Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Directorul FBI critică decizia administraţiei de a închide Guantanamo

Directorul FBI, Robert Mueller, a criticat proiectul preşedintelui Barack Obama de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo.
Acesta a avertizat, în cadrul unei audieri în faţa unei comisii a Camerei Reprezentanţilor, că există riscul ca foştii deţinuţi de la Guantanamo să comită acte de terorism în cazul transferului lor în Statele Unite.

“Deţinuţii de la Guantanamo reprezintă un pericol, chiar dacă sunt transferaţi în închisori de maximă securitate, având puţine şanse de a scăpa”.

“În prezent există indivizi în închisorile americane (…) care îşi conduc reţelele din spatele zidurilor”.

Preşedintele american a promis că va închide centrul de detenţie până în ianuarie 2010, dar Senatul american a refuzat pe 20 mai alocarea de fonduri în acest sens.
Pe de altă parte, democraţii au cerut administraţiei elaborarea unui plan clar înainte de alocarea banilor.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.