Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Distrugătorul american Truxtun (DDG-103) vine în portul Constanţa

USS Truxtun DDG-103. foto www,truxtunassnNava americană Truxtun se va afla, în perioada 8-11 martie, în portul Constanţa. Această vizită este “una de rutină” şi va include exerciţii comune cu România şi Bulgaria. Anunţul a fost făcut de Ambasada SUA la Bucureşti.

“În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanţa pentru o vizită de rutină şi exerciţii comune cu România şi Bulgaria”, se arată în comunciatul ambasadei.
Potrivit unui comunicat al ambasadei, este vorba despre o operaţiune “de rutină”.

În perioada în care se va afla la Constanţa, echipajul navei va avea schimburi de informaţii cu partea română şi va participa la un exerciţiu cu navele româneşti şi bulgăreşti din Marea Neagră.

USS Truxtun (DDG-103) este un distrugător aparţinând forţelor navale americane, din clasa Arleigh Burke, lansată în 2007, denumită în cinstea eroului naval american Thomas Truxtun.

Distrugătorul este o navă militară rapidă armată cu artilerie, rachete şi torpile, destinată lovirii torpiloarelor şi submarinelor inamice, precum şi escortării navelor proprii care nu se pot apăra.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Distrugătorul american Truxtun (DDG-103) vine în portul Constanţa”

 1. karadeniz says:

  Pe blogul personal nu te cenzurează nimeni dar nici nu te citește.
  De aceea ca un exhibiționist libidinos și pervers poluezi retina și inteligența cititorilor acestui blog.

 2. Robert Horvath Sua says:

  Aparitia pe blog a agentului cu chilotei foarte rosii pe nume Lupus este binevenita.
  Este un om al legii fara lege sau onoare.

 3. ANONIM says:

  Prin 92 ma straduiam din rasputeri uitandu-ma pe hartile rusilor sa-mi dau seama care era organizarea si dotarea marilor si unitatilor mecanizate ale” prietenilor “de la rasarit.Dupa ce noi nu le-am dat voie sa ne tranziteze teritoriul o cotise pe pe mare si tot bagau si bagau tancuri sa spulbere turcimea.Imi amintesc ca hartile noastre radiau de frumusete fiindca folosisem pe cont propriu culori fluorescente pe cand ale lor erau niste uratenii.In anul urmator am renuntat la boiala si ce sa vezi ne-au luat locul rusnacii.Nu stiu daca are importanta dar nu am putut sa nu remarc ca tinuta noastra era mai aspectoasa .Aveau rusii niste caschete cu calotele atat de mari incat in sala daca aruncai un ban nu cadea.Cu toate ca nostri care au fost la trageri la rusi mi-au spus ca le-a fost baut de rusi inclusiv otetul nu am vazut rus matrafoxat. Nu mica mi-a fost surprinderea sa vad cateva autocamioane ale armatei sovietice in pana care corespundeam lozincei noastre:capota ridicata si un cur kaki=masina militara.Fratii mei,kulikov,comandantul tratatului,avea un cur ce nu incapea decat pe un scaun special.Cred ca si acum rusii merg tot pe principiul mult ,da mult si prost.Oricum nu cred ca mai sunt ce au fost dar mortul in agonie poate fi mai periculos.

 4. szilard says:

  Dar hai sa-ti spun povestea unui prieten(mai in virsta)-o de-al meu(pe scurt) :
  Era intr-o tragere de artilerie comuna cu rusii(exercitiu prin anii ’80), generalul rus cu decoratii atit de multe ca nu avea unde sa la puna, zise la ofiterul Ro. :
  – faci risipa de munitie(la distrugerea unei case de catre artilerie),
  Asta al nostru :
  -ca trebuie distrus total tinta,
  Rusul a dat sa scoata pistolul din teaca, dar al nostru fiind mai tinar a scos mai repede pistolul, la care rusul a cedat(si-a retras mina de pe pistolul lui).
  Ofiterul nostru a fost sanctionat exemplar.
  Real 100/100 jur !

 5. Gheo says:

  Robert Horvath, măi omule, chiar nu ai măsură? Poluezi totul cu halucinaţiile şi elucubraţiile tale. Ai început să ne să produci greaţă.

 6. ANONIM says:

  Erata:82

 7. ANONIM says:

  Am vecin un colonel cam la 80 ani cu academia zice el facuta la rusi.Mai in gluma mai in serios l-am intrebat daca la terminare l-a pus rusii sa semneze un angajament.S-a sustras elegant de la da un raspuns
  Prin 68,septembrie, elev fiind mi s-a agatat de gat un pm md.65,tinuta de instructie si un sac de hartie cu destinatia o unitate militara din Dobrogea noastra scumpa si draga.Aici am primit un pluton sa-l instruiesc.Fiindca la tragere am avut rezultat FB comandantul companiei m-a recompensat intr-un mod original.Bilet de voie nu ,dar un pahar de Cheri mi-a fost oferit cu generozitate si fiindca ma codeam sa-l dau pe gat a trebuit sa o fac in pozitia de drepti.La cateva zile s-a primit ordin sa ni se distribuie munitie si nu va mint ca am dormit cu pm sub perna.Am vazut ofiteri plangand dar nici unul nu spunea de ce.Dupa 45 de zile am redevenit elev.Dupa 18 ani am revazut unitatea respectiva,trist, fiindca soldatii si chiar ofiterii traiau mai prost.Carnea in mancare o cautai cu lupa ,trebuiau sa doarma cate 2 in pat,si se inveleau cu paturi imprumutate de la in IAS in schimb sarea si apa nu lipseau de pe mese.E o placere ca la popota sa mananci ciorba cu manta pe tine si cu caciula pe cap.Halal ,armata.

 8. ceparu says:

  in decembrie 1989 ma aflam pe un drum national la un punct obligatoriu de trecere unde faceam control prin sondaj a autovehiculelor.Nu mica mi-a fost mirarea cand au trecut autoturisme marca Lada cu numar de inmatriculare in URSS.Imi faceau cu prietenie semnul victorie si vorbeau destul de coerent romaneste.Fiindca aveau numai cate 2 locuri ocupate i-am incarcat tot in semn de prietenie cu romani care erau pe jos in trecere.Au fost amabili.O fi fost rusi ,o fi fost basarabeni naiba stie.

 9. SZAEKA says:

  TOPRAISAR TOPRA CSARÎ ?!

 10. Robert Horvath Sua says:

  Atitudinea mea anti Putin supara.
  Cea anti UDMR supara rau de tot.
  Semn bun.

 11. Bartolomeu says:

  Un mare om politic spunea: “…cand un guvern nu mai are ce sa dea populatziei, ii va da patriotismul…”.Problema in Ukraina este coruptzia institutzionalizata, indiferent de cei care se afla la putere; 100 de persoane detzin o avere de 90 de miliarde de dolari cand majoritatea populatziei traieste doar cu echivalentul a 100 de dolari pe luna.In aceste conditzii viatza devine nesigura si incep sa activeze mishcarile extremiste sub “culorile” patriotismului (salvarea tzarii; savarea natziunii , separarea, autonomie etc.).Lumea civilizata (avand in vedere ca vor exista multe victime colaterale) incearca sa intinda o mana de ajutor dar cu anumite conditzii…Nu stiu, daca in presa din Romania a aparut stirea ca ajutorul UE in valoare de 15 milioane de dolari si ajutorul USA in valoare de un milion de dolari a fost conditionat de judecarea celor 18 persoane care au devalizat trezoreria Ukrainei.Expertzii din UE nu mai accepta “motivatziile” celor care “fac pierdute” averile tzarilor.Daca se misca ceva in justitia romaneasca, este rezultatul presiunii UE, nu dorintzei lui Ponta, Basescu, Antonescu etc.Cred ca o mare parte din cresterea economica a Romaniei se datoreaza si reducerii numarului de “lacuste” care devoreaza bugetul de stat.Coruptia nu o sa dispara, dar se poate reuce prin aplicarea pedepselor mai dure celor care aflatzi in slujba natziunii, au profitat de incredere si au inshelat.De ce oare, cand se face un referendum, nimeni dintre politicieni nu abordeaza inasprirea pedepselor acelor care incalca legea? “Reforma” in justitzia romaneasca inclina balantza in favoarea delicventzilor (catziva ani de puscharie pentru furtul a milioane de dolari), va duce in final la escaladarea violentelor prin efectul de bumerang (jefuirea, poate chiar omorul, “bogatashilor” de catre delicventzi lipsitzi de scrupule). Bartolomeu

 12. anonim says:

  Vorbeam de rusi sau mai bine spus de sovietici.Pe undeva prin Romania,in apropierea unui municipiu resedinta de raion functiona o unitate sovietica de aviatie.Ofiterilor le placea vinul romanesc de buturuga.Plateau cinstit fara sa se tocmeasca si daca mancau si o gaina fripta era OK.Oamenii se intelegeau cu ei mai mult prin semne dar unii o mai rupeau si pe romaneste.Cu putin timp inainte de a pleca din Romania au oferit,eu fiind de fata, tatalui meu, una suta lei cerandu-le sa o puna la icoana precum si fotografii, ei fiind in uniforma militara.Dupa cateva pahare unii au inceput sa planga si printre lacrimi afirmau ca in Romania se traieste bine avand in vedere ca pe ei ii asteapta Siberia.Dupa ani,valorificand suta dar si analizand evenimentul am ajuns la concluzia ca mediul determina comportamentul.