Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dosarul mitei la MApN: doar generalul Marian Ion a rămas în arest

Generalul Marian Ion a rămas în arest. Decizia a fost luată, definitiv, de Completul de 5 Judecători ai ÎCCJ care a admis recursul procurorilor anticorupţie împotriva unei decizii anterioare a Secţiei penale a Instanţei supreme, care hotarase cercetarea in libertate.
Secţia Penală a ÎCCJ a decis, în urmă cu câteva zile, să respingă solicitarea DNA de prelungire a mandatului de arestare emis pe numele generalului Marian Ion, singurul pentru care procurorii au cerut rămânerea în arest, având în vedere că ceilalţi patru inculpaţi din dosar au ajutat la extinderea anchetei.

Ancheta DNA vizează o reţea care ar fi sprijinit angajarea şi promovarea ilegală a cel puţin 500 de militari.

Generalii Marian Ion şi Mihai Chiriţă, precum şi ofiţerii Dan Crăciuneanu, Vasile Belciug şi Crinu Ionuţ Onel au fost arestaţi preventiv, în decembrie 2010, prin decizia Completului de 5 Judecători al ÎCCJ, care a dispus definitiv emiterea de mandate de arestare pe numele celor cinci.

Astfel, Completul de 5 judecători a decis definitiv, cu opinie majoritară, admiterea recursului DNA, casarea deciziei anterioare a ÎCCJ, care i-a lăsat pe cei cinci în libertate, şi emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor cinci ofiţeri. Ulterior, cei cinci au fost suspendaţi din funcţii, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale.
Generalii Mihai Chiriţă şi Marian Ion, precum şi ceilalţi trei ofiţeri, au promovat ilegal candidaţi la concursuri pentru admitere în structurile MApN, contra unor sume de bani, folosindu-se de puterea funcţiilor şi gradelor deţinute, potrivit DNA.

Sursa: ziare.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.