Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Directorul SRI despre decizia de a găzdui elemente ale scutului antirachetă

Directorul SRI, George Cristian Maior, a afirmat, într-un interviu acordat la  Radio România Actualităţi,  că “ameninţările la adresa securităţii s-au schimbat, responsabilii în domeniu fiind puşi în situaţia de a formula răspunsuri adecvate altor ameninţări, decât cele clasice”.

Întrebat dacă România s-ar putea confrunta cu ameninţări teroriste până în 2015, când ar urma să devină operaţionale elemente ale scutului antirachetă, care vor fi amplasate pe teritoriul naţional, George Cristian Maior a apreciat că “ţara noastră nu se situează în afara sferei de riscuri şi ameninţări, cu care se confruntă şi alte state ale Alianţei Nord-Atlantice, fie că găzduieşte sau nu scutul american”.

Sursa: RADOR

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.