Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dmitri Rogozin: “Rusia este capabilă să penetreze scutul antirachetă al Statelor Unite”

Într-un interviu acordat de  vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, în urmă cu 2 zile, la Ambasada Rusiei din Londra, acesta a declarat că “forţele strategice ale Rusiei sunt capabile să penetreze scutul antirachetă al Statelor Unite”.
“Scutul antirachetă al Statelor Unite nu mai reprezintă o ameninţare la adresa ţării”, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin citat de RIA Novosti în pagina electronică.
“Am soluţionat problema penetrării scutului antirachetă. Regretăm că Statele Unite îşi irosesc banii cu apărarea antirachetă şi ne obligă şi pe noi să facem la fel. Scutul antirachetă nu reprezintă nimic nou pentru noi, este o cacealma. El nu reprezintă o ameninţare militară, dar rămâne o problemă politică şi economică”, a declarat Rogozin.

El a adăugat că cea mai mare parte a criticilor Moscovei sunt cauzate de faptul că scutul antirachetă programat a fi desfăşurat contituie “o provocare” şi “prin dimensiunile lui ample  obligă alte ţări să îşi intensifice apărarea strategică”.

Rusia a fost “nevoită să caute un răspuns adecvat şi asimetric”, a subliniat vicepremierul rus, însărcinat cu supervizarea industriei apărării a Rusiei, citează MEDIAFAX.

“Am demarat un program de reînarmare, până în 2020, care ne va permite să ne reînnoim sută la sută forţele strategice. Acest lucru va fi realizat în cadrul angajamentelor internaţionale” ruse, a adăugat Rogozin.
Vicepremierul rus a mai declarat că, din cauza unor probleme de apărare antirachetă, unele ţări sunt nevoite să ăşi reorienteze apărarea către acest domeniu şi să îl finanţeze cu fonduri destinate altor cerinţe importante, cum ar fi ameninţarea reprezentată de asteroizi.

“Noi ne-am confruntat recent cu evenimentul (ploii de meteoriţi) de la Celiabinsk. Nimeni nu poate să spună dacă vor urma şi alte asemenea incidente, dacă suntem asiguraţi împotriva loviturilor meteoriţilor. Cercetătorii sunt uimiţi de modul în care sunt cheltuite miliarde pe scutul antirachetă, în timp ce o ameninţare din spaţiu la adresa întregii umanităţi este ignorată”, a subliniat el.

“Rusia doreşte o cooperare internaţională în vederea creării unui sistem global de monitorizare şi schimb de informaţii cu privire la potenţiale obiecte spaţiale periculoase”, a mai declarat Rogozin.

 

Sursa: RIA Novosti, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Dmitri Rogozin: “Rusia este capabilă să penetreze scutul antirachetă al Statelor Unite””

  1. ROBERT HORVATH SUA says:

    S.O.S !
    PACEPA : UDMR ESTE AGENTURA RUSEASCA SUB ACOPERIREA MAGHIARA !

  2. szilard says:

    UNn lucru e cert : vinzarea de rable F-16 aici, scut antiraheta cu radare in Polonia si lansatoare aici.
    De ce nu au pus F-35 aici gratis,… deci totul e smecherie ieftina.