Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Donald Trump criticat după întâlnirea cu Vladimir Putin

foto The New York Times Doug Mills

foto The New York Times Doug Mills

Reacțiile negative la adresa lui Donald Trump, după summitul de la Helsinki, nu vin doar din partea presei sau a cetățenilor americani, ci și din partea liderilor politici americani. Aceștia sunt indignați că Trump nu i-a adus niciun reproș liderului rus. Mai mult decât atât, în contextul scandalului implicării serviciilor secrete rusești în alegerile americane, Trump îi dă crezare fostului membru KGB, lui Putin, discreditându-și astfel propriile servicii de informații.

Contrar criticilor aduse de partea maericană, Trump și Putin au catalogat summitul drept un succes. Ambii șefi de stat au declarat că Rusia și Statele Unite vor intra într-o perioadă de colaborare și de relații mai bune însă conferința de presă a arătat că încă rămân lucruri în privința cărora cei doi nu sunt pe aceeași lungime de undă, cum ar fi anexarea Crimeei sau programul nuclear iranian.

Dar iată și cele mai sugestive critici:

William Burns, fost ambasador SUA la Moscova: „Conferinţa de presă a fost cea mai jenantă prestaţie a unui preşedinte american pe scena mondială pe care am văzut-o vreodată. Să stai alături de un adversar şi rival străin şi să-ţi trădezi propriile instituţii şi servicii de informaţii e şocant.”

Republicanul John McCain a avut deasemenea o reacţie drastică. „Conferinţa de presă de la Helsinki a fost una dintre cele mai ruşinoase prestaţii ale vreunui preşedinte american din istoria recentă”, a scris el într-un comunicat. „Pagubele provocate de naivitatea, egocentrismul, falsa senzaţie de egalitate şi simpatia pentru autocraţi ale preşedintelui Trump sunt dificil de calculat. Dar e clar că summitul de la Helsinki a fost greşeală tragică.”

Donald Trump încheie seria întâlnirilor politice din Europa care a început cu summitul NATO de la Bruxelles și s-a terminat cu întâlnirea de la Helsenki, lăsând în urmă, în modul lui caracteristic un val de reacții negative.

 

Nicoleta Dubei

Sursa: The New York Times, The Guardian, ProTV

 

 

 

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Donald Trump criticat după întâlnirea cu Vladimir Putin”

 1. STOPS says:

  Beghe Uță DU IU SCUIP INGLIȘ ??!??
  Administrează
  Fotografia postată de Beghe Uță.
  PUTINSKAYA VODKA’s drunk –
  killed by Dodon and burnt craklings
  with Tiraspol gunpowder

  asomat cu VODKA PUTINSKAYA –
  junghiat de Dodon și pârlit
  cu praf de pușcă la TIRASPOL