Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Drum folosit de NATO înspre Afganistan, blocat în Pakistan

Un drum din nordul Pakistanului, folosit de NATO pentru a transporta trupe şi echipament în Afganistan a fost blocat de mii de protestatari pakistanezi.
Aceştia şi-au exprimat nemulţumirea faţă de atacurile cu drone efectuate de armata americană, considerând că SUA sfidează în acest fel “suveranitatea ţării lor”.

“Vom pune presiune pe America, iar protestul nostru va continua, dacă atacurile cu drone nu vor înceta”, a spus Imran Khan, politician pakistanez care s-a pretins a fi conducătorul protestului.

Acesta a făcut apel şi la sprijinul colegilor lui politicieni, cerând oficialilor din ţară să adopte o atitudine mai fermă faţă de misiunile Statelor Unite şi să blocheze accesul ajutoarelor NATO pe teritoriul Pakistanului.

Se pare că protestul este unul simbolic, deoarece acea rută de acces este destul de puţin tranzitată în zilele de sâmbătă, aşa încât blocada pakistaneză nu a creat mari probleme transportului NATO.

Atacurile cu drone, efectuate de americani, au provocat în ultima vreme victime în rândul civililor. Acestea au provocat puternice dispute între guvernele din Islamabad şi din Washington.

În ciuda apelurilor lansate de oficiali din Pakistan, printre care şi premierul Nawaz Sharif, Statele Unite nu au demonstrat că intenţionează să-şi schimbe tacticile, motivând că “dronele sunt indispensabile în războiul împotriva terorismului”.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.