Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Directorul EUROPOL avertizează că a crescut numărul bandelor criminale ce provin din România

europol., foto prosocertalkDirectorul Europol, Rob Wainwright, a declarat pentru Daily Express că “bande criminale provenind din România au drept ţinte oraşe  europene, unde se deplaseaza cu ajutorul unor curse low-cost pentru a comite diverse infracţiuni, cum ar fi furtul din buzunare sau furtul din bancomate cu ajutorul cardurilor clonate.

La scurtă vreme după comiterea infracţiunilor, hoţii revin acasă, tot cu ajutorul unor curse low-cost, taman la ora ceaiului”, a spus Rob Wainwright.În acest context, poliţiştilor locali le este foarte greu să îi poată prinde.

Directorul Europol a declarat că 90% din furturile de acest fel sunt săvârşite de români şi bulgari.
Europol a identificat 240 de bande de crimă organizată din România, ceea ce reprezintă 6,7 la sută din totalul de reţele de crimă organizată, active în Europa.

“Ne confruntăm cu fenomenul de călătorie în scopuri criminale, ce a devenit mai răspândit în ultimii trei – patru ani. Bande din Lituania, Polonia, România, operează în oraşe din peste 20 de ţări europene”, a mai spus Rob Wainwright.Prin urmare, cooperarea dintre poliţiile statelor europene este “vitală” în încercarea de stopare a “valului de crime easy jet”.

Sursa: Daily Express

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Directorul EUROPOL avertizează că a crescut numărul bandelor criminale ce provin din România”

  1. Plagiatorul says:

    Dar bandele din vest care praduiesc bogatiile naturale ale coloniei ROmanistan nu le vedeti?

  2. anonim says:

    1. Nu mai amestecati lucrurile. Chestia cu bandele e reala.
    2. Cine-i impiedica pe cei din tarile dezvoltate sa-i pedepseasca aspru pe banditi si criminali?
    3. Cine-i impiedica sa le dea sute de ani de puscarie grea? De ce noi cei corecti trebuie sa fim tot timpul vinovati de toate relele iar infractorii si cocalarii sa-si rada in barba?