Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Din speech-ul unui ministru demagog

Ministrul Apărării Naţionale, este o prezenţă foarte activă. Astfel, Gabriel Oprea, a participat, tot luni, 4 octombrie, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la UNAP.  Din speech-ul demagogic cu care ne-a obişnuit vă reproducem câteva fraze. Concluziile sunteţi invitaţi să le desprindeţi dvoastră:
“Este o misiune pe care o duc la bun sfârşit doar cei care au învăţat cea mai importantă lecţie a vieţii: lecţia datoriei, a curajului, a devotamentului şi a patriotismului. Sunt lucruri care nu se învaţă doar din cărţi, se învaţă din viaţa de zi cu zi”, a spus ministrul Oprea.

Ministrul i-a menţionat în discursul său pe cei doi militari care au murit, vineri, în Afganistan, precizând că toate unităţile militare din ţară îi comemorează pe cei doi sublocotenenţi post-mortem.

“Este dureroasă tragica lor dispariţie din marea familie a Armatei române şi în faţa jertfei lor supreme ne plecăm frunţile cu preţuire şi respect. Suntem alături de familiile greu încercate pe care le vom sprijini şi le vom ajuta”, a mai spus Oprea.

El a adăugat că Armata română ştie să-şi preţuiască eroii care “s-au jertfit pentru demnitatea acestei ţări”.

Ministrul s-a referit în discursul său şi la procesul de modernizare a Armatei, precizând că anul universitar care începe luni se înscrie în acest obiectiv.

Suntem pe un drum care a început cu ani în urmă, pe un drum pe care armata română l-a urmat cu maximă consecvenţă şi cu remarcabile rezultate”, a completat ministrul.

Gabriel Oprea a menţionat că instituţiile militare de învăţământ au rezultate foarte bune.

“Armata a dat ţării nu numai militari devotaţi, ci şi profesionişti de marcă, specialişti şi personalităţi care au avut o influenţă decisivă în procesul de modernizare a României. Educaţia este primul pilon care permite apărării şi securităţii naţionale să se adapteze permanent în faţa noilor provocări”, a mai spus ministrul.

Cei care intră în armată nu îşi aleg o meserie, ci îşi asumă o misiune!”

Notă: In extremis, poate de aceea atât militarii, cât şi jandarmii şi poliţiştii sunt potrivit noii Legi unice de salarizare, toţi “o apă şi-un pământ”. Pentru că ei, nealegându-şi o meserie, nu pot fi încadraţi aşa cum ar trebui… Aşa o fi?

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Din speech-ul unui ministru demagog”

 1. micutzul says:

  Inca un pic si noi militarii din orice categorie de arme vom fi numiti **misionari ** si la finalul activitatii daca nu ne raman oasele obligatoriu prin tari de care depinde , nu , bunastarea Romaniei, vom primi pensii de misionari , sau de intromisiune ca de, cu atatia oameni culti, inteligenti si destepti , te astepti la orice. Facaturi analfabete care prin dosul cuiva cu buzele tuguiate au acces la functii din care se pot realiza lucruri minunate si urat mirositoare.
  Poezii nu scrie ? Ca am o zi din aceea cu nostalgie somnoroasa de/mi pica capul pe masa. Scuzati cacofonia…

 2. LEGIONARUL says:

  ce urat vorbesti despre seful tau cel mare !!se poate?

 3. neacsu says:

  PROPUN STRANGEREA DE SEMNATURI PENTRU RETRAGEREA TRUPELOR ROMANESTI DIN TEATRELE DE OPERATII . Pe langa faptul ca se pierd bani se pierd si vieti omenesti. Batalioanele de mentinere a pacii pot fi trimise in misiunile ONU de unde s-ar intoarce fare victime , fara cjheltuieli suplimentare din partea statului roman si cu un castig suficient pentru cei ce pleaca acuma ca sa aibe cu ce-si plati ratele la banci .

 4. LEGIONARUL says:

  @NEACSU_DE ACORD DAR ATI UITAT SA MENTIONATI SI RETRAGEREA DIN NATO

 5. Piksulescu says:

  Aproape ca-mi dau lacrimile dupa asemenea discurs. Voua nu?! Si va mai dati patrioti!

 6. messerschmidt says:

  Se pare ca putzul gandirii acestui deosebit “exemplar” este prea adanc pentru noi cei multi din rezerva….

 7. altfel says:

  Asta minte linistit, stiind ca nimeni nu-l va intreba: “Pai daca spui ca cine intra in armata nu isi alege o meserie, ci isi asuma o misiune”, de ce vrei sa le calculezi soldele si pensiile ca si cand si-ar fi ales o meserie aducatoare de profit? De ce ai votat in Parlament pentru asa ceva?”. Facem pariu ca nu-l intreaba nimeni?

 8. lucius says:

  “Armata a dat ţării nu numai militari devotaţi, ci şi profesionişti de marcă, specialişti şi personalităţi care au avut o influenţă decisivă în procesul de modernizare a României ….” – el este exemplul cel mai bun, NU-I ASA??!!

 9. Covăsneanul says:

  Eu nu am prejudecăţi: Oprea este un slugoi demagog !

 10. Sufletel says:

  “Suntem pe un drum care a început cu ani în urmă, pe un drum pe care armata română l-a urmat cu maximă consecvenţă şi cu remarcabile rezultate”…….drumul distrugerii

 11. LEGIONARUL says:

  in general se zice ca orice organ nefolosit se atrofiaza in timp.asa si cu armata. de ce credeti ca americani inventeaza tot la 2-3 ani cate o noua amenintare si declanseaza cate un nou razboi? armata si tot ce-i legat de ea sa aibe de lucru.In ceea ce ne priveste ,se pare ca ne ajuta comandantul suprem prin politicile pe care le adopta in pla regional. de studiat ultimele reactii ale Ucrainei la ,,politica expansionista si agresiva ” dusa de Ro in ultimii 5 ani.problema este ca America intra numai in razboaie pe care sigur le castiga. la noi situatia e total pe dos!!!!

 12. Maxim says:

  Raspunsul il gasiti si in articolul de mai jos. Un fost partener de afaceri a lui Gaby ( “pe timpul cand era seful mafiei lui Nastase” – citez din Basescu- Opere alese”) il acuza de fals si ca este un mincinos ordinar, cerand daca are onoare ( de unde la Gaby onoare) “sa-si dea demisia” , solicitand si degradarea din cele patru stele de general la gradul de soldat! Acesta este Gaby Oprea. Armata este dezonorata avandu-l pe el ministru! Iata linkul cu pricina: http://www.cotidianul.ro/125656-Julian_Rosengren_Va_acuz_domnule_Gabriel_Oprea

 13. razasul says:

  buna dimineata, de ce nu acceptati faptul ca, si un ministru, fie el si al apararii, probabil mai bine nu era, poate copia de ici de colo niste fraze, si, incropeste un discurs care poate “emotiona” doar urechile si inimile “fraierilor”, ale dvs si ale noastre, sigur, nu, poate fi lasat sa se bucure, dar in intimitate si cu apropiatii care sigur, ii aseaza sub “buci” pernute sa nu faca bataturi si ii perie “uniforma justitiabila”, ca, a zis ca, el va merge in teatrele de operatii ale armatei cand va fi trimis in calitate de “justitiabil”, deci nu are uniforma militara, deci nu merge sa vada de buna voie ce ii fac subordonatii, cati si cum mai traiesc, ca nu si-i recunoaste, ii onoreaza cand se intorc saracii in tare in sicriu cand, le prezinta condoleante si scuze seci, care pentru ei nu mai au nici un fel de valoare, cu tot respectul dar, asta e…

 14. Badescu Constantin says:

  Apropo de UNAP! Parca este sub ancheta de ceva timp, ceva despre doctorate false, plata cu ora falsificata etc. Ce s-o mai intampla?

 15. sejc says:

  OPREA DEPASESTE ORICE PERSONAJ CONSTRUIT DE CARAGIALE.CEL MAI BINE E SA FIE TRATAT CU INDIFERENTA.

 16. Valentin says:

  @sejc
  Cum sa-i tratam cu indiferenta pe acesti politicieni parveniti si incapabili?Asta-i rezultatul celor 20 de ani de tratament cu indiferenta din partea noastra,a militarilor.Daca-i tratam altfel,nu ajungeam in situatia asta si eram considerati ,,parteneri reali de dialog social”in relatia cu actualii guvernanti.Asa am ajuns bataia de joc a tuturor!Daca,nici acum,dupa toate umilintele la care ne-au supus,noi nu dorim decat sa-i tratam cu indiferenta,este foatre grav.

 17. sejc says:

  @valentin.indiferenta fata de discursul lui si nu fata de atitudinea lui.din pacate avem si generali sadea-vezi badalan-care s-a transformat peste noapte din militar in lichea.