Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Din spusele lui Traian Igaş la Realitatea TV

Traian Igas - un profesionist care modernizează Poliţia Română

Invitat la o ediţie specială la postul Realitatea TV, ministrul Traian Igaş a făcut mai multe declaraţii. Astfel, Traian Igaş consideră că “unele avansări din structurile Ministerului de Interne au fost făcute doar pe pile”.

“Astăzi putem vedea în sistem poliţişti la 40 de ani chestori. Nu mi se pare normal să ajungi chestor la această vârstă. Termenele de avansare au fost scurtate”.

“Sunt chestori care din punctul meu de vedere au fost avansaţi la excepţional de două ori într-un an. Sunt din păcate  oameni care s-au obişnuit să intervină la diverse persoane. E un lucru de care eu nu am uzat. Sunt din păcate şi situaţii de acest gen am venit cu dorinţa să schimb lucrurile”, a declarat Traian Igaş,  ministrul de Interne.

“Până la sfârşitul lunii septembrie cei 10.000 de angajati care nu mai sunt în plată vor fi reorientaţi spre alte domenii. Vor beneficia de şomaj şi conversie profesioanală pentru cei care îşi doresc. O parte din posturi au fost vacantate prin pensionari, demisii. Aproximativ 5000-6000 de acum încolo vor fi disponibilizaţi”, a declarat Traian Igaş, ministrul de Interne.

Ministrul a precizat că toţi absolvenţii de anul acesta ai şcolilor de poliţie vor fi încadraţi în structurile operative, deoarece trebuie corectată situaţia înregistrată în ultimii ani, când au fost angajaţii mii de oameni din sursă externă, care nu erau familiarizaţi cu munca de poliţist şi au ajuns să muncească într-un birou.

Sursa: REALITATEA

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Din spusele lui Traian Igaş la Realitatea TV”

 1. tupak amaru says:

  daca acest individ a ajuns sa faca reforma MAI , putem pleca din Romania !
  cat despre reforma : vor fi diponibilizati putinii politisti adevarati , care mai ramasese prin sistem . este de ajuns sa urmaresti ce sefi de inspectorate au fost numiti in ultimii ani , pentru ati da seama ce se intampla in MAI .

 2. catana says:

  Chestorii sunt asimilati generalilor si au fost avansati de presedintele Romaniei.Oare basescu nu a vazut ce semneaza?Ai cui sunt cei cu pile?Dar despre generalii din categoria Ontanu ce parere au” incoruptibilii””de la putere?

 3. Altfel says:

  Cum vine asta: “Sunt chestori care din punctul meu de vedere au fost avansaţi la excepţional de două ori într-un an”?!? Adica, el nu stie sa verifice documentele si sa nu se exprime “din punctul lui de vedere”?!? Chiar nu inteleg ce o fi vrut sa spuna, dar ma incearca senzatia ca nici el nu stie ce a vrut sa spuna!

 4. Bure Bista says:

  @Altfel

  Lucrurile sunt simple. Se pregateste o “noaptea cutitelor lungi” iar o multime de chestori incomozi vor zbura.

  Tamplarul de la Interne deja le-a pus stampila tuturor ca urmare cine zboara e vezi doamne din cauza ca a fost avansat, promovat ilegal….

  Trebuie sa recunoastem ca e tari la comunicare cu masele portocalii…

 5. partizanul says:

  Ce pretentii aveti de la un fost bisnitar?

 6. Stelian P. says:

  Altfel
  Daca “din punctul lui de vedere” nu poate sa se exprime, atunci din punctul cui are voie sa o faca, astfel incit sa pricepi si tu ce stie tot satul ?

 7. Altfel says:

  Steliane,
  Nu ma mira intrebarea ta. Ma mira doar faptul ca inca te mai baga in tura “baietii”. Cand spui ca cineva a fost avansat de doua ori pe an, apoi ori a fost, ori n-a fost. Nu poate fi “din punctul tau de vedere”, ci dupa documente.
  Din punctul meu de vere, nu ma astept sa intelegi.

 8. Stelian P. says:

  Altfel
  Punctul tau ,vere, pe ce se bazeaza, pe documente sau pe presupuneri ?
  Cind spui ca sunt sau nu in tura pe ce te bazezi, pe documente sau vorbesti si tu sa iti faci planul ?

 9. ELENA says:

  @Stelian P
  Bine ati (re)venit din concediu!

 10. Lista Rusinii aradenilor:
  Alexandru Tonca – chestor de poliţie – adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române – a fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad;
  Aurel Mateuţ – şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara;
  Călin Bibart – prefectul – este originar din Târnova, cu generalul SRI Florian Coldea;
  Daniel Funeriu – Ministrul Educaţiei Naţionale – originar din Arad, stiti despre el ca nu are acreditate decat 11 clase in Romania;
  Eugeniu Pistru – secretar de stat – a fost tinichigiu şi şofer, după care a absolvit liceul şi facultatea la distanţă (ID) – a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor în ianuarie 2009;
  Florian Coldea – generalul primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al acestei instituţii. Este originar din comuna Târnova judeţul Arad. A absolvit un liceu industrial la Arad, a urmat un an la Politehnica din Timişoara şi a absolvit Academia Naţională de Informaţii la Bucureşti, devenind ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii;
  Gheorghe Falcă – 22.01.1967 la Brad, jud. Hunedoara – inginer, la primul copil i-a fost naş Traian Băsescu. Lider al Cultului adventist de ziua a şaptea din România. Are statut de inculpat pentru infracţiuni de corupţie de peste trei ani, fiind trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice;
  Gheorghe Handra – şeful Direcţiei Regionale al Poliţiei de Frontieră Arad;
  Gheorghe Seculici – campion la contracte pe bani publici in Arad;
  Ioan Dascălu – chestor de poliţie – promovat în această toamnă secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor – a fost coleg cu primarul Falcă la Institutul Politehnic din Timişoara şi a deţinut funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad în perioada 2005 – 2006;
  Iustin Arghir Cionca – deputat – fost chelner;
  Lucian Riviş Tipei – deputat – fost dresor de câini şi patron al unei firme de bodiguarzi – fiul liderului Cultului penticostal din România (fratele episcopului Pavel, șeful Cultului Penticostal din România);
  Marius Gancea – comisarul – şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Arad;
  Petru Nicolae Ioţcu – fost fochist – fost senator – preşedintele CJA ;
  Silviu Bian – preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală;
  Sorin Blejnar – rang de secretar de stat, cel mai puternic om din Ministerul Finanţelor – licenţiat în management în construcţii, transporturi şi telecomunicaţii la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest Timişoara şi în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept din Universitatea de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” din Bucureşti. – cercetat în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nr. 949/ P/2009 pentru implicare în contrabandă cu ţigări şi motorină. – vizat în dosarul DNA privind returnarea de TVA de 60 milioane euro;
  Traian Igaş – senator – ministrul Administraţiei şi Internelor – meserie tâmplar şi că s-a remarcat ca disk-jockey în localitatea natală Pecica. Şcoala generală a absolvit-o în comuna Cristian din judeţul Sibiu, unde se spune că a rămas repetent un an. A absolvit liceul în forma de învăţământ la distanţă şi cu mare dificultate, în jurul vârstei de 30 de ani, respectiv a început studiile la liceul din Pecica şi a trebuit să se transfere la un liceu din Nădlac pentru a le finaliza. A absolvit Facultatea de Drept în jurul vârstei de 40 de ani, tot la forma de învăţământ la distanţă (fără frecvenţă), obţinând note mediocre şi având o medie generală în jur de 8. Naş la un copil este Gheorghe Falcă.

 11. Stelian P. says:

  ELENA
  Multumesc de urari. Inca nu am revenit dar mai intru pe net ca sa nu-mi uit deprinderile. Revin cu totul abia in septembrie. Va doresc un concediu placut.

 12. partizanul says:

  Prea multa tevatura pentru Traian Igas, un neavenit, pus in fruntea unui minister de matroz, sub influenta bauturilor alcoolice. Parca era unul pe vremea lui Ceasca, pe la interne, Postelnicu. Cum se repeta istoria!!!!!! Lu’ asta o sa-i vina de hac subordonatii, e speriat si de umbra lui, poate se inspira de la Attila si isi da demisia cit este cald.