nu ar fi o crima.
  Parerea mea umila.

 20. lute says:

  Ce zici de-o impaiere a “impecabilului”, sa aiba si urmasii urmasilor nostri ce studia in laboratoare?

 21. lute says:

  Da, dar dupa ce i-a napadit greata…

 22. ION says:

  Da, inainte de 1989 STS era o directie in cadrul Securitatii, care Securitate era in schema Ministerului de Interne. Dar numai in schema, deci, de forma.
  Iulian Vlad nu s-a subordonat niciodata lui Postelnicu, ci numai lui Ceausescu. Si atat.
  In zilele noastre, trecerea STS la interne se discuta de mult, multi au vrut (si mai vor) sa puna lana pe STS, dar “cineva” nu a permis.
  In prezent, pot trece la MI serviciul 112 si chiar cel de inregistrare a convorbirilor telefonice ori ambientale, pe baza aprobarii/dispozitiei judecatorilor. Dar restul??? Ce naiba, suntem militari! Cum poate trece asa oriunde serviciul de asigurare secretizata a comunicatiilor puterii de stat, militare si civile. Mai oameni buni, suntem in NATO sau in clubul lui Gigel?

 23. coopernick says:

  Rabinul ar fi spus ca toti au dreptate. Ce nu se spune direct este faptul ca se suspecteaza (urasc expresia suspicioneaza!) faptul ca Opris, dornic de marire si putere, autopus in slujba cuiva, are mai multe capabilitati de localizare, interceptare, etc. decat se crede si se evalueaza. Si poate a creat un serviciu supradimensionat, despre care nu se stie prea multe. Poate despre o parte, si ma refer la sistemul de comunicatii la pace, in situatii de criza si la razboi, nici nu ar trebui sa se stie public. Ce e evident este faptul ca doua servicii, STS si SPP, au organigrama incarcata cu functii si grade militare, cu mult peste ce are armata, in comparatie. Poate 112 ar trebui sa fie la interne, comunicatiile speciale si cifrul de stat la SRI sau la armata,…. Dar sunt destule minti luminate pe l aguverncare sa decida. Cheia sta si in ceea ce a zis Basescu: STS nu are capabilitati si nici legal nu are dreptul (dar tehnica are?).

 24. szilard says:

  Ca sa localizezi un telefon mobil la metru patrat pe intreg teritoriul unei tari iti trebuie tehnologie nu gluma.
  Asa ceva au marile puteri militare ca Russia(iti mai da si un bonus de o racheta prin telefon).
  Iar avionul respectiv nu a trimis date GPS catre satelitul din Russia(nu a achitat abonamentul).
  Sa interceptezi de pe strada din masini speciale o covorbire dintr-o cladire, efectuata pe mobil, asta se poate.
  Iar daca activitatea STS e scrisa clar in lege, ce poti sa mai zici ?

 25. Dan Aldea says:

  Pentru localizarea telefoanelor fixe ai nevoie doar de o carte de telefon.Asta inseamna STS ? Cam multe sute de milioane pemtru o carte de telefon..

 26. relutu says:

  Eu zic sa-l “alegem “pe viata pe Basescu si apoi sa inscriem in constitutie dreptul la succesiune in dinastia sa.

 27. ION says:

  Un telefon mobil intr-o zona foarte izolata este foarte greu de localizat. Cunoscatorii stiu. Dar in cazul avionului prabusit in Apuseni, a carui baliza emitea continuu pe frecventa joasa, localizarea se putea face foarte usor de catre radioamatori. Cunoscatorii stiu ce spun, jocul din copilarie de-a vanatoarea de vulpi. Arafat cu departamentul lui ar face bine sa-i includa in reteaua de urgente, pe langa salvamontisti, si pe radioamatori.
  Apropos de Arafat si de STS la interne. Arafat are aviz ORNISS?

 28. coopernick says:

  Sa nu confundam capabilitatile telefoanelor mobile. La noi majoritatea covarsitoare sunt tip GSM operate printr-un sistem de antene a caror densitate depinde de numarul de abonati ai zonei. Putine sunt cele prin satelit care iti asigura comunicatiile acolo unde nu ai acoperire prin operatori. Chestia cu racheta lansata asupra unui cecen a fost posibila datorita acestui tip de telefon operat prin satelit.

 29. anonim says:

  Il doare pe “cineva” in pix .Cunosti ca a aparut in stenogramele procurorilor un text al convorbirilor purtate in reteaua deservita de STS?Treaba este ca la STS a fost dintotdeuna si este dolce vita.Au astia niste sporuri,niste grupe si niste pensii de te doare mintea.Nu au traba cu aplicatii,cu poligoane cu nimic.Monteaza telefoane si atat.Cunosc pe cineva care a fost ofiter la MAPN iar dupa 89 s-a transferat la STS.A iesit la pensie la 50 ani iar cand mi-a spus cat ia mi-a stat ceasul.Plutonier-adjutant are pensie de colonel.

 30. anonim says:

  Sper ca glumesti.Sincer daca este gluma ,este macabra.

 31. anonim says:

  Fara sa afirm ca,cunosc fenomenul am dubii ca STS are treaba cu NATO sau cu armata.Nu cred ca armata s-a lasat pe mana STS sa le asigure legaturile radio,telefonice si care ori mai fi ele.Privind cifrul propun spre binele nostru sa nu abordam un asemenea subiect.

 32. relutu says:

  Eu glumesc desigur dar individul asta viseaza si ni l-a mai creat si pe Ponta pe deasupra, ca sa fie gluma si mai macabra.

 33. anonim says:

  Oricat de basist poti fi nu ai cum sa-l pui pe Ponta alaturi de piticania de Boc.Cel putin Ponta are sange in instalatie pe cand Boc nu.Boc o simpla marioneta si atat.Ungureanu iese din schema.Un unguent pentru Basescu.

 34. Onestul says:

  Nu credeti ca e o mare jignire pentru orice militar sa i se zica unuia ca basescu ca e “comandant suprem”?Un individ care a uzurpat puterea in 2009 printr-o lovitura de stat(asta au fost de fapt “alegerile” pentru Presedentie din 2009!) nu merita nici macar sa fie luat in seama.Si nu se va putea uita cat rau au facut el si acolitii lui,ARMATEI ROMANE, militarilor in activitate si in rezerva .Securismul afisat si practicat de el,anumite declaratii iresponsabile,sunt pur si simplu un pericol pentru romania.individul asta conduce CSAT?

 35. relutu says:

  Acest popor niciodata in istoria sa nu a avut vocatia perfectiunii si a lucrului implinit pana la capat.
  De amintit numai celebrele batalii cu turcii, la care tocmai s-a dus in vizita frateasca inturcitul nostru dictator, cand odata fugarite hoardele peste Dunare, ostile moldo-valahe se intorceau repede la vatra, de nevoie adevarat dar cu treaba neterminata, motiv pentru care in anul urmator o luau de la capat.
  Asa au facut romanii si cu referendumul pentru inlaturarea uzurpatorului, au votat constiincios, insa la dispretuirea vointei lor exprimata in cel mai democratic mod cu putinta, au paralizat nu au mai avut forta necesara ducerii lucrarii la bun sfarsit, cu orice pret.
  Chiar credeti ca prietenii si dusmanii nostri nu ne cunosc hiba?
  Fiti convinsi ca atat rusilor cat si americanilor mai mult respect le impune imprevizibilul tinut caucaz, recte incrancenatul popor sarb asa bombardat cum a fost, decat “democraticul” popor roman incapabil de o minima reactie civica.
  El se nevoieste, isi traieste umilinta, e descurcaret, traieste la ciupeala caci asa ii impune spiritualitatea nascatoare de cele mai aberante proverbe, cu hoo ca nu dau tatarii, grabeste-te incet, gaina de unde scurma de acolo se hraneste, etc, in timp ce in occident s-a cultivat si se mentine viu spiritul gloriei si victoriei cu orice pret, corectitudinii comunitare si rapiditatii in orice actiune, vorbele lor de duh fiind axate tocmai pe aceste virtuti.
  Pana nu-si va dezbraca rapciugoasa-i pufaoica si nu va dori arzator sa poarte mantie aurita, poporul nostru asa va strabate istoria, cea putina care i-a mai ramas.

 36. Lunetistu' says:

  Pana nu este declarat si recunoscut – unii zic ca trebuie si uns, adica lins – “comandant suprem” nu poate fi plimbat cu TAB-ul. “Plimbarii” unii-i zic manej – muzicantii au introdus acest cuvant.

 37. Lunetistu' says:

  Dle Relutu, acest popor s-a nascut din dace focoase (inlocuiti cuvantul) si legiunea IV Flavia Felix care avea simbol un leu!!! Pentru un leu ce nu fac si astazi focoasele.

 38. relutu says:

  Dle leu, nu vedeti ca nu se potriveste?
  Pai din asa focoase si asa lei trebuiau sa iasa mancatorii de jar dar au iesit mamaligi.

 39. szilard says:

  Plus rromii, care peste 40 de ani vor fi majoritari, iar peste 100 ani…
  Site-urile cu limba Rromani din provincia Rromanes, Rrumani(sau ceva asemanator) din India sint innaccesibile(nici nu imi bat capul).

 40. szilard says:

  ”sirbii asa au fost bombardati…”
  Dar gropile comune facute de ei ?, bine ca au facut si japonezii in ww2 cind au invadat China, dar acum, in zilele noastre americanii trebuiau sa deie o bomba atomica in capul sirbilor, nu niste bombardamente selective asupra depozitelor de munitii ale sirbilor.

 41. szilard says:

  Atit de prosti erau, ca nu s-au gindit ce se va intimpla dupa aceea,
  Ceea ce sa si intimplat : au fost spinzurati.(eu as fi propus alceva…

 42. szilard says:

  Ai uitat de : Arhaicul, Cosmogonitul si Gramofonul.

 43. szilard says:

  Cica ”radarele armatei nu urmaresc tinte terestre” :
  1. Radarele armatei sint amplasate cumva in mina(sub pamint) ?
  2. Avionul pe care il vezi cu ochiul liber il detectezi ?
  3. CINE VA ANGAJAT PE VOI ???

 44. szilard says:

  1. Radarele armatei sint amplasate pe virf de munte(Muntele Mare)
  2. Un avion la 20 km se poate vedea si cu ochiul liber, iar distanta de planare nu putea fi mai mare de 100m(in momentul prabusirii, deoarece s-a pierdut un motor si a fost PRABUSIRE nu planare)
  3. Toate, dar TOATE angajarile la Radare se fac pe CUNOSTINTE(pile), ei nici macar nu stiu ce-i aia grade minute sec., latitudine si longitudine…

 45. szilard says:

  Peste 100 de ani aici se va vorbi limba rromani, iar puternica Indie va cere atunci unirea cu vechile teritorii cucerite pe drept.

 46. szilard says:

  Medicul Zamfir-privire tulbure
  Medicul Ianceu-privire sincera
  Dar sa discutam de medicul Zamfir :
  -Costum de moto-biciclist din piele, e clar ca vrea sa fie SEXY(nu cumva pentru Aura) !
  -E clar ca a transmis ora, data, anul de pe ecranul tel., la ce preocupari are,
  -Sa te feresti de chirurgi cu aceasta privire nepasatoare si dispretuitoare
  -In momentul transmisiei de date a declarat : ”v-am spus si nu va mai spun nimic” !(seful tot sef)

 47. szilard says:

  Aura chiar nu avea ce cauta acolo, dar asa e la moda acum : ”cind altii isi cumpara masini eu imi cumpar avioane-Guta”
  2. Si dadea bine si la CV-ul Aurei precum ca avut atitea ore de zbor pentru salvarea de organe omenesti, cu care de fapt(organele omenesti) nu avea nici o legatura(in afara de un CV si un presupus plan de imbogatire?) !!!

 48. lute says:

  Nu spune ca te pricepi si la radare… Ca moasele? Chiar la toate?

 49. Lunetistu' says:

  Nu cunosc opinia celor doi crai (general dr. Ioan Sîrbu – şeful Direcţiei Medicale si col. dr. Dragoș Cuzino – comandantul IMM) in legatura cu parasirea garnizoanei.
  Cat despre specialisti in recoltarea de organe in cadrul armatei… s-o lasam balta!

 50. ION says:

  La Stare de necesitate, la Stare de mobilizare partiala sau totala, la Stare de razboi etc, comunicatiile se asigura de catre STS. Asa spune legea.