Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Duşa: “Există oportunităţi excelente pentru dezvoltarea mecanismelor de cooperare militară între România şi Germania”

Ministrul român al Apărării, Mirce Duşa şi cel german, Ursula von der Leyen, au avut o întrevedere la Bruxelles,în marja Reuniunii Miniştrilor Apărării din statele membre ale NATO.Cei doi demnitari au discutat despre stadiul relaţiilor de cooperare dintre cele două armate.
Mircea Duşa a salutat implementarea măsurilor de reasigurare a Aliaţilor, adoptate în cadrul NATO. Acesta a subliniat, totodată, necesitatea realizării unei noi posturi de apărare a Alianţei pe termen lung, pentru a răspunde adecvat provocărilor la adresa securităţii europene.

În timpul discuţiilor a fost evidenţiată importanţa mecanismelor aliate pentru intensificarea cooperării bilaterale, cum ar fi dezvoltarea capabilităţilor de apărare prin utilizarea conceptului Framework Nations, precum şi implementarea strategiei maritime a NATO. În acest sens, ministrul român a subliniat importanţa Mării Negre în noul context strategic creat.

Cei doi miniştri au exprimat aprecieri pentru experienţa dobândită în cadrul muncii de planificare a exerciţiilor comune şi de derulare a lor.

Totodată, s-a convenit asupra continuării activităţilor comune de pregătire.

Sursa: comunicat de presa MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Duşa: “Există oportunităţi excelente pentru dezvoltarea mecanismelor de cooperare militară între România şi Germania””

  1. Dacul dd says:

    Domnu Dusa cumpara o licenta de avion supersonic de la germani si fa-l in Romania