Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

După amenzile de circulaţie, MAI a mai descoperit o metodă de a face bani: îşi închiriază elicopterele

elicopter Eurocopter EC-135 din dotarea MAI foto romanian-spotters.forumer.ro

Într-un proiect de act normativ, publicat pe site-ul MAI şi supus dezbaterii publice, se arată că avioanele şi elicopterele poliţiei ar putea fi închiriate unor persoane private sau companii, în condiţiile în care bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) este “insuficient”.

Proiectul presupune modificarea Hotărârii Guvernului 787 din 2003 prin care se aprobă ca Ministerul Administraţiei şi Internelor să aibă “activităţi finanţate integral din venituri proprii”.

Proiectul publicat marţi prevede posibilitatea ca MAI să “presteze servicii cu aeronavele din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor către persoane fizice sau juridice”.

Conform notei de fundamentare a proiectului, “întrucât fondurile bugetare alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt insuficiente, este necesară înfiinţarea unor activităţi finanţate integral din venituri proprii pe lângă Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, constând în prestarea de servicii către persoane fizice şi juridice, cu aeronavele din dotare”.

Potrivit unui alt proiect de act normativ, publicat tot marţi, aeronavele MAI ar putea fi folosite şi pentru “filmări pentru cartografiere”.

Această prevedere ar putea apărea prin modificarea unei ordonanţe de urgenţă din 2001, act normativ aprobat printr-o lege din 2002. Conform acestei noi propuneri, MAI ar putea presta, cu aceleaşi aeronave, şi alte servicii, precum “transport materiale, transport materiale periculoase, transport încărcătură acroşată”, dar şi “transport persoane”.

Expunerea de motive care însoţeşte cel de-al doilea proiect arată că “fondurile bugetare alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt insuficiente” şi “nu asigură întreţinerea şi funcţionarea corespunzătoare a aeronavelor din dotare”.

“Completările propuse vizează în principal posibilitatea obţinerii de venituri proprii din prestarea unor servicii (transport materiale, materiale periculoase, încărcătură acroşată, persoane, filmări pentru cartografiere) către persoane fizice şi juridice”, se mai arată în documentul citat.

Să sperăm că ingeniozitatea celor de la MAI se va opri aici înainte de a face pe bodyguarzii pentru beizadele, antemergători pentru copiii de bani gata şi alte asemenea… .

Păcat că aparatele de zbor au o anumită durată de folosire apoi….

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.