Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Divergenţe pakistanezo-americane privitoare la tactica de luptă împotriva talibanilor

Oficialii pakistanezi s-au arătat îngrijoraţi de creşterea numărului de trupe americane în Sudul Afganistanului, care apreciaza ei, îi va împinge pe militanţi în Pakistan, destabilizând astfel ţara şi mai mult.

“Am cerut SUA nu să împingă militanţii din Helmand în Baluchistan, ci să sigileze graniţa şi să îi încercuiască”, arăta un oficial pakistanez.

Pakistanul a desfăşurat forţe paramilitare suplimentare de-a lungul graniţei în Baluchistan, dar este o frontieră lungă prin deşert unde este dificil de patrulat.

Până în acest an, diplomaţii americani au criticat Pakistanul pentru abordarea blândă a consiliului talibanilor, care ar avea baza în Quetta, capitala provinciei Baluchistan.

Richard Holbrooke, trimisul special american pentru Afganistan şi Pakistan, a primit de altfel pângerile, după cum arăta un oficial pakistanez pentru CBS News.

Iar purtătorul de cuvânt al ministerului pakistanez de externe, ambasador Abdul Basit, a confirmat că preocupările au fost transmise lui Holbrooke. Acesta din urmă a minimalizat importanţa acţiunilor americane.

“Din câte ştim, talibanii se mişcă liber peste graniţă. Uneori talibanii afgani şi talibanii pakistanezi îşi coordonează activitatea, alterori nu. Există o deplasare continuă,” declara Holbrooke la Islamabad.

sursa: Antena3.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.