Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Doctrina militară a Rusiei va rămâne una “pur defensivă”

Vladimir Putin un lider care vrea mai rămână să şi poată

Vladimir Putin un lider hotarat

Prezent la o reuniune cu oficiali din sectorul apărării, preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că “doctrina militară a Rusiei va rămâne în continuare pur defensivă, în ciuda conflictului din Ucraina şi a ceea ce el consideră a fi activitatea în creştere a NATO în Europa de Est”. Aceasta, potrivit agenţiei EFE, citată de AGERPRES.
Liderul de la Kremlin a enumerat din nou printre “ameninţările la adresa Rusiei”: scutul american antirachetă din Europa,activitatea intensă a NATO în Europa, mai ales în Europa de Est.

“Cu toate acestea, doctrina noastră militară nu se va schimba. Aşa cum se ştie, caracterul ei este pur defensiv, dar ne vom apăra securitatea în mod ferm şi consecvent”, a declarat Putin.

El a amintit că armata rusă va primi anul viitor circa 50 de rachete balistice intercontinentale, subliniind că aceste capacităţi sunt extrem de importante pentru păstrarea echilibrului de forţe nucleare la nivel global şi exclud practic posibilitatea unei agresiuni pe scară extinsă împotriva Rusiei”.

De asemenea, Putin a menţionat că unul dintre obiectivele pe care armata rusă trebuie să-l îndeplinească până în anul 2021 este modernizarea completă a forţelor nucleare terestre şi a aviaţiei strategice, în special a flotei de bombardiere Tu-160 şi Tu-95MC, care pot transporta încărcături nucleare.

Putin a susţinut totodată că “ţara sa nu are intenţia să militarizeze regiunea Oceanului Arctic, deşi unele ţări cu interese în zonă au atenţionat că armata rusă va amplasa acolo noi baze.

“Acţiunile noastre în această regiune sunt raţionale ca amploare, dar ele sunt absolut necesare pentru a garanta menţinerea potenţialului militar al Rusiei”, a explicat Putin.

Un membru al Consiliului de Securitate al Rusiei a declarat agenţiei RIA Novosti că “noua doctrină militară, ce va fi aprobată până la sfârşitul anului, nu prevede posibilitatea lansării unui atac nuclear preventiv de către armata rusă, cum au afirmat anterior unele media”.

Potrivit mai multor oficiali ruşi, noua doctrină militară a Rusiei nu va conţine schimbări majore faţă de cea aprobată în anul 2010, ea urmând doar să reflecte noii factori apăruţi în ultima vreme în evoluţia politicii internaţionale.

Sursa:AGERPRES; EFE

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Doctrina militară a Rusiei va rămâne una “pur defensivă””

 1. Copac Ion says:

  Rusii stau bine cu tehnica militara, cu exceptia avionului F-35.
  Dar rusii aveau Yak-141 inca din 1990, pe care americanii l-au copiat aproape identic(sub pretextul unei viitoare cooperari) din care a rezultat faimosul F-35 identic cu Yak-131.

 2. victor says:

  Rușii au o singura doctrina .Apăram granitele Rusiei ocupând tarile de la granita.Apoi ocupa următoarele tari care au granita cu tarile ocupate .Apoi ocupa tarile care au granita cu următoarele tari ocupate.Si tot așa.Amerlocii au alta doctrina Daca ai resurse naturale ne ești prieten daca le cedezi gratis corporațiilor noastre controlate de iluminați.Daca nu le cedezi gratis e clar ai nevoie de implementarea democrației care se face cu forță armelor sau prin controlul politicienilor care conduc acea tara.Daca nici așa nu merge e clar tara aia e plina de teroriști si trebuie terminata.

 3. anonim says:

  Defensiva pe dracu.Comunist sau capitalist,rusul tot rus ramane.