Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dotarea Armatei României blocată de Ministerul Finanţelor?

În urma audierii de marţi din Comisiile de Apărare, a ministrului Apărării, Mihai Stănişoară, parlamentarii liberali Teodor Meleşcanu şi George Scutaru susţin că au aflat de la ministrul Stănişoară faptul că Finanţele blochează înzestrarea Armatei.

Ca urmare, senatorul Teodor Meleşcanu şi deputatul George Scutaru, membri în Comisiile de Apărare, îi cer premierului şi ministrului de finanţe explicaţii referitoare la blocarea aprobării Planului de înzestrare a Armatei. De asemenea, ei îi cer şefului statului, Traian Băsescu, să convoace o şedinţă CSAT referitor la problema înzestrării.

Cei doi parlamentari susţin într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX că, în cadrul audierii de marţi de la Parlament, a ministrului Apărarii şi a altor responsabili din MApN au aflat că Minsterul Finanţelor blochează aprobarea planului de înzestrare a armatei pentru perioada 2010-2015.

“În cadrul discuţiilor a reieşit faptul că programele strategice de înzestrare sunt puse în pericol de lipsa de decizie a Guvernului, dar mai ales a Ministerului de Finanţe”, susţin cei doi semnatari ai comunicatului, adăugând că “cea mai gravă situaţie se înregistrează în ceea ce priveşte Programul strategic de achiziţionare a avioanelor multirol, ştiindu-se faptul că în perioada 2010-2011 se epuizează resursa de zbor a avioanelor Mig 21 Lancer aflate în dotarea Forţelor aeriene române”.

“Ministrul Apărării nu a putut să precizeze dacă în 2009 se vor demara procedurile de achiziţie pentru avioanele multirol, deoarece programul este unul multianual, iar Ministerul de Finanţe nu poate face o prognoză a evoluţiei bugetului de stat pentru perioada derulării acestui program vital pentru armata română”, se arată în comunicat.

Meleşcanu şi Scutaru califică drept “inadmisibil ca premierul Boc şi ministrul de Finanţe să fie incapabili să precizeze ce fonduri poate pune la dispoziţie statul român pentru susţinerea programelor strategice ale armatei”.

“Nu înţelegem lipsa de reacţie a preşedintelui Traian Băsescu, care în calitate de preşedinte al CSAT şi comandant suprem al forţelor armate are obligaţia constituţională să vegheze asupra bunei funcţionări a armatei române”, mai adaugă ei, cerându-i şefului statului să convoace o şedinţă CSAT având ca temă planul de înzestrare a armatei.

Să fie aceeaşi persoană senatorul Teodor Meleşcanu cu ex-ministrul Apărării Teodor Melelcanu? Nu de alta dar parcă nici dânsul nu s-a grăbit cu înzestrarea Armatei.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Dotarea Armatei României blocată de Ministerul Finanţelor?”

  1. OBAMA says:

    Ofiterul SIE (ex-securitate) Melescanu spera ca daca va iesi Crin presedinte va fi consilier prezidential in locul papagalului Iulian Fota. In definitiv au acelasi IQ…

  2. eu cred ca sa gresit inprocesul derestructurare a armatei si sainceput cu soldati dar de fapt ar fi trabuit sa se inceapa cu generalii si sa se ea pe criterii de competenta multi dintre ei r trabui scosi la pensie casint depasit si ocupa un loc in schema ear cel care este intradevar capabil nu poate avansa de el .STAU si ma gindesc la ce rost a avut modernizarea mgului 21 lancer cind deja au devenit un pericol pentru saracii piloti dece nu se modernizeaza migul 29 asta e minciuna cu pieselede schimb migul 29 mai zboara in alte tari dar la noi generalii incapabili care sint nu au sustinut punerea migului 29 in functiune sar mai fi luat 30 de bucati de la polonezi si cu 500 de milioane sar fi modernizat 48 de aparate ca oricum maimult de 48 nu sint operationale dar aici au fost interese si comisioane a zis base caci sint multi generali care probabil nicinu stiu pe ce isi ea leafa ca ei oricum nu prea le poate pielea doi bani da important e ca avem armata numai de generali
    SI OFERTA DE A MODERNIZA F16 MODEL MAI VECHI MI SE PARE O solutie tinind cont ca nu se compara un mig 21 lancer cu un f16 indiferent cit de vechi ar fi diferentele tot asa de uriase sint