Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Directorul SRI, George Maior – despre ameninţările teroriste

Directorul SRI, George Maior, a fost audiat, pe 18 septembrie,în comisia parlamentară de specialitate, în legătură cu activitatea Serviciului Român de Informaţii pe anul 2011.
Acesta a precizat la final, că “ameninţarea teroristă este în creştere, instituţia concentrându-se pe acest fenomen mai mult decât în alţi ani”.

“Din punct de vedere al ameninţării teroriste, am menţionat către Comisie că această ameninţare este în creştere datorită unor factori pe care i-am explicitat în cadrul Comisiei şi că ne concentrăm mai mult decât în alţi ani pe acest fenomen. Nu e vorba despre o ameninţare directă sau iminentă, dar este o ameninţare în creştere şi aţi văzut evoluţii în Europa şi chiar în ţări vecine legate de fenomenul terorist care ne îngrijorează şi pe noi “, a spus Maior, într-o declaraţie la finalul audierii.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “Directorul SRI, George Maior – despre ameninţările teroriste”

 1. gheo says:

  Problema este ca, orice nu se intampla “acum”, nu inseamna ca nu este in “pregatire” asteptand un moment favorabil sau o motivatie, de altfel este destul de veche zicala “cand te culci pe o ureche … “, … cine ar fi crezut in urma cu … 25 de ani ca … “planurile cincinale” isi vor inceta existenta in urmatorii ani ? … s.a.m.d. …, pare o diferenta mare intre “una si alta” dar, viitorul este extraordinar de imprevizibil, istoria o dovedeste daca depui putin efort sa o studiezi.

 2. indisciplinatu says:

  ,,,Si domnul asta, maior…s-a nascut “talent” in curtea psd-ului si a “murit speranta” in curtea cotroceniului….
  Daca bugetele sri.sts…sie ar servi scopului pentru care au fost create as dormi linistit insa stau si ma intreb daca nu cumva astia mai mult ne tin pe noi sub observatie decat pe asa zisii atentatori deb aici sau de aiurea,..s-a demonstrat ca atacurile de la 11.09.2001 au fost “regizate’ de nu se stie cine servind ca pretext pt. afghanistan.
  Gogoasa asta cu terorismul transfrontalier si mai nu stiu cum eu nu o inghit, dixit!!!

 3. vasile says:

  FOSTII PENSIONARI MILITARI, ACTUALI SI VIITORI SIMPLI CIVILI, SE TEM DE ATACURILE GUVERNATORULUI COLONIEI ROMANIA, CARE LE-A DESFIINTAT LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT , ASA CUM NU S-A INTAMPLAT NICI CU CALAMITATILE NATURALE . DE REST NU MAI ARE ROST , DEOARECE NIMIC NU ESTE MAI LETAL DECAT LOVITURA PROPRIULUI PRESEDINTE SI PRIM MINISTRU CARE NU AU MAI CONTENIT CU ATACURILE PRIVIND “PENSIILE NESIMTITE ALE MILITARILOR”.

 4. mos martin says:

  @vasile. Vasilica, tu ai ceva cu pensiile, cu prezidentul si cu premierul.Daca esti militar rezervist ar trebui sa ai onoare si demnitate militara si sa recunosti ca fostul premier Emil Boc s-a referit la pensiile cu adevarat nesimtite, adica alea masluite, smecherite cum se mai spune, deci pensiile care in dec 2010 depaseau cu mult pensia unui general -comandant al Armatei( o simpla trecere in revista a tabelelor publicate de M ApN ar fi edificatoare pentru un om cu capul pe umeri). Niciodata fostul premier sau actualul prezident nu s-au referit la pensiile normale ale militarilor ca fiind nesimtite( un colonel spre ex cu o pensie de cca 1000-1500 euro nu poate fi considerat ca are pensie nesimtita;un colonel tanar , pensionat la varsta de 47-48 ani cu o pensie de 12.000 lei sau mai mare …e cam putreda situatia….si nu in Danemarca). Nenorocirea este ca se amesteca permanent marfa cu ambalajul si foarte multi apara interesele smecherilor care si-au facut loc si in Armie iar cei corecti au numai de pierdut. Nu am auzit pe la talk-show-uri decat foarte rar sa fie aduse in prim plan adevaratele pensii nesimtite -civile si militare, adevaratele venituri bugetare uluitoare ale nultor profitori, toti se fac ca nu stiu despre ce e vorba…..atata ipocrizie coane Fanica…..mai rar….

 5. iceparu says:

  Neica Martin,dar de faptul ca un colonel ,fost seful apararii aa intr-o armata de arme intrunite ce s-a pensionat fortat de restructurarea impusa de admiterea in nato ca are o pensie in plata mai mica decat a unui maistru militar de radiolocatie ce zici? Maistru militar principal,arma radiolocatie cu pensie de 3800 lei ,pensionat la 50 ani. Colonel pensionat la 47-48 ani cu pensie de 12.000 lei si mai mare? Visezi.Spre stiinta ta ,Dobritoiu are pensia sub 3000 lei,deci mai mica decat a unui maistru miltar de radiolocatie ,mai mica decat a unui mecanic de bord aviatie nenavigant,sau egala cu a unui subofiter din structura sigurantei militare.Pai nu degeaba mister prezident asa cum iti place tie sa-i spui lui Basescu a afirmat ca baza armatei o reprezinta subofiterii=maistrii militari.Iti recomand sa te stergi la gura.Pa.

 6. karadeniz says:

  @ moș martin
  Probablil că la acele pensii s-o fi referit fostul premier și președintele. Doar că atunci când au trecut la fapte au bărbierit pensile altora. De patru ani de când e la modă subiectul pensiilor militare nu s-a prezentat nici o pensie șmecherită, măsluită, cu date concrete care să arate cum s-a ajuns la așa ceva. Și după recalculare au rămas pensii de peste 10.000 de lei, doar ca acum ele nu mai sunt nesimțite. Se știe că aceste pensii sunt ale acelor militari care au activat diferite perioade prin justiție ori alte structuri bine plătite și că aceștia pot opta fie pentru pensie militară, pentru ei e încă valabilă legea 164, fie pentru pensie de magistrat.

 7. mos martin says:

  @iceparu, karadenitz.Total de acord cu domniile voastre in ceea e priveste pensiile unor mm si subof din anumite structuri.Problema nu este in privinta cuantumului acestora(in general nu cred ca depasesc 900-1000 euro) ci deranjant este faptul ca ofiteri superiori, cu functii de raspundere au ajuns sa aiba pensii mai mici decat acestia, anormal. Cta priveste pensia actualului ministru al apararii nu ma pronunt, nu am date suficiente dar nu cred ca poate avea sub 3000 lei, cred ca aveti informatii eronate.Pensiile de peste 9000-10.000 lei, dupa L164 nu sunt ale unor magistrati(consultati tabelele publicate de MAp N acum 2 ani si va veti convinge), ele fiind rodul specularii unor multiple amendamente la L164 de care au profitat doar unii baieti destepti si astfel s-a dat apa la moara pentru revizuire/recalculare/re/re…..din care au avut de pierdut din pacate si multi rezervisti corecti, victime colaterale.De ce nu s-a prezentat nici o pensie smecherita, masluita, cu date concrete? Dragii mosului, traim in Romania…..cred ca glumiti sau ocoliti cu prudenta adevarata fata a adevarului…..De fiecare data cand a fost dezbatuta tema pe la antenele spalatoare de creiere au fost aduse in prim plan niste cazuri aparte, in general fara legatura cu subiectul….cu aparitii fulgurante ale celor care se arunca de pe la balcoane(in loc sa cante serenade)..sau ameninta ca se arunca de pe stalpii infamiei…..etc….cei intrebati asupra cuantumului pensioarei au raspuns in 2-3 peri/meri, ocolind cu dibacie si subiectul nu si predicatul(la care se pricep de minune), o simpla trecere in revista a pensiilor de peste 9000 lei dupa L1649probabil cateva sute) , fara grad, nume, prenume , adresa dar cu varsta pensionarii, total ani efectivi in activitate in MApN, functiile avute de-a lungul carierei si s-ar face lumina….s-r vedea Luminitza de la capatul tunelului…..nu mai tot bateti toba cu magistratii…ca nu tine…..solicitati sa fie prezentate datele enumerate mai sus macar pentru cei cu pensii de peste 12.000.lei pe L164 si prezentati si algoritmul de calcul….(cu alte cuvinte pensia detinuta de onorabil in dec 2010 si apoi pensia onorabilului calculata cu L164….fara amendamentele smecheresti) si veti avea surprize…surprize……La treaba dragii mosului…….cu alte cuvinte La munca…..nu la intins mana….si..multe succese(uri!)

 8. karadeniz says:

  @moș martin
  Se pot spune multe povești, ce par adesa credibile, dar dacă apelezi la textul legii și la aritmetică aceste basme se devoalează ușor.
  HG 1188 din 27. 11. 2001pentru aprobarea Normelor metodologice privind recalcularea pensiilor militare de stat.
  ”Art. 3 Solda lunară brută ca bază pentru efectuarea recalcularii pensiilor militare de stat se determina potrivit Legii nr. 138/1999 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului militar din institutiile publice de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și acordarea unor drepturi salariale personalului civil din aceste instituții, cu modificarile și completarile ulterioare, pe baza urmatoarelor date:
  a) solda de grad corespunzatoare ultimului grad militar avut la data trecerii în rezervă;
  b) solda de funcție la maximum prevăzută pentru gradul militar avut la data trecerii îin rezervă;
  c) gradațiile acordate în raport cu gradul militar avut la data trecerii in rezervă, după cum urmează:
  d) indemnizația de dispozitiv.
  Art. 8(1) Cuantumul pensiei militare de stat, recalculată potrivit prezentelor norme metodologice, împreună cu sporul prevăzut la art. 11 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, nu poate fi mai mare decât baza de calcul folosită la recalcularea pensiei.”
  După cum se observă legea nu permitea așazisele mânării, indiferent ce ți-ai fi băgat la solda ultimei luni, conceniu neefectuat, spor de zbor interplanetar, al 13,14- n șpelea salariu, etc, solda lunară brută ca bază de calcul era compusă din solda de grad, maxim general cu 4 stele, solda de funcție, maxim șef SMG, gradațiile, maxim 7 și indemnizația de dispozitiv. Deci puțini ar fi putut trece cu câteva milioane peste pensia unui șef SMG, care era la nivel de 5-6000 lei .
  Concluzia este că pensile mai mari de această valoare aparțin fie celor care au lucrat în justiție și care puteau avea astfel salariu de funcție mult mai mare ca șeful SMG( intrau în sistemul de pensii militare care pleca de la cel mult 64% din solda lunară brută față de 80% la magistrați, pentru că aici cu soldade grad și meritul militar puteau merge pînă la 120% din solda lunară brută) fie în alte structuri bugetare ce le asigurau salarii mult mai mari decât solda șefului SMG( cum e acum generalul Cătălin Zisu preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administrăţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale).
  Dacă vreți să vedeți cât de corectă este L.119 întrebați-i pe militarii actuali și explicați-le de ce, pensionații la 55 de ani, pe L119, au stagiu complet de cotizare de 20 de ani iar ei, care vor ieși la 60 de ani pe L. 263 vor avea stagiu complet de cotizare de 30 de ani. Deci pentru 5 ani de muncă în plus apare un decalaj de 10 ani la stagiu complet de cotizare în loc de 5 cât ar fi fost normal , logic și proporțional.

 9. mos alecu says:

  Nu sint sanse de a-i lamuri cum este treaba cu “minarirea” pensiilor pe L.164 …
  Oamenii sint “cuplati”pe chestia asta , multi dintre ei habar nu au despre “ce si cum” cu L.164 , au prins din zbor ideea cu “minariile” care s-ar fi facut pe L.164 … si-i dau inainte cu “textele”…

  Pentru unele categorii de pensionari militari
  – cum sunt MAGISTRATIIi militari, cadrele
  militare trecute în rezerva din pozitia „DETASAT
  sa îndeplineasca functii în afara Ministerului
  Apararii”, cadrele militare care la data trecerii
  în rezerva îndeplineau FUNCTII DE DEMNITATE PUBLICA -, actualizarea pensiilor este mai complexa
  si nu poate fi efectuata în sistem
  automat, întrucât la data trecerii în rezerva,
  IN LOC DE solda de functie, ca element al bazei
  de calcul a pensiei, aceste cadre AU BENEFICIAT,
  dupa caz, de INDEMNIZATIE de încadrare bruta
  lunara, SALARIU DE BAZA al functiei îndeplinite
  sau de INDEMNIZATIE DE DEMNITAR.

  ://www.presamil.ro/OM/2008/46/ziar%2046.pdf

  pagina 17

 10. mos martin says:

  Mos Alecule, lasa-i pe magistrati in buna pace, ei deocamdata sunt stat in stat( lucru cam anormal fireste)dar explica-ne si noua de ce cei detasati in afara MApN (deci in locuri caldute, fara alarme, aplicatii, exercitii, servicii de garda si de garnizoana etc deci trai nineaca) au beneficiat la trecerea in rezerva pe L164 de indemnizatia de incadrare bruta etc…..? Sunt ei cu merite total deosebite? Castigat-au ei razboaie ? Participat-au ei la campanii militare si noi nu stim? Excelenta, lamureste-ne! Si mai explica-ne coane Alecu( ca asa cum le zici si le stii dumneata mai rar) cum au rezultat totusi (dupa L164 nemanarita!) pensiile alea grase si sanatoase tun! de peste 9000 lei ! Asta in conditiile in care chiar onorabilul confrate karadenitz spunea mai sus: ” Deci putini ar fi putut trece cu cateva milioane peste pensia unui sef SMG care era la nivel de 5000-6000 lei” Si atunci nea Alecule…..de unde 12.000 lei, deci dublul pensiei sefului SMG? Am dat doar un posibil exemplu…..

 11. mos alecu says:

  De la “Pentru unele categorii de pensionari militari…” afirmatiile nu sint ale mele ; sint ale saptaminalului Obsevatorul Militar .

  La : “… lasa-i pe magistrati in buna pace, ei deocamdata sunt stat … ” .
  Magistratii care au lucrat in MApN (magistrati militari) , si care au optat pentru pensia militara de stat (aveau posibilitatea sa opteze pentru pensia de magistrat calculata ca la cei din civilie) … nu sint stat in stat … erau PENSIONARI MILITARI carora li se calcula pensia pe L.164 , dar , ca solda de functie aveau salariul de magistrat (foarte mare , care era platit de Ministerul Justitiei) …

  La : “…de ce cei detasati in afara MApN …au beneficiat la trecerea in rezerva pe L164 de indemnizatia de incadrare bruta etc…..? ” .
  Pentru ca asa prevedea L.164 ; fara a fi “minarite” prevederile ei …
  Că L.164 ar fi trebuit sa se refere numai la “militarii-militari” , adica sa se aplice numai pentru perioadele in care un “impricinat” a lucrat in unitati miltare (ale MApN) … este alta poveste .
  Dar pensiile acelor “cetateni” au fost calculate fara MINARELI ; aplicindu-se strict/corect prevederile L.164.

  La : “…cum au rezultat totusi (dupa L164 nemanarita!) pensiile alea grase si sanatoase tun! de peste 9000 lei…”
  Uite-asa ! Salariile/indemnizatiile (substituientii soldelor de functie ale militarilor) primite de respectivii erau imense fata de (inclusiv) solda de functie a Sefului SMG .

  La : “Si atunci …..de unde 12.000 lei, deci dublul pensiei sefului SMG?”
  A se vedea paragraful anterior . Din salarii/indemnizatii duble fata de solda de functie a Sefului SMG .

  La : “Am dat doar un posibil exemplu…..”
  Avind in vedere prevederile L.164 insiruirea de supozitii prezentata nu este nici EXEMPLU , cu atit mai putin … EXEMPLU POSIBIL .
  Este , intr-adevar , un EXEMPLU de NECUNOASTERE a L.164 … In nici un caz nu este un exemplu/dovada de “minareala” a acelor prevederi .

 12. LoremIpsum says:

  @iceparu
  Cum vezi tu rezolvarea la problema asta ca un maistru militar sa nu aiba o pensie mai mare decat a unui colonel?
  Sa nu se mai foloseasca un criteriu comun pentru toti militarii si sa se faca separat pe categorii astfel pentru ofiteri indiferent de vechime, conditii, etc. suma rezultata sa fie mai mare decat o oricarui maistru militar ?
  Sa se plafoneze limita maxima de pensie la maistrii militari astfel incat cea mai mare pensie a maistrilor sa fie mai mica decat cea mai mica pensie din cadrul corpului ofiterilor cum se face in acest moment cu salarizarea ?
  Am vazut in tabelele cu pensiile militare ca una dintre cele mai mici pensii de colonel este de 967 RON, propui ca cea mai mare pensie de maistru militar indiferent de vechime, varsta, etc. sa fie sub valoarea asta ?
  De ce sa nu largim un pic baza de comparatii si sa ne uitam la alt exemplu din tabele un locotenent iesit la pensie la varsta de 25 de ani are o pensie de 1717 RON mai mare decat a multor colonei cu astia cum sa procedam ?
  Orice propunere este bine venita.
  Nu functiile primesc pensii ci oamenii care le ocupa iar cuantumul lor se face in baza unor criterii stabilita in lege.

 13. mos martin says:

  @mos alecu. Multumesc pentru raspunsul civilizat si cat de cat la obiect. Oricum, citind eu printre randuri mi-am dat seama ca in spatele pensiilor manarite nu sta simpla L164/2001 de care au beneficiat cei mai multi rezervisti-corecti. In spatele acelor pensii grase si laptoase stau zecile de amendamente pe care recunosc ca nu le cunosc , ele nu au fost scoase pe tapet ci pastrate cu mare grija pentru baietii destepti. Exemplul dat de domnia voastra cu unii militari, incadrati la alte ministere cu solde de functii enorme fata de seful SMG(personal nu prea as crede in acele solde fff mari) si de care au beneficiat la pensionare ,arata ca pentru beneficiarii acelor pensii s-a aplicat un fel de struto-camila(au fost aplicate prevederile L164 pe algoritmul legilor pensionarii din civilie si a iesit ce a iesit). In mod normal, L164 nu permitea aceste inginerii/aranjamente dar probabil ca unele amendamente ale L164 au permis asa ceva, cu specularea cvasi legala desigur. Si in mod sigur, sunt si alte manareli pe care e greu sa le deslusim. Ceea ce uimeste este pasivitatea atat a institutiilor abilitate sa drega busuiocul cu aceste manareli cat si pasivitatea rezervistilor corecti care apara cu indarjire si elan patriotic smenul, manareala si smecheriile altora.

 14. mos alecu says:

  Repet :
  Textul prezentat din Observatorul Militar este raspunsul dat de specialisti din (fosta) Sectia Pensii Militare/Directia Financiar Contabila/MApN . Nefiind vorba despre simpli comentatori , spusele acestor specialisti nu lasa loc de intelegeri diferite . Daca veti citi intregul text (din care am redat acel extras) veti intelege si alte aspecte ale fenomenului .
  La : “…zecile de amendamente pe care recunosc ca nu le cunosc …” . Nu este nici o rusine ca nu le cunoasteti , mai ales ca NU EXISTA “amendamente la L.164″ care sa nu fi fost “scoase pe tapet” .

 15. plano10 says:

  Manariile au fost promovate nu atat prin modificarile la L 164/2001 cat prin cele aduse la HG 1188/200,1 de aplicare a legii.

 16. Ionel N. says:

  plano 10
  Pana acum , acuzai L164/2001 cum ca aceasta este plina de smecherii si de aceste smecherii au beneficiat numai “baietii destapti”! Acum vad ca nuantezi: nu legea 164 este vinovata de aparitia pensiilor mai mari decat cea a sefului smg ci hotararea de aplicare a acestei legi! Numai la noi un HG poate modifica o lege in continutul ei! Acesta este respectul pe care il acordam noi legilor…..Daca imi aduc bine aminte si HG 735/2010 modifica ceva din L119/2010.Altfel cred ca,nu era (HG-ul) suspendat de Curtea Suprema! Si erau destui pe care modificarile legilor prin HG-urile de punere in aplicare nu ii deranjau-le considerau normale.
  Pai este normal Domnul Plano 10?

 17. mos alecu says:

  Bla , bla , bla …

  Desi aveam asteptari mai mari … sa recapitulam :
  – se zice ca L.164 a fost “bruiata” si a permis efectuarea de multiple si grave “minarii” (de genul incadrarii pe functii superioare (prevazute cu indemnizatie de comanda) , acordarea soldei de merit … toate acestea fiind facute in mod preferential/discretionar ;
  – aceste “minarii”au condus la aparitia unor pensii foarte mari si nemeritate ;
  – aceste “minarii”” nu au fost posibile prin modificari ale L.164 (pot fi prezentate acele modificari ?) ;
  – aceste minarii au fost posibile/generate de prevederile HG 1188/2001 ;
  – HG 1188/2001 spune : ” Art. 1. – Pensiile militare de stat stabilite conform legislatiei anterioare intrãrii în vigoare a Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, denumitã în continuare lege, se recalculeazã, în baza art. 79 din lege, potrivit prezentelor norme metodologice.”
  – deci HG 1188/2001 (cit si altele care i-au adus niste modificari/completari) se refera numai , si numai , la RECALCULAREA PENSIILOR aflate deja in plata la data aparitiei L.164 .

  Intreb si eu :
  – cum mama dracului puteau fi “minarite” conditiile de pensionare pentru pensiile aflate deja in plata ? Il rechemau in activitate (cu un an in urma) si-i dadeau solda de merit si indemnizatie de comanda … apoi il pensionau cu noile conditii , si pe urma le recalculau pensia in baza HG.1188/2001 ?
  – cum mama dracului puteau fi “minarite” pensiile celor iesiti la pensie (in baza L.164 ; dupa 01.04.2001) folosindu-se prevederile HG.1188/2001 ? Ii pensionau cu un an in urma ; le dadeau solda de merit si indemnizatie de comanda ; le calculau pensia , apoi le-o recalculau in baza HG.1188/2001 ?

 18. iceparu says:

  Cand am terminat scoala si am primit gradul de locotenent fiind incadrat comandant de pluton deci cu vechime “0” aveam insumate solda de grad si de functie mai mica decat a unui plutonier major.In timp pe masura ce am acumulat vechime lucrurile sau schimbat.Sincer .Nu am nimic imcotriva corpului subofiterilor sau maistrilor militari dar chiar nu-mi pot explica cum naiba un maistru militar ,mecanic de bord si nenavigant iesit la pensie la 50 ani are pensie in plata mai mare decat a unui colonel iesit la pensie la aceeasi varsta.Nu fac nici o speculatie.Este real.Drept documentare cercetati daca aveti acces evidenta aflata intr-o filiala care vreti a SCMD.M-am adresat prin viu grai actualului domn ministru al apararii si am constatat ca si dansul era la curent cu asemenea situatii si nu putine.A afirmat si il inteleg ca nu pot fi indreptate asemene anomalii in principal pentru ca apara principiul neretroactiviitatii legi in concluzie “sa fie primit”.Ce nu inteleg insa este dece incepand cu 01.01.2013 noi cei ce am pierdut la pensie vom revenii la normal.USL-ul este sau nu la putere?

 19. LoremIpsum says:

  @iceparu
  Nu doresc sa intru intr-o polemica, dar daca nu iti poti explica cum maistru militara are pensie mai mare decat……….. atunci poate poti sa explici cum de sunt colonei sau lt. colonei care au pensii mai mari decat majoritate generalilor, sau cum dumnezeu poti sa ajungi general locotenent la 45 de ani in conditiile in care nu ai purtat un razboi impotriva planetei Marte, ori general locotenent la varsta de 48 de ani cu pensie de 11 993 RON apoi recalculata la 5 163 RON.
  Cum am mai scris nu functiile ocupate primesc pensii ci oamenii care le-au ocupat. Doar daca ai date concrete despre vechime, conditii, sporuri, etc. poti sa iti dai seama daca este vreo cotcarie la mijloc. Cat despre faptul ca Dobritoiu nu pricepe pe mine nu ma mira. Daca nu ai nimic impotriva corpului maistrilor si subofiterilor te rog sa fi obiectiv.
  Apropo de solda cand erai locotenent si era mai mica decat a unui plutonier, acum lucrurile sunt tocmai pe dos un sublocotenent cu vechime 0 are solda mai mare decat a unui maistru militar principal.