Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dublu atentat sinucigaş la intrarea într-o bază militară a NATO din Afgansitan

În cursul dimineţii de 1 septembrie, a avut loc un dublu atentat sinucigaş la intrarea într-o importantă bază militară NATO din centrul Afganistanului.

În urma atentatului au murit cel puţin 12 cetăţeni afgani – cel puţin zece civili şi doi poliţişti afgani – şi au fost rănite câteva zeci de persoane.
Până în prezent, se pare că nu a fost ucis niciun militar NATO. Nu se ştie însă dacă printre răniţi nu se află şi militari NATO.

“Un bărbat s-a aruncat în aer în apropierea intrării în bază (…), ceea ce a permis unui camion să intre, la rândul său, în bază şi să explodez”‘, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, Shahiddullah Shahid.

“Numărul de răniţi este atât de mare încât nu am reuşit să îi numărăm pe toţi. Piaţa din Sayedabad a fost distrusă în mare parte”, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Abdul Wali, citat de AGERPRES.

Districtul Sayedabad este unul dintre numeroasele bastioane ale insurgenţilor talibani în Afganistan.

În urmă cu un an, un atentat cu un camion-capcană a rănit 80 de persoane, între care circa 50 de soldaţi americani, la aceeaşi bază militară.

Dublul atentat a fost revendicat de talibani, potrivit AFP, preluat de AGERPRES.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Dublu atentat sinucigaş la intrarea într-o bază militară a NATO din Afgansitan”

  1. Caligula says:

    Nu le placee ..democratia !!asta-i!