Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Doi militari americani au fost ucişi în Afganistan

militari americani ucisi in Afganistan. foto repubblicaDoi militari americani au fost ucişi în Afganistan, în provincia Kapisa, la nord-est de Kabul.Atacatorii purtau uniforme aparţinând armatei afgane. Aceste este primul atac de acest fel, de la începutul anului.

“Doi militari ISAF au fost ucişi de către două persoane purtând uniforma forţelor de securitate naţionale afgane”, potrivit unui comunicat al NATO care nu a precizat naţionalitatea celor două victime.

Ulterior, un oficial american de la Apărare a precizat că “cele două victime erau militari americani”, citează AFP şi AGERPRES.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, a revendicat atacul.

Oficiali ISAF afirmă însă că cele mai multe “atacuri din interior, comise de militari sau poliţişti afgani împotriva militarilor NATO au motive personale sau au loc mai degrabă din cauza neînţelegerilor şi nu întotdeauna sunt comise intenţionat de talibani”.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Doi militari americani au fost ucişi în Afganistan”

  1. Multumesc. Cenzura ne face mai liberi si mai bine informati.

  2. Messerschmidt says:

    Si iata asa, se confirma vorbele madamei de la MM, care spunea ca viata in armata este mai usoara astazi. Deci se poate iesi mai tarziu la pensie, eventual pe la 65-70 de ani. O alta proba de politician român, distins.

  3. Cip says:

    De fapt a zis ca acum nu se mai face armata ca acum 20 de ani. Deci se poate iesi mai tarziu la pensie.

    Al dracu’ baba! Oare unde tine mitraliera?