Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dovada mârşăviei

După ce un fost coleg de breaslă, beneficiar al unor avansări făcute în fuga calului pe durata cursei de 110 metri… garduri (era să zic 110 metri graduri!), m-a făcut “penibil şi jenant” când am descris motivele pentru care preşedintele şi premierul îi urăsc pe militari (cei care nu le-au citit se pot spăla de păcat cu ajutorul acestui link http://www.altfel.info/la-gura-humorului/in-gura-leului/806-de-ce-urasc-armata-preedintele-i-premierul.html ),  îi ofer acuma şansa să descopere noi epitete înălţătoare, pe care să mi le adreseze, devoalând mârşăvia celui de al treilea membru al găştii de neisprăviţi care urăsc Armata şi pe militari, anume fanfaronul Oprea. Fanfaronul nu pridideşte a se lăuda peste tot că el se zbate pentru a apăra drepturile pensionarilor militari şi a le uşura existenţa.

Hai să vedem cum a făcut-o.

In HG 735 /21.07.2010 intitulată “Hotărâre pentru recalcularea  pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor” se prevede, la articolul 2 aliniatul (3)  că „Pentru perioadele în care beneficiarii şi-au desfăşurat activitatea în Ministerul Apărării Naţionale, documentele doveditoare se solicită de către aceştia  prin centrele militare judeţene/zonale/de sector, sau prin unităţile militare din care au făcut parte, după caz”, la aliniatul (6) se prevede  că „Documentele doveditoare obţinute în condiţiile alin. (3) şi (4) se depun de către beneficiari la structurile de pensii din  Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor precum şi Serviciul Român de Informaţii de la care primesc drepturile de pensie”, iar la aliniatul (7) al aceluiaşi articol 2 se prevede că „Recalcularea prevăzută la alin. (1) se efectuează în ordinea înregistrării documentelor doveditoare la structurile de pensii, iar în lipsa acestora,  începând cu cele mai vechi dosare aflate în plată, în funcţie de anul şi luna deschiderii dreptului la pensie”.

Ca să închei socotelile cu această HG, mai menţionez doar faptul că la articolul 16 se prevede: „În aplicarea prezentei hotărâri, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi Serviciul Român de Informaţii, pot emite instrucţiuni de aplicare, aprobate prin ordin al ordonatorului principal de credite”.

Până şi un şobolan şi-ar fi dat seama ce consecinţe ar fi avut prevederile articolului 2 din HG 735. Inghesuială la Centrele Militare, întârzieri, etc., ca să nu mai zic chiar certuri, îmbrânceli, bătăi, călcări pe picioare şi altele. Să nu-şi fi dat fanfaronul seama că aşa se va întâmpla? Adică să nu fi avut nivelul intelectual al unui şobolan? Nici el, nici sfătuitorii lui? Dacă da, cum se explică faptul că această HG este contrasemnată şi de fanfaron? L-a ameninţat premierul? I-a pus praştia la tâmplă?!?

Ajuns aici, mă aştept să-mi sară în cap pup-in-fanfaronii, spre a-mi atrage atenţia că d-aia a dat fanfaronul ordinul nr. 101 intitulat „Ordin pentru aplicarea în ministerul apărării naţionale a hotărârii guvernului nr.735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor”.

Las deoparte faptul că ordinul începe cu formula „Pentru aplicarea prevederilor art.16 din Hotărârea Guvernului nr. 735/2010”, în condiţiile în care nu ştiu ce prevederi ale articolului 16 ar putea fi aplicate, întrucât articolul respectiv doar permite Ministerului să elaboreze instrucţiuni de aplicare a HG, ceea ce l-ar fi obligat, eventual, să spună că „In temeiul articolului 16…”, şi mă duc la articolul 4, aliniatul e unde se prevede că „în măsura în care, beneficiarii sunt de acord cu datele înscrise în adeverinţe, aceştia vor completa cererea prevăzută la anexa nr. 1 a sau nr. 1 b, după caz, din Hotărârea Guvernului nr. 735/2010” şi la aliniatul f care prevede că „cererea împreună cu adeverinţele cuprinzând veniturile lunare individuale realizate de beneficiari, în original, vor fi înaintate Direcţiei financiar-contabile -Serviciul pensii militare şi drepturi sociale, de către centrele militare zonale/judeţene/de sector”.

Cam ce rezultă de aici? Că adeverinţele de venituri nu se mai înmânează pensionarilor, ci le trimite Centrul Militar direct la Secţia Pensii Militare, dar NUMAI  DUPA ce pensionarul completează o cerere prin care solicită recalcularea pensiei.

Mă prefac că nu observ că un ordin dat în temeiul unui HG contravine unei prevederi din acel HG, dar nu pot să nu constat că, de fapt, scopul acestui ordin nu este nicidecum cel perorat de fanfaron, de a veni în sprijinul pensionarilor, ci acela de a obţine de la ei cererile de recalculare, pentru a le folosi în instanţă ca să poată invoca faptul că, vezi Doamne, recalcularea pensiilor s-a făcut la cererea pensionarilor.

Dacă pe fanfaron l-ar fi interesat soarta pensionarilor, ar fi introdus de la bun început, în HG, prevederea ca M.Ap.N. să obţină datele necesare.

Arhivele sunt ale M.Ap.N., Centrele Militare sunt ale M.Ap.N., unitătile militare sunt ale M.Ap.N., numele militarilor pensionari sunt la M.Ap.N. Absolut toate datele sunt la dispoziţia M.Ap.N. De ce nu a acţionat fanfaronul în sensul de a recalcula pensiile fără să implice pensionarii? Căci implicarea lor nu modifică nimic, nu aduce nimic în plus, ci doar îi aleargă de colo colo. Răspunsul este simplu.

Fanfaronul nu este interesat de soarta pensionarilor, ci de executarea misiunii pe care a primit-o în schimbul scaunului ministerial. Si în cel mai înalt grad îl interesează să-i lege pe pensionarii militari de mâini şi de picioare cu acele cereri. Căci, odată semnate acele cereri, nu se mai pot plânge nimănui! Si toate astea în condiţiile în care şi el şi ceilalţi doi membri ai găştii de neisprăviţi ştiu că ceea ce fac ei este o mârşăvie.

Dacă nu ar fi aşa, pentru ce ar fi fost necesară toată această tevatură? De ce trebuie să ceară pensionarul militar ceea ce el nu doreşte? De ce nu operează guvernul ceea ce crede că este constituţional, legitim şi corect, direct prin ministerele „din dotare”?

Nu mai pomenesc că nici în HG 735 şi nici în ordinul nr.101 nu se pomeneşte nimic de minciuna că „pensiile sub 3000 de lei nu vor fi afectate”, minciună pentru care fanfaronul a primit nemeritate aplauze şi ovaţii de la componenţii „Rezervei de gogoşari” (http://www.altfel.info/la-gura-humorului/in-gura-leului/894-rezerva-de-gogoari.html )Q.E.D. Il aştept cu nerăbdare pe amicul cu „penibil şi jenant”.

Doar din curiozitate, că altminteri ştiu ce o să zică. Aştia sunt cam toţi pe acelaşi calapod, nici nu e nevoie să se manifeste toţi. E suficient unul, o dată. Apoi, repetă toţi, ca papagalii.

P.S. pentru „activi”: Tăceţi, băieţi, tăceţi! Că pensiile voastre vor fi direct diminuate, nu veţi mai fi obligaţi  să faceţi cerere şi nici să vă înghesuiţi la Centrele Militare.


Scris de…   Altfel

septembrie 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Dovada mârşăviei”

 1. gogu says:

  @ altfel

  1. salutam schimbarea, constatand ca lumina nu mai vine pe gaura cheii, ci de la o sursa mult mai puternica, si mobila – lanterna! astept urmatorii pasi: lumina de laser, apoi glontul!

  2. sobolanii sunt fiinte f.inteligente. credeti ca merita sa le jigniti?

  3. cati dintre “activi” mai prin pensia, dupa legile astea unice?

 2. altfel says:

  Gogule draga,
  1. Lumina vine tot pe gaura cheii, dar stapanii lui infomondo au preluat o alta imagine de pe site-ul meu, anume de la “SUB REFLECTOR”. Dar s-a potrivit bine!
  2. Imi fac mea culpa in problema sobolanilor! M-a luat…tasta pe dinainte cand m-am referit la ei. Probabil, trebuia sa apelez la limbrici pentru comparatia respectiva.
  3. Fata de activi, sentimentele mele sunt mixte. Candva le-am luat apararea, intrebandu-ma pe mine insumi ce as fi facut daca as fi fost in locul lor. Intrebare fara rost, ca nu am cum sa stiu ce as fi facut daca as fi fost ceea ce nu sunt. Dar cred ca si ei ar fi putut sa stea mai drept, mai fermi. Pentru ca la marsaviile astea mari nu s-a ajuns dintr-o data, ci treptat, trecand prin marsavii mai mici, in fata carora activii au tacut, s-au complacut, ba unii chiar au contribuit. Acuma ei nu prea au ce sa faca, dar vor suferi mai tarziu pentru faptul ca s-au complacut, in situatii in care nu i-ar fi costat mai nimic daca ar fi fost fermi si drepti.

 3. voinea says:

  Va intrebati de ce nu are Armata bani pentru pensiile militarilor?
  Haideti sa facem o mica socoteala:
  -Afacerea Mig 21 =1 miliard dolari;
  -Vietile aviatorilor motri= neprecupetite;
  -Despagubirile catre familiile pilotilor morti= milioane de dolari;
  -Afacerea Azur =50 milioane +comisioane;
  – Afacerea fregate = 600 milioane + cheltuielile de modernizare si mentenanta;
  -Intretinerea trupelor in teatrele de operatii=ne va spune dl.Oprea;
  -Despagubirile catre familiile militarilor morti in teatrele de operatii sau raniti=milioane de dolari;
  -Contributia la NATO;
  -Summitul NATO =35 de milioane euro;
  -Facilitatile acordate NATO= ne va spune tot dl.Oprea.
  Toate acestea au grevat bugetul Armatei pe multi ani de zile.Iata de ce Armata nu are bani nici pentru modernizarea armamentului si nici pentru pensiile militarilor.
  Pe buna dreptate stai si te intrebi ce a adus NATO pentru ROMANIA ?
  -armament modern- NU;
  -morti si raniti- DA;
  -cheltuieli suplimentare incomensurabile-DA;
  -transformarea ostasului roman in carne de tun ieftina pe teatrele lor de operatii-Da;
  -doliu si jale in multe familii de romani – DA;
  -nesiguranta zilei de maine pentru pensionarii militari -Da;
  -mai multa securitate in disputele cu vecinii= DA.
  In asteptarea raspunsului maimarilor MApN va las pe dumneavoastra sa judecati.Principalul vinovat pentru aceasta stare de lucruri este clasa politica mafiota imbogatita prin rapt ordinar ,care a pus mana pe puterea politica prin acel vot uninominal schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90%.Vinovati suntem si noi pentru ca am permis acest lucru.Sper ca la alegerile din 2012 sa ne vina mintea la cap si sa nu mai permitem acestor nemernici imbuibati sa mai patrunda in Parlament.
  Oare nu i-a sugerat nimeni din anturaj acestui ministru tradator ca poate face rost de bani actionandu-i in justitie pe mafiotii care au spoliat bugetul ARMATEI?Ma amagesc degeaba cu aceasta intrebare pentru ca si el este unul din mafiotii care s-au infruptat din bugetul apararii.La averea acumulata in mod sigur nu-l mai intereseaza pensia militara si are si destui bani sa cumpere voturile puscariasilor si tiganilor si sa patrunda din nou in parlamentul rusinii,
  Cu stima,
  col(r)ing.Voinea Ion

 4. Gourkha says:

  Eu am procedat mai simplu, si eu am scris memorii, oficiale. M-ati tradat ca reprezentanti ai statului si eu va tradez. In fond, loialitatea se castiga de cand lumea, nu se poate impune. Adica ar trebui sa fie reciproca pt. prietenie vesnica. Deocamdata ei tac. Eu stiu simplu – tu stat mi-ai dat 164/2001, ti-ai incalcat contractul, atunci tradez si eu. Ei sunt cativa, noi cam 200 000 de mii, plus activii ce sunt cu noi – deci, da sau nu.

 5. ermaxer says:

  Diferenta mult prea mare dintre cea mai mica si cea mai mare solda!Consider ca un general nu ar trebui sa aiba o diferenta mai mare de 5 solde fata de cea mai mica!

 6. Patriot says:

  Domnule ermaxer, cate solda distanta sunt intre general si soldat ? Cate grade,cati anii de studii superioare ? Daca nu am fi intr-un astfel de guvern corupt , as fi adresat si intrebarile “cate pregatire, cata inteligenta, sau altele de genu’ ” .

 7. ermaxer says:

  Ptiiiii!….D-le Patriot,daca gandeai vorbele mele,pricepeai ca se facea referire la ofiteri!

 8. voinea says:

  Daca Basescu va indrazni sa promulge legea pensiilor isi va semna si sentinta.Pe langa faptul ca isi va incalca toate angajamentele facute poporului roman, va fi suspendat chiar de parlamentul rusinii de la Bucuresti si va sfarsi plimbat intr-o duba cu gratii prin toata tara ca sa-si primeasca rasplata de la poporul pe care l-a nesocotit si batjocorit.