Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Director în cadrul Centrului de Cercetări ştiinţifice Medico-Militare al MApN: “fals în declaraţii” şi “conflict de interese”

Victor Voicu, director în cadrul Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare al Ministerului Apararii, este acuzat de  Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de “conflict de interese” şi “fals în declaraţii”.

“Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură penală şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în cazul lui VOICU VICTOR, Director în cadrul Centrului de Cercetări ştiinţifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naţionale”, se arată în comunicatul ANI.

“VOICU VICTOR a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în perioada exercitării funcţiei de conducere, a semnat trei contracte de prestări servicii încheiate de Centrul de Cercetări ştiinţifice Medico-Militare al Ministerului Apărării Naţionale cu o societate comercială la care soţia sa deţine calitatea de acţionar şi funcţia de cenzor, îndeplinind, astfel, acte prin care s-au realizat, direct, foloase materiale pentru soţia sa”.

În baza celor trei contracte încheiate, societatea comercială a încasat suma totală de 52.960 Lei.

Astfel, VOICU VICTOR a încălcat prevederile art. 301, alin. (1) din Noul Cod Penal al României, potrivit cărora conflictul de interese reprezintă „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său […]”.

De asemenea, întrucât acesta nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2011 şi 2012 contractele încheiate de Centrul de Cercetări ştiinţifice Medico-Militare cu societatea comercială la care soţia sa deţine calitatea de acţionar şi funcţia de cenzor, au rezultat şi indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de “fals în declaraţii”, prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 din Noul Cod Penal al României, potrivit cărora constituie fals în declaraţii „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe”.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, Bucureşti, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către VOICU VICTOR a infracţiunii de “conflict de interese”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Noul Cod Penal al României, şi a infracţiunii de “fals în declaraţii”, prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 din Noul Cod Penal al României.

Victor Voicu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere  în exercitarea dreptului la apărare.

 

Sursa: comunicat ANI

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Director în cadrul Centrului de Cercetări ştiinţifice Medico-Militare al MApN: “fals în declaraţii” şi “conflict de interese””

 1. Din pacate says:

  Numai hoti politruci numiti sefi la la MAN

 2. anonim says:

  Cestiunile cu fals in declaratii si conflicte de interese parca le-am mai vazut noi .Parca am mai vazut filmul cu unii samsari de case luxoase primite de-a moca de la stat si revandute.

 3. Vali Rupea says:

  Si au cazut doar cei mai fraieri.

 4. szilard says:

  Sa vezi declaratie stiintifico(medicalo)-fantastica : Basescu prim-ministru, cred ca a baut prea mult(bine ca e si bolnav din nastere, fiind un accident genetic)…

 5. szilard says:

  Iar Pontea si-a retezat craca de sub el prin despartirea de Antonescu, Pontea fiind un urmas la fel cu parintii lui : Bombonel si Prostanacul… Pontea-plagiator(adica a copiat la doctorate-am copiat si eu in facultate dar NU LA DOCTORATE), fara creier(doar infometat si uimit si el insusi ce sus a ajuns), deci un alt prostanac mai ceva ca GEOANA(care a realizat ceva).

 6. szilard says:

  Accident genetic insemnind cind o gena avrut sa treaca strada(in lumea lor), si unul nu i-a acordat prioritate, si asa asa a iesit un bebe…!?

 7. VALICA says:

  La spitalul Militar Central se întâmplă lucruri care sunt de contestat. Concursul organizat pentru conducerea instituției medicale s-a lăsat cu plângeri penale și contestații.
  Scandal după examenul de director la spitalul Militar Central.Foarte des, conducerea Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” este schimbată după placul fiecărui ministru al Apărării, scrie Expres Magazin.
  În cadrul acestei instituții a fost înființat “Serviciul de asistență medicală spitalicească pentru misiuni operative”. Astfel, s-a asigurat asistență medicală pentru Președintele României, Președintele Senatului, Președintele Camerei Deputaților și pentru Prim-ministrul Guvernului României. Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila“ a primit din partea președintelui Traian Băsescu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Mare Ofiter.
  Directorii se schimbă cu o rapiditate extremă
  Colonelul medic Florentina Ioniţă, şef secţie Gastroenterologie, a preluat, în această lună, conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central, notează sursa citată, ocazie cu care ministrul Apărării Naţionale a asigurat noua conducere că programele de modernizare şi lista de priorităţi vor fi în continuare în atenţia sa.
  Există o problemă gravă în urma obținerii acestei funcții. Colonel doctor Laurențiu Ene acuză nereguli privind organizarea și desfășurarea concursului, acesta fiind cel care a ieșit pe locul al doilea.
  Expres Magazin a prezentat acuzațiile aduse de Laurențiu Ene:
  “- Unele dintre elementele anunțului privind organizarea concursului pentru ocuparea funcției de comandat , director general, al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila, postat pe pagina de internet a spitalului sunt neconforme atât prevederilor Anexei nr.1 la Ordinul ministrului apărării naționale nr. M.129/2009, cu modificările și completările ulterioare cât și “Regulilor…” înregistrate cu anexă la nr.A7251 din 18.12.2013.
  – “Regulile…” înregistrate ca anexă la nr. A7251 din 18.12.2013 și înmânate tuturor candidaților nu conțin modalități de contestare a rezultatului final al concursului .
  – Cu toate că pe parcursul desfășurării concursului m-am adresat în repetate rânduri către diferite foruri aducând în discuție faptul că domnul General de brigade prof.dr.Mischianu Dan Liviu Dorel se află din punct de vedere etic, moral și deontologic în conflict de interese și incompatibilitate față de propria-mi persoană cât și de ceilalți candidați, nu au fost luate măsurile necesare să fie schimbat din cadrul comisiei de concurs.
  De asemenea , prin contestații repetate am formulat mai multe inadvertențe ,/incidente apărute pe timpul desfășurării concursului, răspunsurile formulate la acestea de diferite foruri/persoane cu funcții de răspundere fiind în mod systematic de negare sau încercare de diminuare a importanței acestora în rezultatul final al concursului.
  – Din perspectiva celor supuse atenției prin prezentarea contestației, vă adresez rugămintea de a analiza toate aspectele mai sus relatate și de a vă pronunța în acest sensul anulării în întregul său a concursului pentru ocuparea funcției de commandant , director general, al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila.
  – Solicitări similare prezentei au fost înmânate și președintelui Comisiei de concurs precum și șefului Direcției Medicale.
  – Prezenta contestație se constituie și are valoare juridică de plângere penală prealabilă”, arată sursa menționată.

 8. tot din pacate says:

  De unde știi ma desteptule tu ca prof Voicu a fost politruc ?? Nu cumva hoțul strigă hoții ?

 9. Atat says:

  Ohoo inca ce politruc..

 10. geo says:

  Nu numai la spitalul Militar Central se întâmplă lucruri care sunt de contestat. Sunt anumite persoane care au plecat pe la posturi in strainatate fara concurs sau mai grav au picat la au concurs iar apoi au fost direct numiti pe anumite posturi remunerate cu mii de euro pe luna si chiar li s-au mai si prelungit mandatele.Si mai mult dupa ce au fost trimisi sa reprezinte tara li se permite sa-si ia apoi concediu fara plata cativa ani sau sa-si dea demisia din armata. Intrebarea este pentru ce au mai fost trimisi daca apoi statul nu poate beneficia de ‘experienta si cunostintele dobandite’?

 11. gabi says:

  Culmea imposturii ar putea fi ocupata de exercitarea unor functii de sef operatiuni PSY de catre un ofiter de radiolocatii care nu a fost, nu este si nu va fi niciodata psiholog ! ceea ce nu inseamna ca, in rezerva fiind, nu a reusit sa fie ( sau sa creada el ca este) consilier juridic ! Periculoase metehne ale MApN……