Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Diplomaţia americană aruncată în aer: cotidiane occidentale au publicat documente diplomatice americane obţinute de site-ul WikiLeaks

Site-ul Wikileaks a început duminică 28 noiembrie să publice 251.287 de documente trimise de diplomaţi americani la Washington, conţinând schimburi de informaţii confidenţiale sau secrete între 274 de ambasade, consulate sau misiuni diplomatice din întreaga lume şi Departamentul de Stat american. Telegramele vizează perioada 28 decembrie 1966 – 28 februarie 2010.

Dintre acestea, doar 15.652 de telegrame sunt clasate ca “secrete”.

Ţara la care s-au făcut cele mai multe referiri este Irakul (15.365), cele mai multe telegrame au fost trimise de la Ankara, capitala Turciei (7.918), iar de la biroul Secretarului de Stat au fost trimise 8.017 de documente, potrivit site-ului de informaţii.

Un număr total de 1.022 de documente publicate începând de duminică de Wikileaks.org conţin referiri la România, dintre care 830 provin de la ambasada SUA la Bucureşti. (clik aici)

mai departe

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Diplomaţia americană aruncată în aer: cotidiane occidentale au publicat documente diplomatice americane obţinute de site-ul WikiLeaks”

 1. Papa Oscar says:

  ,,The Romanian President is a primitive with communist habits, a raging alcoholic lacking any leadership skills. Incompetent in any position he hold in the past 20 years, he’s invaluable to the US external politics, having declared he would rather suck the big glow-worm than a few little ones. I’ll let you guess who’s the big one”( http://www.gandul.info/international/documentele-secrete-ale-sua-portretele-liderilor-lumii-silvio-berlusconi-incompetent-si-mandru-nicolas-sarkozy-imparatul-gol-benjamin-netanyahu-sarmant-dar-niciodata-nu-isi-tine-promisiunile-7758916).
  Despre panarama noastra niciun cuvant in infomondo.
  Poate traduce cineva asa …. mai pe romaneste, ca sa vedeti de ce este atat de nepretuita pentru amercani.

 2. Redactia says:

  Dl. Papa Oscar,

  Va rog sa va reganditi comentariul. Ati preluat un comentariu scris de un … pseudonim..

  Ce valoare poate avea?

  Asteptam un punct de vedere.

  Redactia

 3. Papa Oscar says:

  @Redactia

  Vă respect punctul de vedere cu privire la conţinutul anumitor texte postate. Nu fără anumite rezerve!
  Rezerve motivate de :
  — intâzierea de aproape 4 minute, cu care a fost afişat textul. Timp suficient pentru a ,,judeca” textul.
  — reacţia tardivă, aproape 6 ore(3.08pm–8.47pm), ceeace mă face să cred că cineva v-a ,,tras de atenţie”. De altfel acest este lucru vizibil in atitudinea faţă de anumite personaje care bântuie pe aici, care promovează şi pledează, discret dar perseverent, pentru o anumită politică socială, a unui anumit partid.
  — coincidenţă sau nu(cam bizar), după ora 20.00(RO), link-urle spre anumite pagini ale site-ului Wikileaks erau blocate!

  Nu doresc sa intru in polemică cu absolut nimeni.

  În consecinţă, până la aflarea ,,valorii comentariului” ROG să fie ELIMINAT textul afişat in data de ,,30 Noiembrie 2010 la 3:08 pm”.

  Am salvat textul postat şi am realizat captura de ecran , necesare pantru a stopa orice fel de comentariu.

  Tuturor ROMÂNILOR care rezistă şi mai au putere să ,,bântuie” pe aici

  O ZI BUNĂ!
  şi LA MULŢI ANI!

 4. Papa Oscar says:

  IARTĂ-MĂ ROMÂNIE!

  Am uitat să-ţi urez LA MULŢI ANI ROMÂNIE!

  NU-ŢI MERIŢI SOARTA!

  Nici un cuvânt lichelelor, de toate culorile, care întâmplător şi trecător, te conduc!

 5. Trifon Gruju says:

  @P.O.
  Nu prea inteleg problema cu minutele. Se asteapta cineva ca un moderator sa stea permanent cu ochii pe comentariile noastre ?

  In rest subscriu. LA MULTI ANI !

  Mai povestesc un moment din Bosnia, dec 2007, cand un comandant a ales sa finalizeze o misiune in 24 de ore, cand pentru ea au fost alocate 5 zile. Pentru ca incercam din rasputeri sa prindem “valul” iar acel comandant a crezut ca demonstreaza ceva, mergand acasa cu o victorie de acest gen, a invitat personal strain din Comandamentul SFOR si Combat Camera de la SFOR INFORMER. In final, un ofiter superior francez, vazand modul extenuant in care se lucra mi-a facut o declaratie: “Voi aveti o trupa extraordinara, dar nu are cine sa o conduca.” .

 6. rdancuta says:

  Dl Papa Oscar,

  Noi v-am invitat pe toti comentatorii la o dezbatere “civilizată, argumentată bazată pe respect”. Si credem in continuare in acest deziderat. Cand nu o sa mai fie respectat o sa oprim sectiunea comentarii, cum de altfel procedeaza si alte stie-uri de informare. Ca urmare sa nu va mire timpul de reactie. Pur si simplu sectiunea comentarii e un loc “la dispozitia” cititorilor. Noi mai moderam limbajul cand acesta o ia razna. Asa ca va rugam sa va cautati … argumentele singur sa nu vi le ceara nimeni. In rest argumentele dvs tin de partea tehnica. Doar vedeti ce link “elegant” ne-ati postat!

  Toate cele bune.

  LA MULTI ANI ROMANIA!

  Redactia

 7. Bure Bista says:

  Dragul meu Trifon,

  O sa-mi permit sa te parafrazez:

  septembrie 1916: Dupa caderea rapida a Turtucaiei, corespondenti de razboi germani au vizitat fortificatiile din zona afirmand: “si niste femei ar fi trebuit sa reziste aici”

  decembrie 1916: gl.(fr.) Betrhelot: ” sunteti magnific dezorganizati”

  gl (ge) Makensen, acelasi razboi: “trupa romana e de mare calitate dar din pacate e slab comandata”.

  intrebare: 2007 nu e cumva 1997?

 8. Marlon Juvet says:

  Eu astept in continuare documentele ambasadei de la Bucuresti.