Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

După speech-ul demagogic, o atitudine vehementă marca Oprea

Pe data de 5 octombrie au fost repatriate trupurile neînsufleţite ale celor doi militari români ucişi în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Că ministrul Oprea nu a aşteptat pe aeroport sicriile cu cei doi eroi, mai treaca-meargă, deşi… Însă motivul ce l-a împiedicat să fie prezent la această ceremonie tristă, ar trebui să dea de gândit. Astfel, Gabi Oprea se afla în Parlament ca să impună  pe ordinea de zi a plenului modificarea Regulamentului Camerei, în sensul permiterii constituirii grupului de independenţi, în fapt a UNPR.

Furios, probabil, că a ratat numirea în funcţie la MAI, în momentul în care Blaga şi-a dat demisia, de data aceasta Gabi Oprea s-a decis. Decizia aceasta s-a “lovit” însă de fostul premier Tăriceanu.

Aceasta l-a acuzat pe Oprea că “dezonorează funcţia pe care o are şi Armata întreagă prin faptul că impune alcătuirea grupului independenţilor”.

Tăriceanu a protestat faţă de impunerea pe ordinea de zi a plenului a modificării Regulamentului Camerei în sensul permiterii constituirii grupului de independenţi, în realitate al UNPR, arătând că “acest lucru desconsideră votul cetăţenilor”.

“L-am văzut mai devreme în sală pe ministrul Oprea şi îi spun că ceea ce face este o gravă dezonoare pe care şi-o asumă şi ar trebui să ţină seama că a fost general în armata română şi că astăzi prezidează destinele Armatei române şi prin gestul pe care îl face, dezonorează funcţia pe care a avut-o şi armata întreagă”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că Oprea desconsideră “nişte reguli elementare ale democraţiei” şi acesta să ţină seama că a venit în parlament prin voinţa cetăţenilor.

Tăriceanu a adăugat că, în semn de protest, deputaţii PNL părăsesc sala de şedinţe pentru că nu pot fi părtaşi la desconsiderarea legilor, regulilor şi a cutumelor parlamentare.

În replică, Gabriel Oprea a spus că “nu crede că fostul prim-ministru trebuie să vorbească despre cum a intrat în Parlament şi că proiectul politic al UNPR este stabilitatea României”. De asemenea, Oprea a menţionat că parlamentarii UNPR au intrat în Parlament prin vot uninominal.

“Ruşine să vă fie dumneavoastră că vă bateţi joc de România şi de români”, a spus Oprea, după ce mai mulţi deputaţi ai opoziţiei au strigat din sală: “Ruşine!”.

Aşadar, demagogia şi nesimţirea sunt în floare…

Sursa: ziare.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “După speech-ul demagogic, o atitudine vehementă marca Oprea”

  1. Valentin says:

    Mult prea multe asteptari de la un simplu bisnitar imobiliar de Ilfov,politician de umplutura si mare ministru’…
    A pus pe primul loc asigurarea unui viitor proiectului politic al UNPR(,,stabilitatea Romaniei”).Functia de mare sef la aparare (cu indatoririle si obligatiile aferente) nu prezinta interes,fiind mai mult o chestie de imagine,o victorie pe marele front al politicii romanesti si totodata o liniuta in stufosul curriculum vitae (sau un capitol din viitoarele ,,Memorii” ce vor aparea la Ed.Militara).In concluzie:mult prea multe asteptari de la un…NIMIC!

  2. pecica says:

    Romani v-au placut chefurile dintodeauna!!!! Chelneri aveti la conducerea celor mai importante ministere MI si Armata!!!! Ce va asteptati de la cei obisnuiti cu bacsisurile inca din prima zi de munca!!!!!!