Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Divizia 4 Infanterie “Gemina” are un nou comandant

Începând cu data de 10 ianuarie 2011, Divizia 4 Infanterie “Gemina” cu comandamentul la Cluj-Napoca are un nou comandant.

În cadrul unei ceremonii de predare-primire a comenzii diviziei, generalul de brigadă dr. Dumitru Scarlat a preluat comanda de la generalul de brigadă dr. Avram Cătănici.

La ceremonie au participat şeful Statului Major General, general-maiorul Ştefan Dănilă, şi prefectul judeţului Cluj dr. Florin Stamatian.

Generalul de brigadă dr. Dumitru Scarlat a deţinut, anterior, funcţia de locţiitor al şefului Direcţiei Operaţii din cadrul Statului Major General.

Generalul de brigadă dr. Avram Cătănici, a primit o funcţie în cadrul Statului Major General. Cătănici a ocupat funcţia de comandant al Diviziei 4 Infanterie “Gemina” începând cu 1 iulie 2010, când l-a înlocuit pe general-maiorul dr. Nicolae Roman, care ocupa funcţia din luna mai a aceluiaşi an.

Prefectul Florin Stamatian i-a înmânat lui Cătănici o plachetă a Prefecturii Cluj, în semn de apreciere pentru colaborarea avută.

Divizia 4 Infanterie “Gemina” are în aria de responsabilitate 17 judeţe din Transilvania şi Nordul Moldovei.

sursa: AGERPRES; MEDIAFAX; Cronica Română

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Divizia 4 Infanterie “Gemina” are un nou comandant”

 1. eu says:

  si SMFT are nou comandant…si Divizia 2 are nou comandant…si mai sunt…si vor mai fi

 2. Gogu Deresu says:

  Mai ne miram ca suntem asa cum suntem!!!!!!

  Un articol scris de Mihai Eminescu

  (in presa anilor 1870-1889)

  “De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.

  Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

  Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cum că o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

  Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

  Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii. Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie.

  Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.
  Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.

  Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării. Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”

 3. apevistul says:

  D.4 I. a ajuns un fell de vampa a armatei: cine are nevoie de o functie,ape-
  leaza cu incredere la serviciile acesteia !! Unde este continuitatea in actul conducerii ? Este o nebunie. Cand conduc unitatile acesti comandanti,mai ales
  ca,multi,au cate 2-3 cursuri pe an,in nu mai stiu ce colturi din lume, iar la terminare sunt mutati? Apropos de aceste cursuri,cred ca armata nu beneficiaza de pe urma acestora,atat timp cat,dupa absolvire,in 2-3 ani respectivii sunt avansati si trecuti cu glorie la pensie. Sa traiti bine !!

 4. Papa Oscar says:

  Apevistule. Buna!
  D. 4 I. ?!? Dumireste-ma si pe mine! Ii vorba cumva de A.4-a, devenita C.4A.?
  Regimentele de Tc., I., A. din Turda, Tg. Mures, Dej si Zalau au devenit, pe principiul proportionalitatii, companii sau plutoane?
  Oricum, dragi romani, ,,dormiti linistiti NATO ne apara”!
  Pretul? Pai nu se vede???

 5. apevistul says:

  Papa Oscar
  Da,ai inteles corect. Cati comandanti s-au perindat pe acolo in ultimii 10 ani,de exemplu? Cred ca nici nu s-au acomodat cu accentul ardelenesc,ce sa mai vorbim de cunoasterea subordonatilor,a unitatilor,a posibilitatilor,etc….

 6. vasile says:

  Cred c[ semnalul e clar! Toti generalii si coloneii cu varsta mai mare de 45 de ani trebuie sa iasa din sistem!

 7. capitan says:

  Într-un an de zile s-au perindat 3 generali pe la D.4. Ce se întâmplă? Are cineva vreun răspuns?

 8. ion says:

  Sa vina Chirita sa puna ordine

 9. A soldier says:

  Va raspund eu in masura in care reusesc.
  In ultimul an intradevar D 4 I a avut 4 cdt. A plecat Gl. Savu, un om deosebit, care a lucrat peste 3 ani ca si comandant, asa ca , continuitatea in actul conducerii a existat. La promovarea acestuia, ca si loctiitor al Sefului SMFT, a veniit Gl Roman, Nae, N.. In acele momente s-a infiintat si D. 2 I, iar Nae fiind de-acolo a preferat sa mearga acasa asa ca a stat numai vreo doua luni. Gl. Catanici fiind loctiitor a promovat. Acum, cautati si voi si vedeti de cate ori a fost ministrul la Cj, si de cate ori in orice alta garnizoana in afara de Bucuresti. Veti ramane surprinsi. Acum fiind promovat trebuia altcineva,
  Cam asta e istoria cdt. D 4 I.
  All the best!!!

 10. apevistul says:

  Toata stima pt.d-nii generali care s-au perindat la comanda D.4 I.9C(C.A. sau A.). Probabil cei mai multi au meritat acest lucru. Ma refeream la planificarea resursei umane. Numit cdt. in luna mai si in iulie a fost mutat.Cred ca numai intr-o tara bananiera este posibil asa ceva…In rest, SA TRAITI BINE !!