Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Din gafă în gafă spre victoria finală…

Acum îmi dau seama, mai mult ca niciodată, că Academia Politică “Ştefan Gheorghiu” producea cadre de nădejde. Indiferent de subiect, absolvenţii acestei “prestigioase” instituţii de învăţământ erau în stare să combată sau să susţină orice inepţie. Zilele acestea, ministrul de la apărare – unu de-i zice Duşa – el însuşi absolvent întârziat al şcolii de partid, demonstrează din plin acest lucru.

Ieri o dădea de colţul mesei cu “avioanele neidentificate care zilnic forţează spaţiul aerian naţional”. Apoi, după ce presa s-a sesizat de gravitatea situaţiei, a întors-o, sunând în diferite emisiuni cum că el a zis că “avioanele numai se apropie de spaţiul aerian românesc”. Mai mult, fără pic de ruşine, a mai şi acuzat jurnaliştii că denaturează sensul zicerilor ministeriale (cele mai multe incoerente şi exprimate agramat, fie vorba între noi!).

Azi, prezent iarăşi în spaţiul public, şi-a arătat superioritatea ministerială (dată de maşină, gardă de corp şi nu de ceea ce are în cap, doar ce credeaţi?) apostrofându-i pe jurnaliştii care-l întrebau despre acelaşi subiect (al avioanelor neidentificate) că nu cunosc legea. Doct, le-a şi indicat-o. Numai că Legea 256/2001 invocată, făcea referire la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 213/2000 privind suspendarea plăţii taxei pe valoarea adăugată şi scutirea de la plata taxei vamale şi a suprataxei vamale de import pentru bunurile importate, în cadrul ajutorului nerambursabil acordat de Guvernul Japoniei Guvernului Romaniei. E tare ministrul nostru!

Ar fi de râs… dacă n-ar fi de plâns. Când spuneam că omul habar nu are de ceva din domeniul pe care-l tutelează poate mulţi – cel mai probabil şi el – se afirma că avem ceva cu distinsul personaj. Iată că viaţa ne dă dreptate. Şi nu ne referim aici la expresii de genul “trupurile neinsufletite ale cadavrelor celor decedati“, ci la puncte de vedere exprimate apăsat, cu referire directă la securitatea naţională.

Ar trebui ca ministrul să-i întrebe pe cei de la Direcţia Informare şi Relaţii Publice – nişte profesionişti, dacă sunt lăsaţi să-şi facă meseria – ce şi cum să spună. Nu e o ruşine! Asta e meseria şi rostul lor! Misiunea, ar spune un militar. Altfel, ministrul nu va face decât să-şi arate limitele intelectuale, lucru care va sublinia şi subţirimea competenţelor profesionale. Iar imaginea Armatei va avea de suferit.

Mă gândesc că azi a stat în faţa viitorilor piloţi de F-16, deja piloţi militari, care ieri au auzit buimăceala ministerială. Ce şi-or fi zicând despre ministrul lor? Mi-e jenă să mă substitui lor şi nici măcar nu mi-aş dori să aflu.

Cert e că o ţară râde! Asta e bine, căci înseamnă că zicerea ministerială e doar o gafă. Trist e că gafa a apărut ca urmare a existenţei unei realităţi: neputinţa aviaţiei de a-şi îndeplini misiunile. Înte cele două faţete, Duşa nu e decât un panglicar subţire şcolit, dornic să pozeze în spaţiul public în cunoscător (ca orice politruc de modă veche învârtit).

În definitiv, Duşa nu e decât o victimă a unui sistem care promovează persoane vulnerabile în poziţii-cheie pentru a fi mai uşor controlate.

Îi sugerăm să se oprească din argumentarea ce şi-o construieşte în jurul contractului pentru achiziţia de F-16 vechi. Opinia publică a înghiţit găluşca, a tăcut, şi se bucură că nu le-a mai tăiat din salarii pentru asta. Dar de aici şi până la a face un succes din acest program de înzestrare penibil, e cale lungă!

Ar fi cazul ca ministrul să-şi uite apucăturile dobândite într-o epocă de tristă amintire, să-şi autoevalueze activitatea şi să se gândească mai bine la ceea ce are de făcut. MApN pare o pălărie şi prea mare şi prea grea pentru el. La asociaţia primarilor parcă era mai potrivit. Ar avea poate timp şi de ceva masterate făcute … “pe bune”.

 

RD, InfoMondo Militar

 

PS de ieri sunt tot certat cu editorul de la InfoMondo Militar care nu mă lasă să folosesc expresii mai “tari”. Mă gândesc că poate o colecţie de proverbe şi zicători neaoşe, româneşti,  vor descrie mai bine poziţia în care se află onor ministrul:

Deschid licitaţia cu:

“Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul!”

“S-a supărat prostul pe sat!”

“A dat-o cotită”.

 

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Din gafă în gafă spre victoria finală…”

 1. szilard says:

  Nu e vorba de gafe, sa-ti explic :
  -cei de la putere sint niste mosnegi al dracului, care vor sa recupereze ce au pierdut in tinerete(cind erau niste fraieri, dar ia dus capul sa se inscrie in PCR, atit de handicapati erau), ei acum vor sa recupereze totul pina la singe- si bani, si avere si femei frumoase(daca pot e o alta problema).
  Mosnegi scirbosi care miros a hoit intilnesti la tot pasul(rai, dar eu le dau cu ranga in cap si ma respecta apoi).
  Dar la mosnegii de la putere nu pot sa fac mai nimic, prostimea de la sate ai voteaza.

 2. arti78 says:

  @szilard
  Ma tem ca fenomenul pe care incerci sa-l acreditezi este tocmai invers ! Dupa cum ai putea observa cautand prin CV-urile parlamentarilor, varsta la care se intra in politica a scazut. Este logic atata timp cat tinerii din ziua de azi au bani si cand toata lumea isi da seama cum i-au facut intra in politica sa-si puna la adapost “afacerile”. Orice roman, inregimentat sau nu politic, stie ca, daca ai bani si vrei, iti cumperi un post / functie dupa care “muncesti” sa-ti aduni banii inapoi sau chiar sa-i inmultesti ! De ce? Este simplu ! PENTRU CA SUNTEM PROSTI SI NU NE DAM SEAMA CA POLITICIENII SUNT ALESI DE NOI SI TREBUIE SA NE SERVEASCA 365 DE ZILE PE AN !!! Politicienii inteleg ca atunci cand ajung sus, undeva, devin semizei, persoane intangibile, cu puteri speciale, iar muritorii de rand, in fapt cei care i-au ales, sunt niste paria, buni de pus in jug, fara sa li se dea nici apa nici paine. Pana cand nu o sa avem exercitiul dreptului de a trage la raspundere, legal, pe un politician, suntem o natiune de morcovi ! Crestem in pamant, cu varful in jos !!!

 3. grigore says:

  Nu are nici o legatura VARSTA celui in cauza, cu CAPACITATEA lui INTELECTUALA. Nici daca ar avea 80 de ani nu poti sa pui prostia pe seama varstei! Atata vreme cat numesti un contabil la Ministerul Sanatatii, un agronom la Finante, . . . . . si un politruc – primar de comuna la Ministerul Apararii, nu poti sa te astepti decat la pocinoage de gen DUSA et.co. Si pestele de la cap se impute, nu-i asa? Pentru ca, prim-ministrul este interesat(!) doar de fidelitatea politrucilor din ograda lui, nu de cum sunt conduse diverse domenii de activitate de care depinde – pana la urma – viata cetatenilor. In rest, raman la vechiul dicton ca “cine nu are un batran, sa-l cumpere”, si nu sa-i dea un sut in partea dorsala. Bineinteles, daca batranul este sanatos la bibilica!

 4. STOPS says:

  Frumoasă INIȚIATIVĂ !!
  Particip la LICITAȚIE cu ATACaerian.jpg

 5. szilard says:

  Asa e, din pacate.

 6. digital says:

  da de cele f-16 achiziționate la peste 50 de mil de dolari bucata, cum e?!
  a treia mână!!!!!!!
  portughezii le-au luat second cu puțin peste 10 mil de $/bucată, iar Pentagonul le achziționa noi-nouțe la 17 mil/buc!

 7. Maria Tereza ! says:

  …voi credeati ca ati in trat in NATO….doar asa, sa avem umbrela de securitate pe de gratis??

 8. szilard says:

  Care umbrela care scut(tot feluri de denumiri SF-bine ca nu sint si teleportari, ca te-ai trezi dimineata cine stie pe unde).
  De ce nu au pus scut la turnurile lui Ben Laden ??

 9. ROBERT HORVATH SUA says:

  DECE SERVICIUL AMERICAN VREA CAPUL LUI PONTA !
  In presa romaneasca am intalnit urmatorul titlu cu urmatoarea precizare.
  OMAR HAYSSAM VA DECLARA, ÎN CURÎND, CEEA CE ÎI VA DICTA EX-PROCURORUL VICTOR PONTA
  “În cîteva zile Omar Hayssam va deschide gura în public, fiind aşteptat doar sfîrşitul concediilor. Conform unor surse de la Palatul Victoria, cu această ocazie, va ieşi la iveală şi motivul aducerii acestuia în România: acela de a vorbi despre circumstanţele răpirii din Irak şi despre amestecul lui Traian Băsescu în acel circ.”

  Dupa parerea mea va fi invers.

  Dupa preluarea de catre francez avand sprijin logistic dela
americani Haissam a fost interogat 3 saptamani. Dosarul lui 
are 72 de pagini. Paginile despre Basescu depasesc 20 de pagini.
Dar nu numai a fost anchetat ci si instruit ce sa spuna si mai ales ce
sa nu spuna. Basescu este vazut ca pro american iar Ponta ca iubitor 
de sovietici si chineji.
  
AMERICANII STIU CA RUSII AU PUS MANA PE PROBELE
VIDEO SI AUDIO AL CRIMEI LUI PONTA, UCIDEREA PROCURORULUI PANAIT SI AU INCEPUT SANTAJUL….
UN PRIM MINISTRU AL UNEI TARI NATO SANTAJAT DE RUSI ESTE NEACCEPTABIL. HAYSSAN A FOST TRIMIS SA DESTABILIZEZE GUVERNAREA VICTOR PONTA.

  PS Aceste probe au intrat si in posesia “serviciului informativ Dan Voiculescu .

  “IN GURA LUPILOR ”
  https://vimeo.com/68411388

 10. Dani says:

  Terminati c u prostiile ..Colonia Romanistan e in totalitate in mana perciunatilor pe care o controleaza si o sug de bani si resurse prin sute de agenti ai mosad [cei pe care ii numiti voi politicieni si care se rotesc mereu la putere ] si cozile lor de topor pe care ii numiti ” ziaristi” si ”formatori de opinie” E colonia perciunatilor si citez de pe forum;’ ”’daca prin absurd am putea vedea increngatura de rechini politici tisti SIE DIE SRI MAN MAI , am inebunii cum sug astia vlaga natiunii bolnave de lasitate …….. si ce e mai grav ca nu ne vom revenii nici macar peste 100 de ani , copii si copii copiilor lor sint condamnati la umilinta in timp ce beizadelee lor vor fiii mafiotii urmasi ai mafiotilor de azi . dificil de trait cinstit in ROMANISTAN ,foarte dificil si va fii din ce in ce tot mai dificil . nu vor trece nici macar vreo 10 ani si va fii iadul pe pamint in Romanistan””Deja exploatarile criminale Chevron au inceput ,Ghita[RTV] polueaza cumplit cu deseuri radioactive in Prahova [nava Flaminia],RMGC se pregateste de cianurare in Transilvania[ apropo cianura se evapora la 27 de grade si trece prin piele direct in sange.. Romanistanul se pregateste de genocid cumplit pentru a putea fi extrase si praduite si ultimele resurse naturale .Nimeni nu va apara lasilor romanistani sunteti la stadiul de republica centrafricana in plin genocid iar voua va curge scuipatul din gura crezand ca va apara UE sau NATO[astea va extermina pastrand alogenii ]exact ca si defunctul Tratat de la Varsovia.[mult mai milos totusi cu romanistanii]Vreti adevarul ? Cautati pe google; hrive-subtitrat in romana.avi

 11. gigimarga says:

  Ministrul Duşa, chiar dacă nu are studii militare, a spus corect ceea ce a spus! Aviaţia este la pamânt şi marina în aer! Din 1990 pânâ in prezent s-a făcut totul ca să se creadă că, dacă Romania va fi atacată, vor veni americanii să ne apere! Total fals! Americanii nu vor muri niciodată pentru cei care nu plătesc cu vârf şi îndesat, iar Romania nu are bani să plătească! Invârtiţii revoluţie nu vor să plătească armata pentru a le apăra bogăţiiile, ei aşteaptă tot ca proştii să moară pentru fericirea lor! Dacă statul român nu-şi va intări şi înzestra armata, să nu fie nimeni surprins că, statul nu va mai garanta independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării!

 12. gheo says:

  “Licitatia … e buna numai ca … e c-am subtire …”, cum altfel ti-ai fi inchipuit ca, “fostii bravi absolventi de la “nenea Gheorghiu” au devenit dupa 1990 … “vajnici comandanti de CMJ-uri” si altele …, au fost “nene” bine pregatiti sa combata orice … !, iar “nenea Dusa …a spus in felul lui ca … aviatia romana ca si multe altele din Romania (ce a mai ramas) … este pe “duca”, felul in care a spus-o … “asta-i politica”, iar “omul de rand – saracul” poate pricepe “orice” numai ce l-ar interesa si ar fi in interesul lui … “NU”, “ciudat si intortocheat este limbajul politic numai, de inteles …nu”, “ca si caile Domnului numai ca, acolo este …altceva” !, si, poate ca se va gasi totusi o solutie, …”unii tare mult spera” … pcm-ul lui tokes din “nastrusnica tara a secuilor” (sau cum s-o chema) sa ceara “sprijinul aviatiei maghiare pentru supraveghere aeriana si … “vom fi rezolvati si noi”, daca am ajuns atata de prosti incat sa nu avem bani pentru “2 – 3 avioane” dar avem sa intretinem o “·gasca de politicieni, corupti, mincinoasi si hoti si nu numai … asta-i viata … !”.

 13. scanlan says:

  Tov Horvath,matale de cine esti finantat sa bagi batul prin gardul Romaniei?Cumva vreo institutie cu 3 initiale in denumirea prescurtata?se vede cat de mult bine vrei sa faci Romaniei.Nem kell!