Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Doi militari români au fost răniţi în Afganistan

Doi militari români, dintr-o bază înaintată aflată la 60 km. N-E de Qalat, Afganistan, au fost răniţi în cursul nopţii de 3 spre 4 septembrie. Militarii au fost răniţi într-un atac insurgent cu aruncătoare de grenade şi armament portabil de infanterie.
În urma atacului, fruntaşii Constantin Buturugă şi Florin Drehluţă au suferit răni în zona membrelor inferioare.

Militarilor li s-au acordat primele îngrijiri în baza militară din Qalat şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la Kandahar, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Din datele medicale preliminare reiese că starea lor este bună.

Militarii răniţi fac parte din Batalionul 280 Manevră, care şi-a început misiunile în Afganistan în luna iulie.

În prezent, Armata României are dislocaţi în Afganistan aproximativ 1050 de militari, care acţionează, preponderent, în provincia Zabul.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Doi militari români au fost răniţi în Afganistan”

 1. ionica minune says:

  Stau , citesc si inca nu ma dezmeticesc. Militari morti, militari raniti si…..nici-un comentariu. Din cate observ asta este ceea ce ne caracterizeaza, pe noi militarii si nu numai, la ora acuala….individualismul, comisioanele si ……sa nu vorbesc cu pacat.
  CE A FACUT ARMATA CONCRET PENTRU ACESTI MILITARI CARE SERVESC TARA SI SUNT PRINSI EFECTIV INTR-UN RAZBOI PE CARE NU VREM SA-L RECUNOASTEM?
  Le ofera 2100 euro in conditiile in care asistentul unui europarlamentar castiga la Bruxelles 3000 de euro.
  sA VA FIE RUSINE DOMNILOR DE LA CONDUCEREA MINISTERULUI.
  Sa va fie rusine atat pentru modul in care tratati subordonatii cat si pentru modul in care secatuiti bugetul apararii prin licitatii trunchiate si prin comisioanele de care beneficiati. O vorba impamantenita deja in armata spune ” ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU”.
  Pentru cei doi militari, toata cinstea si tot respectul.

 2. Bure Bista says:

  Dumnezeau sa le ajute sa se insanatosasca repede.