Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dronă americană de mărimea unei păsări colibri

Ultimul gadget militar din dotarea fortelor armate americane, este un mini-avion spion capabil să zboare cu viteza maximă de 17,7 kilometri pe oră. Mai exact, este vorba despre o dronă care nu depăşeşte talia unei păsări colibri şi care se află deja în dotarea armatei americane.
Pentagonul speră să o folosească cu succes în operaţiuni de spionare a poziţiilor inamice pe timp de război.
Întregul proiect de realizare a durat peste 5 ani, şi a costat peste 4 milioane $.

Demonstraţia efectuată de concernul AeroVironment, unul dintre cei mai mari producători mondiali de drone şi echipamente de spionaj, a durat 8 minute, interval de timp în care mini-avionul silenţios a survolat interiorul şi exteriorul unei clădiri.

Compania AeroVironment din California este furnizorul oficial de drone pentru U.S. Air Force şi Guvenrul American, şi beneficiază de contracte cu Departamentul Apărării, în valoare totală de 215 milioane $.

“Aparatul nostru este următorul pas în evoluţia zborului. Poate oferi imagini din spatele uni deal sau o clădire, imagini vitale pentru o echipă de commando sau un pluton militar. Beneficiile sunt imense nu doar pentru militarii noştri din Afganistan sau Irak, ci şi pentru seviciile de informaţii sau securitate”, declară Chris Fisher, proiect manager în cadrul AeroVironment.

Sursa: DailyMail, Decoperă.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.