Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

DNA: 13% din inculpaţii trimişi în judecată în 2012, îşi desfăşurau activitatea în instituţii de aplicare a legii

Într-un comunicat al DNA referitor la Raportul de activitate al acestei instituţii pe anul 2012 se specifcă faptul că “anul 2012 a marcat o creştere fără precedent a numărului persoanelor condamnate definitiv – cu 150% faţă de anul anterior”.

În Raport se mai arată că “continuat pronunţarea unor soluţii de condamnare în dosarele de mare corupţie, printre persoanele condamnate definitiv fiind 8 demnitari: un ministru, un deputat – secretar de stat la momentul săvârşirii infracţiunilor, 1 senator – comandant al S.M.F.T. la data săvârşirii infracţiunii, 1 secretar de stat, 2 directori adjuncţi ai unui serviciu de informaţii – cu rang de subsecretari de stat”.
De asemenea, s-a menţinut rata mare a condamnărilor şi a celorlalte decizii prin care instanţele de judecată au stabilit vinovăţia, respectiv 90% din totalul persoanelor faţă de care s-au pronunţate decizii definitive în anul 2012.

Procuroul şef, Laura Oprean – care a prezentat Raportul – a mai subliniat faptul că o prioritate a activităţii DNA a vizat “corupţia în instituţiile de aplicare a legii”.

Dovada acestui lucru este aceea că “din cei 803 inculpaţi persoane fizice trimişi în judecată, 13% îşi desfăşurau activitatea în instituţii de aplicare a legii. În mod corelativ, au fost condamnaţi definitiv 5 magistraţi (3 judecători şi 2 procurori), 71 de poliţişti (din care 8 ofiţeri cu funcţii de conducere), 45 de inculpaţi din instituţii financiare de control şi alte instituţii de control (lucrători vamali, comisari ai Gărzii Financiare, inspectori fiscali, etc.)”.

Sursa: comunicat de presa al DNA

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “DNA: 13% din inculpaţii trimişi în judecată în 2012, îşi desfăşurau activitatea în instituţii de aplicare a legii”

 1. al adin says:

  Si toti acestia vor beneficia de pensie si de conditii de munca pe perioada cat au savarsit aceste infractiuni in timpul si prin intermediul serviciului?

 2. ANDU says:

  PAI CONFORM IZMANARULUI BOLNAV PSIHIC,NU O SA MAI IASA LA PENSIE NUMAI LA 65 DE ANI SI CU O PENSIE DE MAXIM 1000 DE LEI,DEOARECE SE IMPARTE LA 30 DE ANI.
  DACA RAMANE SISTEMUL INVENTAT DE IZMANAR(ILEGAL IN TOATE TARIILE DIN LUME),NU O SA MAI EXISTE PENSII MAI MARI DE 2000 DE LEI,PENTRU CEI CARE VOR IESII LA PENSIE IN URMATORII 5-10 ANI.

 3. LICA says:

  M. Of. nr. 0118 din 01 Martie 2013
  Act nr. 139/01 Martie 2013
  Decizie pentru eliberarea domnului Cătălin-Ştefăniţă Zisu din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (201300118).
  Primul-Ministru
  Se vede mana lui Oprea – cumatrul
  Se aude ca va fi pus din nou la Comandamentul Logistic.

 4. mosmartin says:

  Se imparte la 100 papagalule, ti-am mai spus o data , ca numai asa iese fara zecimale. Valabil si pentru mult iubitii si stimatii tai confrati.