Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Drept la replică la articolul “ministrul Apărării vrea să jefuiască Ministerul” ?!

Dreptul la replică este publicat ca urmare a intenţiei doamnei Elena Cobuz de a lămuri aspectele legale şi morale, legate de publicarea în presă (cotidianul online Curentul) a unor articole conform cărora, cităm, “Corneliu Dobritoiu vrea sa jefuiasca Ministerul Apararii”. Postăm integral comentariul domniei sale:

“Dupa cum ati observant, m-am abtinut (mai ales in ultima luna) de la comentarii referitoare la oricare dintre candidatii la alegerile parlamentare din dec. 2012 deoarece am declarat ca sunt membru PNL si nu doresc ca interventia mea sa fie interpretata in vreun fel; citind, insa, articolul in care se face vorbire despre  “intentiile” camaradului nostru, dl. ministru Dobritoiu (Corneliu Dobritoiu vrea sa jefuiasca Ministerul Apararii), am decis sa va fac cunoscute urmatoarele:

Dl. ministru Dobritoiu si cu mine (la fel ca si multi alti rezervisti militari cu pensiile diminuate prin recalculare/revizuire) suntem reprezentati in instanta de acelasi avocat, dna Cristiana Huzuneanu. Tinem legatura unii cu altii, ne impartasim din experientele castigate prin salile de judecata si de aceea eu cunosc foarte bine situatia dosarelor dumnealor. In ceea ce il priveste pe dl. ministru, Domnia sa

–          a contestat decizia privind recalcularea pensiei in baza Legii nr. 119/2010 (HG 735/2010) emisa la data de 31.12.2010, prin care pensia i-a fost recalculata in baza salariului mediu pe economie si diminuata in proportie de peste 50%.  A solicitat anularea deciziei de recalculare si mentinerea vechii decizii de pensionare, in baza Legii 164/2001. Aceasta cerere a reprezentat obiectul dosarului nr. 17244/3/2011, ultimul termen fiind la 08.06.2012 CAND INSTANTA  A LUAT ACT  DE  RENUNTAREA  LA JUDECATA (cerere depusa la data de 10.05.2012);

–          a contestat decizia privind revizuirea pensiei in baza OUG nr. 1/2011 si a solicitat mentinerea deciziei in baza Legii 164/2001,  reluarea plăţii pensiei în cuantumul stabilit prin aceasta (cu diferenta aferenta intre cele 2 pensii pentru perioada cat i s-a platit pensia diminuata). Aceasta cerere reprezinta obiectul dosarului nr. 12876/3/2012, primul si UNICUL termen fiind la 15.11.2013 CAND INSTANTA VA LUA ACT  DE  RENUNTAREA  LA JUDECATA (cerere depusa la data de 10.05.2012);

–          imediat dupa numirea ca ministru al apararii i s-a suspendat plata pensiei, fiind sub incidenta prevederilor Legii 329/2009 (interdictie cumul pensie-salariu din sistem bugetar).

In articolul care m-a determinat sa intervin sunt unele inexactitati, cum ar fi:

–          suma care s-a luat in calcul (diminuarea) este cea din primul dosar, cu recalcularea (despre care nu se pomeneste nimic!). La pag. nr. 10 din cererea de chemare in judecata din dosarul cu revizuirea (care va avea termen in noiembrie 2013 si la care, oricum, a renuntat) se arata ca “Prin noile decizii de revizuire, Casa de Pensii Sectoriala M.Ap.N. a micşorat cuantumul pensiei mele cu 1.168 lei. …“  De unde o fi rezultand suma de 115.812 lei din articolul aparut azi?

–          Nu se vorbeste de faptul ca dl. ministru A RENUNTAT LA AMBELE PROCESE. Datele care se prezinta (cifre, obiectul actiunii etc.) ne fac sa credem ca cineva a citit dosarul inainte de a se apuca de scris. Si atunci, in dosar, nu a vazut si CEREREA DE RENUNTARE?

Va rog sa gasiti, atasate mesajului meu, cele doua cereri de renuntare la procese.

As mai avea multe, foarte multe de scris, dar trebuie sa ma abtin acum… Pentru ca aceasta este atitudinea pe care mi-am impus-o, pentru aceasta perioada,  pe grupurile noastre de discutii, ale militarilor.

Cu deosebita stima si cu dorinta arzatoare de cunoastere a adevarului,

Elena Cobuz

Cerere de renuntare 1

Cerere de renuntare 2

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

58 Responses to “Drept la replică la articolul “ministrul Apărării vrea să jefuiască Ministerul” ?!”

 1. LICA says:

  DOMNULE DOGARU, NE-ATI PROSTIT ALATURI DE USL , CA MIINE SE VA DA OUG DE REVENIRE A CUANTUMULUI PENSIILOR TAIATE ILEGAL, DEOARECE ASA S-A NEGOCIAT CU USL SI ERA PREVAZUT IN PROTOCOLUL SEMNAT DE USL CU SCMD !!!
  REZULTATUL ?? NIMIC AZI , DAR POATE MIINE IN ANUL 2050.
  CE DULCE ESTE TEAPA USL SI TARE O SA VOTEZ CU EI TOT “MIINE”, SI ACUMA MA GRABESC CA MIINE, SA ACHIT COTIZATIA LA SINDICAT, DEOARECE AZI AM TOT -39% DIN PENSIE TAIATA IAR DESPRE DECIZIILE INSTANTELOR DE JUDECATA ALE CELOR PESTE 700 DE MEMBRI AI SCMD , DOAR IN VISE SE VA MAI POMENI. DESPRE O ALTA LEGE A PENSIILOR MILITARE DOAR LA SFANTUL ASTEAPTA. SA VOTEZ PE DL. CINDREA DE LA USL-SIBIU CARE A FOST INITIATOR AL PROIECTULUI DE LEGE DE REVENIRE A CUANTUMULUI PENSIILOR TAIATE APROBAT IN SENAT SI TOT EL A SEMNAT PENTRU ANULARE IN 13 IUNIE 2012 LA CAMERA DEPUTATILOR SI PRIN SEMNATURA LUI CA SEF AL COMISIEI DE MUNCA DIN CAMERA DEPUTATILOR ?? SI A SECRETARULUI DE COMISIE , DEPUTATUL USL , ADRIAN SOLOMON??
  PSD+UNPR A SEMNAT PE 1 DECEMBRIE UN ALT PROTOCOL CU ANCMRR, IN CARE SE INTELEG SA NU MAI UMBLE NICIODATA LA PENSIILE SMENARITE SI NICI SA NU SE MAI ELABOREZE VREO ALTA LEGE A PENSIILOR MILITARE.
  SCMD SI PNL AU LUAT CEA MAI MARE TEAPA DE LA VICTORAS PROMITATORUL SI DE LA CUMATRUL GOPREA .

 2. subofitereasa says:

  …apai sa citim ce poate scoate unu care zice ca si el o trecut prin armata…..apare pe blogul fruntasilor,macilor si subofiterilor comunisti numit plano10-lupus…..SA CITIM!

  ….vai de pacatele mele……mai da omu limbi da aista si-o intepenit-o pe toata nu doar in h’amoroizii izmanarului…dar si ai piticului porno…..

 3. subofitereasa says:

  CITAT:”Domnul Gral(rez) de justitie Gabriel Oprea ar trebui sa revina la conducera apararii, este cel mai demn si drept, este un bun militar. Cred de asemenea ca si domnul Boc ar trebui sa isi gaseasca un loc in noua guvernare, este un bun politician.”

 4. Soldat says:

  Citesc si ma mir ca nu aveti nimic de facut!….Sunteti gaunosi, cazoni, seci si visati galoanele pe care le-ati pierdut.Sunteti invidiosi, negati totul, bateti apa in piua!M-a socat ideea unuia, ceva gen “la arme…”!Vitejilor, starea de lucruri se schimba numai politic!Intrati in politica si aratati-va valoarea!Schimbati lucrurile cu metode agreate pe piata, nu va pierdeti in dispute lamentabile.Pana acum deja trebuia sa o puneti de un partid!…

 5. Liviu says:

  Doamne ce a ajuns pagina asta. Ar trebui desfiintata…

 6. subofitereasa says:

  TE CITEZ:”Domnul Gral(rez) de justitie Gabriel Oprea ar trebui sa revina la conducera apararii, este cel mai demn si drept, este un bun militar. Cred de asemenea ca si domnul Boc ar trebui sa isi gaseasca un loc in noua guvernare, este un bun politician.”

  ….oi fi io proasta da’ e mai rezon oricum decat sa dau limbi ca tine in toate popourile uneperiste si pedeliste….auzi al el….cel mai demn si drept….un bun politician…..pune-ti funia mama….esti irecuperabil….abia iti scapi de chinuri propria familie….daca ai…da’ parca vaz ca nici de-asta nu ai fost capabil….

 7. LoremIpsum says:

  Pai esti, daca citeai in contex iti dadeai seama ca era adresata unui personaj mai sarac cu duhul si nu era o chestiune serioasa. Toti de acolo au inteles.

 8. LoremIpsum says:

  context