Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Doi generali au trecut în rezervă

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, 08 februarie, decrete le de trecere în rezervă a doi generali din cadrul MApN.

· Decret privind trecerea în rezervă a doamnei general maior – cu două stele Şerban Floarea din Ministerul Apărării Naţionale.  Generalul maior Floarea Serban, este prima femeie general din MApN, şi avea functia de sef al Directiei Legislative si Asistenta Juridica.

· Decret privind trecerea în rezervă a domnului general de brigadă – cu o stea Bârea Vasile din Ministerul Apărării Naţionale. Generalul de Brigadă Vasile Bârea a fost comandantul Brigăzii de Vânători de Munte de la Miercurea Ciuc. Acesta a atras atenţia în ultimul interviu oferit Obsrevator-ului Militar asupra tendinţei de depersonalizare şi trecere într-un “con de umbră” a armei vânători de munte practicată de către liderii MApN.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Doi generali au trecut în rezervă”

 1. gabriel dorobantu says:

  Nu am inteles prea bine din textul articolului. Cei doi generali indeplineau conditiile trecerii in rezerva ? Altfel, ce sa zicem ? Ca ne lipseste un conducator tocmai cand avem nevoie de mai multa asistenta juridica si reglementari legislative corecte. Ca in Tinutul Secuiesc vanatorii de munte nu prea sunt iubiti ?

 2. Altfel says:

  Doamna gheneral de justitie s-a facut remarcata prin sustinerea incalcarii legilor initiate chiar de M.Ap.N, cum este Legea privind statutul cadrelor militare. Ca, mai nou, in Armata romana, juristii sunt angajati pentru a lupta impotriva militarilor, iara nu pentru a-i apara. Sub luminata dumneaei conducere, juristii M.Ap.N au elaborat paradoxul potrivit caruia pentru un drept gratuit, acordat prin lege, militarii romani trebuie sa plateasca. Celor sceptici le recomand sa citeasca “Terorism juridic impotriva militarilor romani”. Sunt 4 parti si pot fi gasite la adresele: http://www.altfel.info/arhiva/observator/terorism_juridic_1.shtml ; http://www.altfel.info/arhiva/observator/terorism_juridic_2.shtml ; http://www.altfel.info/arhiva/observator/terorism_juridic_3.shtml ; http://www.altfel.info/arhiva/observator/terorism_juridic_4.shtml

 3. Bure Bista says:

  Finantistii si juristii din MApN nu au lucrat NICIODATA pentru interesul celor din institutie. Ei tin de alte “sfere de interes” care se grabesc sa incalce drepturi obtinute prin lege de personalul MApN.

  Admirabil semnalul tras de V Bârea. Probabil pe alde Zisu o să-l doara în cot. Căci bănuiesc că e justificare legată de bani, să le scoti VM-iştilor din dotare bocancii tip. O să urmeze să le scoată din dotare … munţii.

  http://militar.infomondo.ro/opinii/tapul-regal-si-bocancii-vanatorilor-de-munte.html

  http://www.mapn.ro/obs_mil/2010/5.pdf

 4. Cocorul says:

  Si cand te gandesti ca eu cand am imbracat pentru prima data haina militara, ma uitam cu mandrie si admiratie la cei care erau vanatori de munte, ca si cum eu insumi, militar fiind, ma simteam aparat si incurajat de acesti adevarati ostasi.

 5. schwartzkopff says:

  La revedere!
  Poate ma insel, dar doamna e proaspat avansata?! De ce? Pentru ca sa plece? Sa ne lase fara expertiza dumneaei?!?