Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

DNA a trimis în judecată mai mulţi poliţişti şi un ofiţer SRI

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie  muncesc pe brânci. Dovadă stau numeroasele comunicate prin care se aduce la cunoştinţa opiniei publice ce se întâmplă cu cei care au încălcat legea.

Astfel procurorii DNA din cadrul  Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:
VODĂ ALEXANDRU-OVIDIU, ofiţer de poliţie (cu gradul de comisar şef), şeful Poliţiei Oraşului Borsec, judeţul Harghita, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de “trafic de influenţă” şi “complicitate la şantaj”,
COLCER NICOLAE, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Borsec, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de “şantaj”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada mai-septembrie 2011, inculpatul Vodă Alexandru – Ovidiu, în calitate de şef al Poliţiei Oraşului Borsec, a pretins diferite sume de bani, din care a primit, în patru tranşe, suma de 4.950 lei de la un denunţător, promiţându-i în schimb că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa, judeţul Harghita şi pe lângă un ofiţer de poliţie, subordonatul său, pentru a soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru infracţiunea de ultraj.
La rândul său, inculpatul Colcer Nicolae, având sprijinul şefului său Vodă Alexandru – Ovidiu, în perioada ianuarie – octombrie 2011, l-a constrâns pe denunţător să îi dea suma de 10.000 de euro sub ameninţarea că, în caz contrar, va face declaraţii de natură să atragă răspunderea penală a denunţătorului în dosarul penal menţionat mai sus. De asemenea, Colcer Nicolae i-a precizat că, în cazul în care îi va remite banii, va da declaraţii favorabile denunţătorului.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatului Vodă Alexandru – Ovidiu.

La data de 16 noiembrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor DNA şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Vodă Alexandru – Ovidiu şi Colcer Nicolae pe un termen de 29 de zile (detalii în comunicatul nr. 701/VIII/3 din data de 8 noiembrie 2011).

Totodată, Biroul de Informare şi Relaţii Publice  a DNA a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna noiembrie 2011, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpatului DIACONIŢĂ NICOLAE CORNELIU, colonel în rezervă, fost inspector şef din cadrul I.S.U. Dâmboviţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:
– abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (92 de acte materiale),
– omisiunea sesizării organelor judiciare,
– fals intelectual şi uz de fals în formă continuată (14 acte materiale pentru fiecare din cele două infracţiuni), – abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (14 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2005-2008, în calitate de inspector şef, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu i-a obligat pe doi dintre subordonaţii săi să presteze servicii gratuite şi în folos personal, în timpul programului de lucru.
În cursul lunii ianuarie 2008, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu, în calitate de comandant al unităţii militare, a luat la cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni de furt, petrecută pe teritoriul unităţii, faptă ce i-a fost prezentată şi raportată de mai mulţi subordonaţi care l-au surprins în flagrant pe autorul furtului. Fiind vorba tocmai de unul dintre subordonaţii care prestau servicii la domiciliu, în mod deliberat, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu a omis sesizarea de îndată a organelor de cercetare penală competente, conform legii.

De asemenea, în perioada 2007-2008, inculpatul Diaconiţă Nicolae Corneliu a constatat, în mod repetat, un număr de 14 abateri disciplinare pe care le-a sancţionat, prin dispoziţie scrisă cu sancţiunea „consemnare la sediul unităţii”. Deşi aplicarea sancţiunilor impunea şi diminuarea veniturilor cadrelor militare vizate, inculpatul a impus prin ordin verbal dat şefului Biroului de resurse umane din unitate să nu întocmească actele conform legii şi să raporteze către eşalonul superior că nu s-a consemnat aplicarea celor 14 sancţiuni disciplinare, pe baza unor documente semnate de inculpat.
Prin faptele descrise mai sus, a fost adus un prejudiciu total în cuantum de 40.955,78 lei în dauna I.S.U. „Basarab I” judeţul Dâmboviţa.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I – Direcţia Generală Anticorupţie.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Militar Bucureşti.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au dispus trimiterea în judecată a inculpatei ENAN AIFER, ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii, cu gradul de maior, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii august 2009, inculpata Enan Aifer, ofiţer în cadrul S.R.I Bucureşti, a pretins şi primit de la doi denunţători suma de 1.100 euro susţinând că, prin relaţiile pe care le are la nivelul factorilor de decizie din cadrul Universităţii Bucureşti, poate rezolva obţinerea unui loc de cazare pentru fiica denunţătorilor, într-unul din căminele universităţii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Enan Aifer a mai fost trimisă în judecată într-o altă cauză, pentru fapte similare (detalii comunicat nr. 315/VIII/3 din 12 mai 2011).

Sursa: comunicate DNA

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

18 Responses to “DNA a trimis în judecată mai mulţi poliţişti şi un ofiţer SRI”

 1. Stelian P. says:

  Miercuri 7 decembrie
  APEL CATRE TOATE FILIALELE SCMD -VA ROG PRELUATI MESAJUL SPRE REPUBLICARE -PROTEST IN PIATA UNIVERSITATII
  SCMD Moreni

  Revoluţionarii continuă seria de proteste printr-un miting violent la Piaţa Universităţii. Sindicaliştii au blocat Bulevardul Magheru şi s-au îmbrâncit cu jandarmii, fiind tot mai nemulţumiţi de tăierea indemnizaţiilor…………
  NU ESTE NEVOIE DE AUTORIZARE CA SA NE APARAM DREPTUL LA VIATA …
  NU AVEM VOIE DE AUTORIZATIE CA SA FIM CONSULTATI IN PROBLEMELE CARE NE PRIVESC……
  IESITI IN STRADA SI FITI SOLIDARI CU OAMENII CARE NU MAI POT TRAI IN MINCIUNA SI SARACIE
  IESITI IN STRADA SI APARATI INTERESELE TUTUROR OAMENILOR ACESTEI TARI
  IESITI IN STRDA SA NU FIM CODASII EUROPEI

 2. BONAPARTE says:

  Si astia tot cu Honor et Patria??

 3. Plotonierul says:

  -To’asa educatoare, Mircea m-a tras de codite !
  Esti penibil omule !

 4. Don Corleone says:

  Lovilutionar??? mishto e pe bani bunicei,nu-i mocaaaa

 5. Don Corleone says:

  -indemnizatie de lovilutie 2000lei brut/pe viata(brut=net)
  -scutire totala de impozit/cas etc,etc,etc
  -transport gratuit pe toate mijl. de tp. terestre,navale,aeriene ale RO
  -1ha teren cadou de la ilici
  -spatii comerciale atribuite fara licitatie la cel mai mic pret(de inventar)
  In cazul desf. de activ. comerciale ,scutire 100% pe impozitul pe profit
  -locuri de veci gratuite(ca acum ei le-au luat moca si le vand)
  …si mai sunt fo’duzina da uite ca le uitai.
  Pai se merita sa te imbrancesti putin NU?
  La aia cu urmasii/ranitii nu comentez, este super OK
  Dar pe langa au mai intrat speculanti/profitori cu spaga….. cu miile

 6. Schwartzkopff says:

  Au atat de multe drepturi?? Pai este rentabil sa fi revolutionar. Dar am o intrebare: devreme ce nu avem nici un terorist, logica imi spune ca cei care au tras au fost si ei un soi de revolutionari. Ok, cei care au fost victimele celor care au tras sunt si acestia tot revolutionari.
  Nu e timpul sa terminam cu escrocheria asta cu certificatele de revolutionari?

 7. Schwartzkopff says:

  Tu chiar vb serios?? esti revolutionar?? ai tras sau ai fost impuscat??

 8. revoltat says:

  Badalan,general, condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare.La fel si Genaralul Popescu Mihai. RUSINE!

 9. Stelian P. says:

  Schwartzkopff
  Nu sunt revolutionar, nu am tras si nu am fost impuscat. Am postat o parte din mesajul SCMD Moreni ca sa judecati singuri cu ce se ocupa un sindicat.

 10. BONAPARTE says:

  Rusine lor si numai lor ! Felicitari justitiei!!

 11. PLANO10 says:

  @Stelian
  Nu ti-am recunoscut semnatura si ti-am bagat acest mesaj la spam. Nici nu ma gandeam ca… tocmai d-ta sa practici o asemenea incitare la anrhie.

 12. sandokan says:

  Plano 10- Buna ziua,dupa cum am mai scris pe aici,sunt subof.in rez.,asa ca e mai greu pt.mine cu internetul… As vrea sa stiu cum pot sa postez pe blogul dvs.?

 13. Stelian P. says:

  PLANO10
  Se mai intimpla. Ma bucur ca la incadrarea juridica esti pe aceeasi lungime de unda cu mine.

 14. PLANO10 says:

  Am vazut ca ai reusit

  Foloseste varianta open/id si doar la nume scrii sandocan

 15. Schwartzkopff says:

  ok, scuze Stelica P., am crezut ca esti revolutionar.

 16. Don Corleone says:

  V-am citit ,va respect!

 17. Plaiesu says:

  N-am văzut niciun colonel plecat din Armată cu prima de 30 de salarii sau 24 în vreun TAB cu bomba sub el prin Irak sau Afganistan. Baza Armatei Române sunt subofiţerii. Armata Română trebuie să-şi preţuiască subofiţerii şi să-şi respecte ofiţerii de carieră care-şi duc cariera până la capăt.

 18. Cip says:

  Draga Plaiesu, dupa cum am mai spus, eu, colonel fiind, trecut in rezerva in 2008 (deci cu pensie nesimtita si cu solde compensatorii) dreptu-i ca nu m-am urcat cu TAB-ul pe nici-o bomba nici in Bosnia, nici in Irak, nici in Afganistan si nici in Kosovo.

  Pentru asta “iti cer scuze” ca nu ti-am oferit o minima satisfactie vazindu-ma sarind in aer (de fapt de vreo 450 de ori am sarit invers, de sus in jos). Oricum, e clar ca n-ai fost prea aproape de coloneii care se urca in ARO-uri, TAB-uri, Piranii, HUMWEE-uri si alte dealea prin teatrele de operatii.

  Eu nu-ti doresc decat sa ai puterea si familia ta nervii necesari sa-ti duci tu cariera pana la capat asa cum te prosteste curentul tau ministru. Si atunci, la final, o sa vezi ca ai fost batut si cu batul dar si cu morcovul.

  Pana atunci, toate cele bune!