Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dorel Pietrăreanu: vorbe personale despre “pensiile nesimţite”

Dragii mei,
Citesc cu mare atenţie comentariile colegilor de pe diferitele forumuri de discuţii.

Este adevărat, în ultimul timp, nu prea am comentat asupra celor spuse acolo.
Am avut şi motive: până anul trecut când a venit la putere Guvernul USL, am fost destul de activ şi am scris împotriva celor de la PDL.

Nu ma credeţi? Vedeţi, vă rog, măcar articolele mele publicate cu generozitate pe militar.infomondo.ro

Sunt însă şi multi colegi care mi-au atras atenţia că articolele mele publice mi-au atras prigoana celor de la Direcţia Financiar-Contabilă a MApN (unde cu totul întâmplător, am fost trimis în exil şi am lucrat un an de zile!!!) şi de la
Serviciul Pensii Militare (atunci la DFC, în prezent, Casa Sectorială de Pensii!!!)
Se pare că acesta este motivul pentru care am fost faultat cu 800 RON-i la pensie, precum şi faptul că sunt membru al Filialei SCMD Sector 4 Bucureşti!

Acum, vă spun cu tristeţe că, sunt debusolat, umblu prin problematica pensiilor militare ca un electron bezmetic etc…

Sincer să fiu, eu nu-i mai cred: nici pe dl Duşa, nici pe dl Ponta, nici USL, nici PSD, nici PNL etc. Si ăştia de acum au acţionat la fel ca şi cei dinaintea lor (PDL). La fel de mincinoşi, ticăloşi, gargaragii, parşivi, aroganţi etc…

Am fost ieri la Cimitirul Ghencea Militar la ceremonialul funerar pentru prietenul şi colegul nostru col.rz. Costel Galateanu (Dumnezeu să-l odihnească în pace!!!).

Acolo, doi generali în rezervă, foşti colegi şi (sper!!!) prieteni cu mine, spuneau că faţă de suma cu care iniţial li s-a micşorat pensia în anul 2011, săptămâna trecută le-a venit o altă decizie de pensie prin care li se mai lua la unul 350 RON-i, iar la celălalt  425 RON-i. Si atunci, despre ce vorbim?!

Despre ce ne minte dl Duşa, ori dl Ponta?!

Eu, personal, îi voi crede când voi vedea cuponul în mâna şi banii în contul de la bancă al pensiei, adică atunci când nu îmi mai vor lua lunar câte 800 RONi, fără nicio motivaţie!

Pentru că, realmente, nu mi s-a spus de ce M-AU FURAT cu cei 800 de RON-i la pensie!!!!!!!

Restul… vorbim discuţii, ne adunăm la mitinguri ca să ne mai revedem care mai suntem în viaţă sau în sistem, mai facem câte o conferinţă de presă să ne mai auzim vorbind, sau participăm la câte o înmormântare (cum fac unii !!!) aşa ca să vadă lumea că a venit şi de la SCMD cineva mare… Scuze, dragii mei, dar nu vreau efectiv să intru cu cineva în polemică!!!

Eu încerc să exprim o stare de fapt, nu sunt un formator de opinie, şi nici nu doresc să instig pe Nimeni la Nimic!!! Pe bune!

Scuze, dar mi s-a facut lehamite de circul asta national kaki de doi lei…

Toate urările de bine,

col.rz. Dorel Pietrareanu

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

36 Responses to “Dorel Pietrăreanu: vorbe personale despre “pensiile nesimţite””

 1. Un gand bun tuturor says:

  Cam asa e..si adevar graiesti.
  Daca se voteaza amendamentele la propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor..totul ar fi perfect ptr. toti militarii, toti ar reveni la ganduri mai bune, s-ar relega prieteniile distruse de procedura haotica BUBA.
  Ce-am avut unii cu altii, NIMIC !!

 2. Dax says:

  Domnule…care scrieti…scrieti degeaba!
  Nu v-a furat nimeni 800 parca ziceati ! V-a retras ceea ce aveati NEMERITAT – pe o lege HADA -L 164 !
  Acum daca v-au mai ras (generalilor) este pentru ca ..am manarit grupele de munca!! In loc sa aveti o ..usoara urma de jena..pentru cat ati papat de la buget fara sa vi se cuvina …va dati lovit in aripa ! Asa se da si Mos Teac! Jalinc si jenantsau jenant si jalni…cum va convine!!

 3. dracula2 says:

  Asa cezare … combate-i , fi-le-ar …

 4. plano says:

  Domnul scriitor de editoriale este taaare neinformat!
  Se pare ca n-a auzit de legea reparatorie aflata in faza avansata de adoptare la Senat!

 5. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  Domnule Dax! Dupa mentalitatea dumneata de codos comunist, ar insemna ca toate legile emise in statul roman sa fie rastalmacite , deoarece nu plac la toti cetatenii coloniei Romania , ca sa fie toti egali, si ce daca la un moment dat statul roman a mai emis si niste legi ?? Sa le anulam si sa le schimbam asa ca la Ploiesti ?? Liceul sa fie anulat deoarece candva erau 11 clase si nu 12. Facultatea de 5 ani sa fie anulata deoarece regimul Bologna presupune doar 3 ani si master 2 ani.
  Dar dumneata cand erai tanar si inainte de 1989 de ce ti s-a redus din solda Meritul militar la impozit si ai avut venituri mai mari iar militariii de dupa 1989 nu au mai beneficiat de reducere a impozitului ?? Nu trebuie sa iti ia retroactiv din venituri cumva ?? Ca la noi s-a aplicat beneficiile Meritului militar doar la pensie .Dar asa este cand esti codos comunist cu minte de mahalagiu.

 6. Dax says:

  ..Nu ai zis nimic de Mos Teaca……
  PS. Codos comunist poate-i tac-tu ! Tu ar fi bine sa-ti numeri anii -ca vechime reala in armata ! Apoi sa mai vorbim!!!

 7. PAUL says:

  Domnule Plano
  V-am citit cu mult interes postarile , argumentate si inteligente. Va supun atentiei o problema de principiu:
  -am avut o cariera peste medie , zic eu , dar in preajma pensionarii , din motive
  pe care nu pot sa le expun aici , in ultimele sase luni am avut cele mai mici functii din cariera. Acum nu dezbat vinovatia mea pentru acestea , insa stiti foarte bine ca se purtau diligentele de a fi numiti pe functii superioare inaintea pensionarii ; pe timpul carierei au fost stersi , nu au iesit cu nimic in evidenta.
  Acum mie mi s-a marit pensia !
  Ce ziceti ?

 8. Dax says:

  Don Corleone spunea…
  cu respect!!
  daca esti comandant(chiar si contabil hi,hi)?? ai solda de grad si functie corespunzator responsabilitatilor,intr-un cuvant salariu baban de sef,de ce mama dracului mai trebo si IC ??
  Pai ori esti platit ori nu? cum peleu meu vine chestia asta??

  daca de pilda esti militar si iei salariu(solda de grad+functie) nu ar trebui sa se inventeze si un spor ca esti militar??
  sau brutar sau tamplar….
  e clar ca cacaturile alea cu IC+SM au fost facute de barosani in propriul lor interes….asta incearca sa faca si acum iar mos berbecu le canta in struna ca e direct interesat

  PS si apoi mos mincinos ce esti ca te-ai luat de tigri 2

  Ia imparte tu SM+IC luate in ultimele 2-3 luni/imparte la 2-3-6 luni cum ai vrea tu
  dar impartele si la 5 ani sau 10(de ce nu??)respectiv 60 de luni sau chiar 120 de luni si vezi ce mai ramane
  Vezi tu mos alecule de asta esti cam nenorocit.Tu te agati de ultimele 2-3-6 luni iar mie imi e INDIFERENT ca eu nu am fost pupincurist.Mie poa sa-mi calculeze cum vor ei.eu NU POT iesi in pierdere.Nu am cum!!
  In situatia ta nenorocita de “invartit” imi pare rau dar nu te pot ajuta…..ti-a placut s-o sugi la caldurica? e ok suge-o in continuare…..in rest vorbe si iar vorbe

  faptele si trecutul fiecaruia conteaza nu gargara

  24 aprilie 2013, 22:45

 9. Dax says:

  vorba lui SabrinaPortugheza..SARITI..SARITI..SARiIIIIITI……

 10. CIP says:

  Asa este cum spuneti.
  Intrebarea este:
  Ce-i de facut?

 11. ANDU says:

  CODOSUL COMUNIST DAX,ESTE O CLONA,BOLNAVA PSIHICA.
  MILITARII NU AU CONTRIBUIT NICIODATA LA SISTEMUL DE PENSII, AI BENEFICIAT DE MANARIA IZMANARULUI,CU 20 DE ANI.
  DACA SE IMPARTEA LA 30 DE ANI,CUM ERA NORMAL,ACUMA ITI DADEAI FOC,IN FATZA PARLAMENTULUI.
  CELE MAI MARI MANARII DIN ISTORIA ROMANIEI,S-AU FACUT PE LEGEA INVENTATA DE IZMANAR.
  UN OM BOLNAV,CARE O SA PLATEASCA SCUMP,INTR-UN FINAL,PENTRU CA A TRADAT ARMATA.
  SUNT MULTE DE SPUS,DAR DAX,CLONA BOLNAVA PSIHICA,O SA FIE READUSA CU PICIOARELE PE PAMANT,IN MOMENTUL IN CARE, PONTA ORI O SA II IMPARTEASCA ANI LUCRATI LA 30 DE ANI,ORI O SA TREBUIASCA SA DEA BANII INAPOI CAND SE VA REVENII PE LEGEA 164,DIN 2 UNA.
  MACAR DACA BOUL ASTA DE IZMANAR,DADEA O LEGE CA CEI CARE AU LICEUL MILITAR,SUB 3000 DE LEI PENSIE SI SUNT OFITERI SA NU LI SE RECALCULEZE PENSIA,ERA BINE.

 12. ANDU says:

  PULANO10 AKA PULUS, DE LEGEA AIA,AM AUZIT DE 1 AN DE ZILE,DAR NU O APLICA NIMENI,ASA CA DESPRE CE VORBIM?
  P.S.:SITEUL TAU ESTE O HAZNA UNDE LASI INDIVIZI CA TIGRI TIGANUL,CEZAR MAIMUTA SI CURLEONE SA SE INJURE UNUL PE ALTUL.
  IMI ESTE SCARBA DE TINE, TRADATORULE.

 13. De La Logistica says:

  Consider ca este utila interventia administratorului acestui blog pentru a elimina postarile suburbane . Locul postacilor suburbani este stabilit, prin consens, pe blogul lui Plano-Lupus.

 14. ANDU says:

  EXACT, BLOGUL LUI PULANO10 AKA PULUS ESTE O HAZNA.

 15. Dax says:

  Gura ta este o HAZNA!!

 16. george says:

  Va rog sa-mi trimiteţi şi mie, dacă aveţi, actualul proiect al legii pensiilor militare care urmează să fie aprobat.

 17. indisciplinatu says:

  Dorel Pietrareanu are dreptate,…alte comentarii sunt de prisos.
  Totusi, oricum am da-o, daxule, Decretul Consiliului de Stat nr. 214/1977 si Legea nr. 164/2001 erau mult mai clare si mai coerente decat mizeriile de acte normative din domeniul pensiilor emise prin ticalosie si mai ales, frauda, in perioada 2010-2011, la ordinul “sceleratului”.
  Esti oricum pe dinafara, si tikalos pe deasupra, sa spui ca domnul pietrareanu nu ar fi avut un drept la pensie stabilit in mod legal. Legea o fi “hada”doar in capul tau!!!
  Se va reveni intr-un an, doi la o lege similara cu L164…si atunci o sa-ti versi “bojocii” pe la parlament, guvern, cotroceni, etc.
  Succes,…ia vomitive, amice.

 18. indisciplinatu says:

  Se pare ca nu stii cu cine ai de a face…DPietrareanu, este un om inteligent, si informat pe deasupra..daca stii sa citesti printre randuri ai fi vazut ca simpla remarca la actualii guvernanti este suficienta in a-ti da seama ca stie despre ce este vorba “in propozitie”…dar deh,…cand esti ticalos si vrei sa decredibilizezi o persoana, arunci cu vorbe in vant…

 19. indisciplinatu says:

  Sa dea Domnul sa v-o fi marit pe bune si nu din…mouse!!!:))

 20. Dax says:

  Sariti..sariti..sariiiiti….zice Sabrina! Sariti ca nebunul a luat-o pe aratura ..zic eu!!

 21. Dax says:

  Care-i ticalosia si care-i frauda!! Expliciteaza !

 22. ANDU says:

  PAI MAI AVORTONULE DE DAX,TARFA DE SEITAN,A SPUS CLAR,CA EL VREA SA FACA O LEGE CA SI CUM MILITARII AR FII CONTRIBUIT(MILITARII NU AU CONTRIBUIT NICIODATA).
  PURTATORUL DE CUVANT AL GUVERNULUI BOC,A SPUS DUREAZA INTRE 10-15 ANI SA RECALCULEZE TOATE PENSIILE MILITARE,DAR VAD CA JEGOSII AU TERMINAT DE RECACLULAT INTR-UN AN.
  FIECARE PENSIE,DACA AR FII LUATA LA PURICAT,EU GARANTEZ CA AR AVEA GRAVE ERORI,DUPA CE A FOST RECALCULATA DE IZMANAR.
  IMPARTIREA LA 20 DE ANI,ESTE CEA MAI MARE TICALOSIE, DACA IZMANARUL NU SE BAGA,LEGEA DICTATA DE CHIORU BETIV(CU 30 DE ANI),NU DURA MAI MULT DE 2 LUNI.
  NU POTI SA APLICI UN SISTEM CIVIL,UNUI SISTEM MILITAR.
  ASTA ESTE REZULTATUL,DACA AI FRECAT MENTA O VIATA INTREAGA, FARA O RESPONSABILITATE,FARA SA FII CONDUS CEVA,ACUMA PENSIA TI-A CRESCUT.
  REPET,NU AI CUM SA RECALCULEZI CORECT 170 DE MII DE PENSII MILITARE INTR-UN AN.
  VOI,DEJA SUNTETI DISPERATI,CA SE REVINE PE LEGEA 164.
  FACETI SPUME LA GURA PE SITEUL LUI PULANO10 SI VA INJURATI UNUL PE ALTUL, DAR NU MAI AVETI CU CINE VA CERTA,TREABA ESTE CLARA,SE REVINE PE LEGEA 164.
  ACUMA DU-TE LA PULANO10 SI CEARTATE CU TIGRI TIGANUL,CURLEONE ETC.,IN CONTINUARE.

 23. plano says:

  Lenesule,
  Da clik pe numele meu si vezi care este blogul meu.

  Dupa legea reparatorie nu mai are niciun rost o noua lege a pensiilor militare.

  Aplicarea legii reparatorii va da prilejul verificarii adevaratului cuantum cuvenit in decembrie 2010.
  Se va face reevaluarea aplicarii Legii 164/2001 asa cum, in prezent, se face reevaluarea aplicarii Legii 119/2010.

 24. 4/du says:

  În 2002 când am ieşit la pensie, eu le-am spus că nu vreau să ies la pensie după L.164 din 2001 deoarece este o lege nedreaptă, că eu mi-am aranjat toate funcţiile de la cdt. de pluton în sus şi că, acum, adică atunci, m-a pălit cinstea. Am cerut să ies la pensie după Legea 263 ALMA BĂSISTA BOCINSCAIA din 2010 dar m-au trimis să-mi fac control medical la psi. Vedeţi, eu am prevăzut dar nu m-a ascultat nimeni. Acum cine-i vinovat?

 25. PENSIONARUL MILITARO-CIVIL says:

  O tara plina de retardati. De ani si ani de zile, ne miram de salariile uriase ale unor bugetari. Socant insa, de fiecare data se mira si Prim ministrii, membrii guvernelor!

  SCANDALOS:
  Un director de la stat câștigă 43.000 de euro pe lună.

  Directorii instituțiilor de stat trăiesc pe picior mare, câștigând lunar mii de euro din salarii. Apogeul este atins de șefii de la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor, care sunt remunerați cu până la 188.000 de lei lunar, ceea ce înseamnă aproximativ 43.000 de euro, scrie antena3.ro.

  La Comisia pentru Valori Mobiliare, salariile ajung la 80.000 de lei pe lună, iar la Supravegherea Fondurilor de Pensii Private conturile şefilor se umflă lunar cu câte
  60.000 de lei.

  În tot acest timp, un medic sau un profesor primesc doar câteva sute de euro pe lună, aproximativ 1.200 de lei.

  Companii în pierdere, directori în câștig
  Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic. Directorii companiilor din energie – recunoscute ca adevărate găuri negre pentru economia românească – sunt plătiți lunar cu sume între 4.693 lei şi 18.000 lei.

  Pe listă sunt prezentaţi mai mulţi directori din companiile Oil Terminal, Conpet, Romgaz, complexul energetic Hunedoara, complexul energetic Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Electrica, inclusiv filiale.

  Documentul avansat de Guvern relevă că un director general primeşte un salariu net cuprins între 4.693 lei (la Conpet) şi 18.000 lei (Electrica Distribuţie Muntenia Nord), în timp ce alţi directori sunt remuneraţi lunar cu sume care ajung până la 14.306 lei (Romgaz).

  Şefii de direcţie ajung la rândul lor la salarii lunare de 13.183 lei (Hidroelectrica).

  Vezi aici întreaga listă prezentată de Guvern.

  Doar 4 ministere din 18 publică veniturile angajaților

  În plus, trei sferturi dintre ministere îşi ţin banii la secret. Doar patru din cele 18 ministere publică pe site-urile lor veniturile salariaţilor şi achiziţiile publice, la zi. În celelalte cazuri, fie aceste informații lipsesc cu desăvârşire, fie nu sunt actualizate.

  După ce situaţia a fost dezvăluită în presă, premierul Victor Ponta le-a cerut miniştirilor să publice cât mai repede listele.
  http://www.dcnews.ro/2013/04/scandalos-un-director-de-la-stat-castiga-43-000-de-euro-pe-luna/

 26. Schwartzkopff says:

  BOLNAVA PSIHICA!?!?!

 27. sandokan says:

  @ANDU …
  Mai…draga,esti un mare idiot! Si invata putin gramatica limbii romane! “Daca fiecare pensie ar FII puricata”,zici tu mai sus.Pai,mai analfabetule,trebuie sa scrii “ar FI puricata” cu un singur i… Dar nu asta este cea mai mare problema a ta,adica faptul ca esti prost,ci faptul ca esti si prost si tampit (nu e acelasi lucru) si debitezi numai aberatii…

 28. Dax says:

  Andu nu-i un IDIOT ! Este o IDIOATA care a bagat in pamant un militar si traieste din pensia de urmas!!

 29. voinea says:

  De ce nu intelegem ca principalul nostru dusman,
  cel care ne-a adus in situatia in care suntem
  (desi la adunarea de bilant a SMG a promis ca
  nu se va atinge de pensiile militarilor),
  iar acum prin latraii lui ne asmute impotriva USL,
  este guvernatorul Basescu.
  Haideti sa-l dam jos , sa asiguram
  o gura de oxigen guvernului Ponta pentru
  a-si indeplini promisiunile facute.
  Nu vedeti ca acest nemernic nu urmareste decat sa ne dezbine si sa ne invrajbeasca.
  Ne ia noua pensiile castigate cinstit si legal
  iar pe mafiotii care s-au imbogatit prin rapt ordinar nici nu-i baga in seama.
  Nu va intrebati de ce?
  Pentru ca el este seful mafiotilor cu cele mai grele dosare penale.

  Cu deosebita stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 30. Dax says:

  …nea Voinea…..cum mai stai bre cu ..lantul de alarma?? Tot pe masinile mici…interveniti???!!!

 31. Tepes says:

  Nea Voinicule, principalul tau dusman esti tu. Nu Basescu, nu Boc, nu Ponta. Concret, ce ai facut TU, pentru binele pensiei tale, pentru binele copiilor tai, daca ii ai? O sa dati cu sindicatul asta de pamant pentru ca principalul vostru obiectiv este Basescu si nu militarii in rezerva asa cum ar trebui. V-a educat Doghy si Voiculescu asa cum trebuie. Doar Doghy este expert in manipularea maselor, nu? Il ai pe Ponta la putere de mai bine de un an. Ti se pare ca s-a intamplat ceva bun buzunarului tau? Niste talhari toti, de la primul, pana la ultimul.

 32. Maestrul says:

  Domnule Voinea,
  Scuze pentru aceasta interventie!
  Aveti grija sa nu faceti vreo obsesie. Adica sa nu lasati ca un gand sa staruie în mintea dumneavoastra. Aceasta preocupare mintala care observ ca va obsedeaza face mult rau.

 33. Mihai says:

  trimiteti-mi si mie noul proiect, va rog.

 34. Mihai says:

  Va rog, nu va balacariti pe aici. Legea aceasta e o mare cacialma si e rasista.
  Cu ce sunt vinovati cei nascuti dupa 1970? Tot venitul lor realizat in toata cariera se imparte la 30. Cei iesiti la pensie inainte de 2010 venitul lor se imparte la 20.
  e normal ca pensia lor sa fie mai mare. Faceti calcule matematice si nu altceva. Principiul contribuitatii o cacialma. Intre 1990 si 2000 se faceau idexari aproape la 3 luni cu aplicare retroactiv. Aceste state de plata se anexau doar la registru de casa, registre care aveau termene de pastrare 15 ani. s-au distrus. de uned sa mai iei venituri?

 35. Mihai says:

  la calculul pensiei iti da un puct care are o valoare. Cum se actualizaza? la mila guvernului cu pensionarii…
  Inainte cresteau soldele cresteau si pensiile.
  Iar Dax, abtine-te. Esti dus rau. Cred ca esti un mic aviator, dar in brazda …..

 36. Balcifer says:

  Mihai zice..,,Cu ce sunt vinovati cei nascuti dupa 1970? Tot venitul lor realizat in toata cariera se imparte la 30
  Mihaita …daca nu cunosti de ce te bagi ca…si iti dai cu parerea..ca..!