Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Drone made in Romania

De aproape 2 ani o echipă de doctoranzi de la Universitatea “Dunărea de Jos”  produce avioane fără pilot.
Avioane fără pilot sunt destinate pentru executarea măsurătorilor pentru cadastru, pentru furnizarea de date privind mediul înconjurător şi pentru armată.
Tot ei se ocupă şi de instruirea viitorilor utilizatori ai dronelor.

“Armata română este interesată să cumpere dronele la Galaţi, mai ieftine decât cele de pe piaţa din Europa”, se specifică într-un material al TVR.

“Se pot folosi la măsurători din aer în locuri greu accesibile, pentru monitorizarea frontierelor, în agricultură, pentru cercetarea rezervaţiilor naturale şi chiar în armată sau spionaj, a spus Florin Migireanu, doctorand Universitatea “Dunărea de Jos”.

În ciuda costurilor mici de producţie, în ţară doar Armata a comandat astfel de aparate la Galaţi, însă s-au încheiat contracte cu mai multe ţări africane.
Prof. dr. Lucian Georgescu, care conduce echipa de la Galaţi afirmă că “în Europa există o singură firmă care face ceva similar, o firmă din Norvegia. Preţurile noastre, în schimb, sunt mult mai mici. Manevrabilitatea produselor noastre este mult mai mare şi din cauza asta suntem nişte parteneri pentru viitoarele dezvoltări, nişte parteneri avantajoşi”.

După finalizarea contractelor, echipa de doctoranzi speră ca fondurile obţinute să fie folosite pentru a pune bazele unei producţii de serie a acestor avioane fără pilot la Galaţi şi chiar să finanţeze alte proiecte ale echipei.

 

Sursa: TVR1

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Drone made in Romania”

  1. Liviu says:

    O veste buna. Doamne ajuta!