Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Doi militari români au fost ucişi în Afganistan

În timpul unei misiuni de luptă executată pe autostrada A1 Kabul-Kandahar, executată de către o patrulă românească din Batalionul 33 Manevră, dislocat în Afganistan, 2 militari români au căzut la datorie miercuri, 23 iunie, ora 14.30 (ora României).

Patrula în care erau sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă executa o misiune de luptă la aproximativ 30 de kilometri de Qalat, timp în care autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau cei doi a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, acţionat de la distanţă. În urma deflagraţiei, cei doi militari şi-au pierdut viaţa.

Sergentul major Dan Ciobotaru, promoţie 2007, avea 28 de ani şi era necăsătorit. Caporalul Paul Caracudă, în vârstă de 36 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 1996, era căsătorit şi avea doi copii.

Ministrul apărării naţionale a acordat gradul de sublocotenent post-mortem celor doi militari care şi-au sacrificat viaţa sub culorile Drapelului naţional, săvârşind acte de devotament excepţional în timpul executării misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan. De asemenea, ministrul apărării a înaintat Preşedintelui României propunerile de decorare a sublocotenenţilor post-mortem Dan Ciobotaru şi Paul Caracudă cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Dumnezeu să-i odihească!

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Doi militari români au fost ucişi în Afganistan”

 1. MOZILA** says:

  DUMNEZEU SA_I ODIHNEASCA CONDOLEANTE FAMILIEI

 2. Lica Victor says:

  Dumnezeu sa-i ierte pe cei doi eroi!

 3. cetateanul says:

  1. Dumnezeu sa-i odihneasca
  2. Condoleante familiilor
  ……………………………………………………………………………………
  3. Pentru orice “Comandant al Fortelor Armate” din orice stat NATO, riscurile de a plati “cu pretul vietii”, la care se expun militarii pe timpul carierei lor pentru a apara si promova interesele tarii lor, asa cum o fac si militarii romani, ar constitui un argument suficient pentru a nu include fortele armate in legi “unice” (salarizare, pensii, sporuri), motiv care s-ar finaliza cu nepromulgarea unor astfel de legi si retrimiterea lor la parlament pentru modificarile necesare revenirii la modelul practicat de alianta.
  De vicepresedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, nu e cazul sa mai vorbim…
  Dar la noi…

 4. micutzul says:

  Dumnezeu sa/i odihneasca. Condoleante familiilor.

 5. ELENA says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca!
  Alte comentarii sau referiri (pe care le tot facem de luni de zile, dar clasa nostra politica nu le aude / vede) ACUM sunt de prisos.
  Cei doi copii orfani ai caporalului vor primi, pesemne, o pensie de urmas … diminuata cu 15%.
  Poate e cazul sa va reamintesc sau sa va aduc la cunostinta, stimati camarazi, ca exista o Asociatie “Camarazii”, o Fundatie “Sfantul Gheorghe”… Daca doriti detalii despre oricare dintre ele, cu un simplu click le puteti afla.

 6. schwartzkopff says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace.

 7. Nimeni says:

  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

 8. Johnny says:

  Sa le fie tarana usoara si Dumnezeu sa aiba grije de ei intrucat nemernicii astia de pe pamant nu au avut.
  Asa sa le ajute Dumnezeu…………….