Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

A venit rândul “tăierilor” şi restructurărilor la MAI

După MApN, vine rândul “tăierilor” şi restructurărilor la MAI. Astfel, Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor declară că, prin hotărârile adoptate pe 21 iulie de Guvern, a fost redus cu 57% numărul total de posturi din aparatul central al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), de la 2.919 la 1.249. 150 dintre posturile reduse reprezintă funcţii de conducere.

Potrivit ministrului, a fost eliminat şi sporul de 0,25% la salariu pentru aproximativ 3.671 angajaţi din aparatul central al ministerului.
Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă (DGIPI) şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) nu vor mai face parte din aparatul central al MAI.

Aceste direcţii vor fi reorganizate ca structuri subordonate, iar Direcţia de Audit a fost separată de Direcţia de Control.

Blaga a mai arătat că numărul structurilor aparatului central al MAI se reduce de la 22 la 20, iar Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane vor fi reorganizate la nivel de direcţii în MAI.

“Reînfiinţarea acestora ca direcţii în MAI le va permite accesarea fondurilor europene şi va permite României să ia parte la programul de eliminare a a vizelor pentru SUA”, a susţinut Blaga.

Direcţiile pentru relaţia cu instituţiile prefectului şi Direcţia pentru servicii publice deconcentrate au fost comasate, iar în noua structură a MAI a fost înfiinţată Direcţia generală pentru relaţia cu comunităţile locale. Aceasta va avea în componenţă fostele direcţii pentru administraţie publică locală şi Direcţia pentru dezvoltare locală.

Blaga a precizat că are avizul CSAT pentru reducerea posturilor, iar “restructurarea va continua cu Poliţia, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul de aviaţie, Jandarmeria şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă”.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.